Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

On1 Photo Raw 2018

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana keegan, 10 Marraskuu 2017.

 1. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  On nyt valmis. Käytin jo julkisia beetavesioita ja tämä tuli jo siinä vaiheessa vakituiseen käyttöön. Suosittelen tutustumaan.
  https://www.on1.com/products/photo-raw/

  Tässä pn LR:n piirteitä kuten albumit ja älykkäät albumit (LR:n vastaavat kokoelmat), jonkinlainen versiointi, raakakuvien muokkaus, luminenssimaskaus ja paikallinen editointi. Yhtä kehittynyttä pikselitason muokkausta esimerkiksi valintojen suhteen kuin photarissa ei taida olla. Sen sijaan tässä on paljon kerrankin järkeviä ja aivan oikeasti mielenkiintoisia presettejä.

  EDIT Oman kokemukseni mukaan tämä ei siis täysin korvaa LR:a eikä missään tapauksessa Photaria (ainakaan jos kuviin tekee yhtään "fyysisiä" muutoksia). Väliinputoaja siis. Jos tässä olisi hierarkkinen avainsanarakenne (miksi se on niin vaikea muiden kuin Adoben tehdä?) voisi tämä lähennellä LR:a. Mutta ne presetit on mielenkiintoisia.
   
 2. motris

  motris Well-Known Member

  3 253
  248
  63
  Itseäni hämmentää usein tämä kaiken vertaaminen LR:ään. Omasta mielestäni Capture One on ollut jo pitkään huomattavasti kiitollisempi ohjelma jo ihan käytettävyydeltään kuin LR. Tosin on näkynyt hinnassakin jo jonkin aikaa. Ja toisaalta, mikä minä olen sanomaan... pidän asiat simppelinä ja menen acr:llä ja pse:llä. Mutta kyllä LR:lle korvaaja löytyy.
   
 3. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Kai itse kukin vertaa siihen mistä on kokemusta, tuskin siinä sen kummempaa. Itse olen kolmen ohjelman loukussa (siis vakituista kuvankäsittelyä ajatellen, nämä tutustumiset on sitten eri juttu), hallintaohjelmana LR, pikselipiipaukseen Photari ja raakakuvaeditorina RawTherapee.
   
 4. sahe69

  sahe69 Well-Known Member

  10 450
  39
  48
  Asensin ja pikaisesti kokeilinkin jo. Vaikuttaa äkkiseltään aika hyvältä.
   
 5. PKivireki

  PKivireki Member

  678
  14
  18
  Voiks tuota käyttää ilman tuollaisia albumeita niinkuin pelkkänä raw-editorina? Minä kun en noilla albumeillaja katalogeilla tee hevonpeetä, kas kun kuvaamani kuvat eivät ole minun omaisuuttani - minä vaan otan, käsittelen ja laitan menemään ja kun lehti, esite, kirja tai lipare putkahtaa ulos, poistan ne koneeltani..

  Canonin DPP on minulla ollut käytössä kohta mitä 17-18 vuotta ja välillä vois kokeilla jotain muutakin..
   
 6. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Voi toki. Aivan normaalista käyttöjärjestelmän hakemistosta (jonka kuvat ohjelma näyttää suoraan ilman mitään luettelointeja tai muita kommervenkkejä) missä nyt ikinä kuva sattuu olemaan ottaa vaan kuvan käsiteltäväksi.
   
 7. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Huomasin että otsikon ohjelmassa onkin todella kätevästi toimiva tapa tehdä (useitakin) paikallisia säätötasoja. Melkeinpä näppärämmin toimia kuin Photarissa.
   
  arioksa tykkää tästä.
 8. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Ammatikseen Fujilla kuvaava vaihtaa LR:sta tähän On1:een ja arvioi tässä tuota ohjelmaa.
  http://joelwolfson.com/photo-raw-2018-released/

  EDIT Ohjelma on aluksi hieman epätavallisen tuntuinen, mutta mitä enemmän siihen tutustuu, sitä käyttökelpoisemmalta se vaikuttaa (no jaa, noin tietysti useinkin käy:)).
   
 9. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Otsikon ohjelma näyttää juuri nyt olevan alennuksessa, sentin alle sata dollaria:) Normaalihinta 119.99 mutta onhan tuo säätöä tuokin.
  https://www.on1.com/promo/1117-photo2018/
   
  arioksa tykkää tästä.
 10. Jaava

  Jaava Active Member

  1 462
  0
  36
  On1 Photo Raw 2018 näyttää, ainakin toistaiseksi, olevan tiellä, jolla DAM-ominaisuudet on minimaaliset. Tuolta edellisestä review:stä kaapattu:
  Mä en etsi niinkään korvaajaa LR:n kuvienkäsittelyominaisuuksiin. Mulle saattaisi riittää jopa hyvän raw-konversion ja kunnon DAW-ominaisuuden lisäksi aivan minimaaliset editoinnit (LR:n basic-osio), joilla kuvista saa helposti ja nopeasti kelvollisia selattaviksi.
  Kaikki edistyksellisempi kuvien käsittely ja printtauskin voisi tapahtua sitten ulkoisessa (johon olisi hyvä ja helppo kytkeytyä) kunnon editorissa.

  Ja jos suinkin mahdollista, kaikki ominaisuudet siten, ettei raakakuvaan kosketa, eikä kuvainformaatiota kahdenneta (suuren levytilantarpeen takia).
   
 11. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Jos kaipaat nimenomaan DAM-ohjelmaa, niin katso tämä: https://www.photools.com/ . Olen tuota testaillut nyt jonkin verran, ja DAM-ohjelmana se vaikuttaa kyllä tekevän kaiken minkä LR tekee. Ei kuitenkaan sen enempää. On1 Photoon ei ymmärtääkseni vastaavaa toiminnallisuutta ole tulossa vaan se on tarkoitettu eri käyttöön.
  EDIT IMatchistä mainitseen erikseen, että siihen voi tuoda suoraan LR:n avainsanarakenteen hierarkiana.
   
 12. Jaava

  Jaava Active Member

  1 462
  0
  36
  Joel nimenomaan kirjoitti saaneensa ON1 Photo Raw 2018 kehittäjiältä kommentin: “Looking ahead we are investing heavily in DAM". Ehkä tarkoittivat jotain toista tuotetta.
   
 13. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 459
  115
  63
  Anteeksi, en huomannut. No hyvä, seurataan tilannetta.