Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Oma osio kuvaamisen osaamiselle ja vinkeille?

Keskustelu osiossa 'Palaute & ylläpidon tiedotteet' , aloittajana jaska26, 20 Joulukuu 2018.

 1. jaska26

  jaska26 Active Member

  290
  88
  28
  Kiitos Keni ja Olli (sekä muut osallistuneet). On ollut ilo seurata keskustelua "Kolmen pikkusalaman studio" Valaistus ja Studiokuvaus-osioissa. Todellista asiansa tuntevien herrasmiesten osaamisen, kokemusten sekä studiotyöskentelyn niksien ja valaistusideoiden vaihtoa. Tällaista materiaalia soisi olevan foorumilla enemmänkin, kaiken tuon usein parjatunkin välinekeskeisen sisällön vastapainoksi. Olen pitkään miettinyt sellaisen ehdottamista, että itse kuvaamiselle, kuvaamisen taidoille kuten kuvasommittelulle, kuvaustilanteiden järjetelyille ja kokemuksille (ja miksei kommelluksillekin) yms. olisi täällä erillinen oma osionsa.

  Yllä mainitsemani keskustelun innoittamana siis rohkenen kysyä, olisiko ideaa perustaa sellainen vaikka nimellä "Kuvaamisen taidot, -vinkit ja -kokemukset". Palstan nimeä voi vielä miettiä tarkemmin, jos asia etenee toteutukseen.

  Kamerakouluksi nimetty palstahan kai on käytänössä kuollut (tuorein päivitys kesäkuu 2014), joten vaikkapa sen paikalle sijoitettuna. Koska kyse on yleisistä kuvaamisen osaamisesta ja kokemuksista, se ei istu sen paremmin Digikuvauksen kuin Filmikuvauksenkaan alle. Osaamisen jakamisessa jokainen voi tietysti pitää omat arvokkaimmat niksinsä liikesalaisuuksinaan, ellei niitä halua keskustelussa paljastaa, ja alan oppilaitostenkaan reviirille tuskin mennään, jollei joku alla esimerkiksi niiden oppimateriaaleja tms. tänne kopioimaan.

  Ne, jotka tuntevat foorumin pidempää historiaa, tietänevät minua paremmin onko ehdotuksessani mitään järkeä, joten en jätän asian vapaasti harkittavaksenne.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Joulukuu 2018
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 720
  630
  113
  Kamerakoulu on Kameratori.fi puolella eli siis yksityisen firman osastoa foorumilla. Lisäksi se näyttää olevan olemassa foorumin ulkopuolella omalla saitillaan. http://www.kamerakoulu.fi/

  Ken valitsi hyvin osuvasti aiheelleen alueen.
  Valaisu ja studiokuvaus
  Valaisu- & kuvaustekniikat, studiosalamat, tilat yms. studiotyöskentelyyn liittyvä keskustelu.
   
 3. jaska26

  jaska26 Active Member

  290
  88
  28
  En minä sitä esittänytkään, että mainittu keskustelu olisi väärässä paikassa. Mutta mihin kuuluu sitten yleinen kuvaamista koskeva keskustelu ja kokemusten vaihtaminen, siis sellainen joka ei ole välineriippuvaista? Samoja kuvaamisen taitoja tarvitaan niin 100 vuotta vanhalla laatikkokameralla kuin uusimmalla digijärkkärilläkin kuvatessa, ja kuvaaja työkentelee toki muuallakin kuin studiossa.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 720
  630
  113
  Onhan tämä foorumi nimeä myöten välinekeskeinen, mutta ei se ole haitannut silloin kuin keskustelua valokuvaamisesta on syntynyt. Tällainen historia täällä on, että keskustelua oli. Mitä tulee sitten aihealuejakoon ja nimeämiseen niin sehän on ikuisuusaihe. Tietenkin hyvät nimeämiset ja rajaukset olisivat hyvät olla.
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  22 720
  630
  113
  Ihan otsikkoa katsellen tulee mieleen että Kuvat ja galleriat -osioon on täällä perinteisesti syntynyt varmaan eniten opastustakin ja yleensä kokemusten vaihtoa.

  En sano juuta enkä jaata, mutta tässä taisi oli minun huomiot.


  ed. Tai sanon nyt kuitenkin vielä että huomiosi aihealueista on minusta hyvä. Täällä on ollut aina tiettyä jäsentymättömyyttä ja tavallaan hapuilua nimeämisissä. Sitä on myös paranneltu ja muuteltu ja siitä nähdäkseni oli paljon työtä ketjujen siirtelyineen ja vääriin paikkoihin aloitettujen aiheiden siirtoineen.
   
  Viimeksi muokattu: 20 Joulukuu 2018
 6. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 724
  117
  63
  Jos ei löydy sopivaa aluetta juuri sille omalle aloitukselle, oikea paikka saattaa olla juuri täällä. Oikeastaan on ihan suositeltavaa aloittaa keskustelut täällä ja laittaa minulle vaikka viestiä jos samasta aihepiiristä näyttää löytyvän enemmänkin viestiketjuja, niin mietitään kannattaako luoda kokonaan uusi alue;

  Yleistä keskustelua

  Näin on. Joskus on jopa luotu uusia alueita kun huomataan että keskustelua löytyy tietyn aihepiirin ympäriltä niin paljon, että uuden alueen luomisessa on järkeä. Näistä tulee mieleen esim. filmi- ja digikuvausalueet ja tuoreimpana tuo politiikalle ja sen sellaiselle pyhitetty ei-juuri-moderoitu T&T.

  Tämä alueiden jakaminen on aina tietynlaista tasapainoilua foorumin käytettävyyden kannalta, kun toisaalta on mukavaa että tietylle aihealueelle on oma alueensa, mutta samalla se ei ole kenenkään etu että foorumilla on keskustelualueita joihin ei riitä keskustelijoita.