Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Onko jollakin tietoa Epsonin Expressino Photo HD-15000 tulostimesta

Keskustelu osiossa 'Muut kameravarusteet' , aloittajana sjk, 6 Huhtikuu 2021.

 1. sjk

  sjk Member

  116
  0
  16
  Olen aikeissa hankkia A3-tulostavan tulostimen ja törmäsin tuohon malliin. Ihnettelin sen edullista hintaa. Olisko joolain ko. tulostin tai muuten tietoa tuosta laitteesta? Värejä on peräti 5.kpl. ja malli on Ecko joten tuolstuskustannukset olisivat kohtuulliset.
   
 2. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 125
  1 620
  113
  Ei hajuakaan juuri tuosta laitteesta, mutta noin yleensä:

  Liuosmusteet, joten kiiltävälle(kin) paperille saa hyvälaatuisia tulosteita. Kestävyyttäkin kuville luvataan, mutta oletettavasti se ei ole pigmenttimusteiden tasoa. Jos kuvien on tarkoitus säilyä isältä pojalle, turvautuisin edelleen pigmenttimusteisiin, mutta kilpailuihin, näyttelyihin ja muutoin lyhytaikaisempaan käyttöön kyllä käy.
  - Ja jos kiiltävä kuva on mieleinen, ei pigmentillä saa yhtä hyvää jälkeä.

  Mustekasettien koko on 10 ml luokkaa. Jos niitä A3-tulosteita tehdään useammin kuin satunnaisesti yksi, niin onhan tuo mustekasetin koko toivoton. Omassani 80 ml kasetit tuntuvat olevan kaiken aikaa lopussa, noilla 10 ml tippasilla jonkun niistä (tai pari) joutunee vaihtamaan jokaisen kuvan jälkeen. Kasetteja on syytä varata muovikasiillinen, jos isompi tulostussessio on suunnitteilla. Mustekulut ovat kohtuulliset, mutta jotain kummiskin. A3-tulosteelle voi laskea 4 eurolla mustetta, koolle A3+ ehkä sitten 5 euroa.

  Isompaan tulostustuokioon lienee varattava aikaakin enemmän kuin se tuokio. Oletettavasti A3 tulostuu noin 4 minuutissa, A3+ viidessä. Kahvit ehtii kyllä keittää.

  Värejähän on puolet raskaampien valokuvatulostimien määristä (10-12), joten värintoistossa se näkyy jotenkin, jos näkyy, ja kenen silmille näkyy. Puute voi olla täysin merkityksetön aiotun käytön kannalta.

  Tulostin on aika kevytrakenteinen, joten mikään ikiliikkuja se ei liene. Eipä tosiaan ole kalliskaan, ja jos tulostusmäärät ovat kohtuullisia, kestänee kyllä enemmän kuin takuuaikansa. Printterin hinta näyttää olevan 279 euroa, ja jos siitä laskee pois mustesarjan, jonka hinta on 129 €, jää itse tulostimelle 150 euroa hintaa. Semmoisenhan nyt voi hankkia vaikka vuosittain, jos käyttö tyydyttää muutoin.

  Vilkaisin jotain speksejä, mutta en nähnyt, onko mallissa automaattista tulostuspäiden puhdistusta. Selvinnee käyttöohjeesta. Jos ei, niin kannattaa varautua säännölliseen suutintestien ajoon, liuosmusteilla kuivumisvaara on suurempi kuin pigmenteillä.

  Kuten sanottu, edellä oleva perustuu kokemuksiin aikaisemmista malleista. Juuri tuosta härpäkkeestä ei ole havaintoja.
   
 3. sjk

  sjk Member

  116
  0
  16
  Tuota tulostin ei ainakaan verkkokaupasta saa juuri nyt. Katsastin toista mallia joka on myöskin Epson Eco tank eli Eco Tank ET-7750 A3 tulostin hinta 649€. Tässä on scannaus, jota en tarvitse, mutta tulostin toimii 5:llä värillä ja suuttimen koko 1.5 pikolitraa tulostustarkkus 5760x1440 DPI:tä. Minulla on kaksi Eco-mallia jotka tulostaa A4-paperille.Ollut jo useampi vuosi käytössä ja olen ollut tyytyväinen näiden tulostuksiin.
   
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  20 125
  1 620
  113
  Jos laatu tyydyttää, niin siinä mustekulut ainakin ovat pienet.