Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana paraneva, 24 Kesäkuu 2020.

 1. motris

  motris Well-Known Member

  3 530
  321
  83
  Kaikenlaisia spekulointeja on. Mulla meni näköjään ainakin yksi minulle osoitettu viesti ohi.

  Perusongelma oli se, että joku esitti väärää tietoa jo aikoja sitten. Tästä seurasi krooninen kassavaje, jota ei saatu hallintaan. Nyt osa liiketoimintaa myydään jonnekin, jotta tämä saataisiin hallintaan ja riskien realisoitumisuhan takia selkeästi irti muusta liiketoiminnasta. Käytännössä valokuvaus heitetään siis "leijonille", koska tässä kohtaa helpoin ja ilmeisesti pakko.

  Olympus ja sen järjestelmät tuskin mihinkään heti häviää. Valokuvaus.
   
 2. Seppo R

  Seppo R Well-Known Member

  1 817
  710
  113
  Olympuksen karu viesti kameravalmistuksen myynnistä on selkeästi halu kertoa kuluttajille, että pää on tullut vetäjän käteen ja hanskat putosivat hiekkaan. Se on sääli, koska mft järjestelmä tarkoitti pientä kennoa, pientä runkoa ja pieniä keveitä objektiiveja. Eihän se studiokamerana katu-uskottava ollut vaikka mft on ollut monen ammattilaisenkin käytössä.
  Kuluttajathan tämänkin kaupan ratkaisivat. Ilmeisesti moni potentiaalinen helposti mukana kuljettavan kameran käyttäjä siirtyi puhelinkameran käyttäjäksi.
  Minulla on ollut 4 Olympuksen digikameraa ja tälläkin hetkellä yksi. Luultavasti sillä on vielä vuosia jäljellä minun käytössäni.
  Vähän jäi harmittamaan, että Pen-F kameran tullessa markkinoille en siihen tarttunut. Se oli juuri minunlaiselleni kuvaajalle tarkoitettu väline. Aikani asiaa pähkäiltyäni kameran valmistus ehdittiin lopettamaan.
  Suurella todennäköisyydellä Olympus kameroiden valmistus siis päättyy, mutta eihän olemassa olevet kamerat romuksi muutu saman tien. Objektiivit jatkavat elämäänsä luultavasti vuosikymmeniä, mutta digirungoille tuskin filmiajan kameroiden ikää uskaltaa luvata.
  Tämä nyt kiireistä lauantaiaamun pohdiskelua, kun koira jo tönii jalkaan, että lenkille on aika lähteä ja heti.
   
 3. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 705
  1 717
  113
  Hyvää pohdintaa. Käyttöarvohan säilyy pitkään, uuden kauppa tietenkin sakkaa. Nyt voi halvalla saada hyvää, jos tarvitsee. Jos ei tarvitse, halpakin on kallista.
   
 4. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  230
  322
  63
  Eiköhän tuo JIP-vaihtoehto ole kuitenkin parempi kuin töpselin vetäminen heti seinästä. Sitäpaitsi lopputulos ei ole vielä selvillä.
   
 5. Matero

  Matero Active Member

  203
  99
  28
  Heti kuvasin yhdet hautajaiset Olympuksella E-M5.2 ja 12-40mm f/2.8 lasina. Tärkein toivomus oli huomaamattomuus, pieni tila, vähän saattajia. Kuvaamisen toivottiin olevan mahdollisimman huomaamatonta. Olympus ei pelottanut ketään ja tilaisuuden henki ja saattoväen tunnelmat tallentui mahdollisimman autenttisina ja luonnollisina. Ei häirinnyt ketään. Toivottavasti tulokset miellyttävät.

  Jos itselleen on rehellinen niin ei tekninen laatu ole sitten lähelläkään, ei oikeastaan sinne päinkään verrattuna millä itselleni kuvaan, Nikonin Df ja muutama hieno manuaalitarkenteinen lasi ja eniten kädessä Canonin 5DIII+50mm f/1.2L

  Mutta tilaisuuteen sopivat kuvat tuli Olyllakin.
   
  niffe tykkää tästä.
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 705
  1 717
  113
  Hautajaisiin Oly varmaan sopikin nyt erityisen hyvin.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  :)
   
 8. Matero

  Matero Active Member

  203
  99
  28
  No kuinkas muuten ;)
   
 9. toni-m

  toni-m

  23
  0
  1
  Saapa nähdä, mikäli käy niinkuin jotkut epäilevät, että Olyn tarina on kohta historiaa, niin jatkaako Panasonic m4/3 parissa ? Gh6 sieltä ainakin on tulossa ja joku toinenkin malli, mutta kuin jatkossa ?
   
 10. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  E-M1mk2 ollut julkaisusta lähtien käytössä ja toiminut todella hienosti. Minulla on ne linssit mitä tarvitsen, joten jään katsomaan mitä tästä hommasta tulee vai tuleeko enää mitään. Jos ei uudempia runkoja enää tule niin todennäköisesti ostan parin vuoden päästä käytetyn E-M1mk3 ja kuvailen sitten sillä. Myöhemminkin ehtii vaihtaa järjestelmää jos mieli tekee, ei siinä rahallisestikaan paljon häviä vaikka odottelee. Kaikki kamerat ja linssit hukkaa arvoa koko ajan kuitenkin.
   
  Olli Knuuttila ja iikkoo tykkäävät tästä.
 11. motris

  motris Well-Known Member

  3 530
  321
  83
  Nii. Onhan niitä vielä varmaan pari Talbottiakin liikenteessä, ainakin Saabia. Ei kannata hautakiviä pystytellä ja vehkeitä kuoppaan heittää. Mikään ei ole varmaa. Brändinä sellainen, että vaikea uskoa kaiken loppuvan esim. 1.1.2021.

  Ite kun Pentaxin järjestelmällä kuvannut 30 vuotta, niin viimeisen 20 vuotta jo tottunut siihen, että "no nyt se kuolee ja kaikki loppuu".
   
 12. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  Panasonicin GH-sarja on käsittääkseni todella suosittu videokuvaajien parissa, ja se onkin lajissaan aika lyömätön peli. Sieltä suunnalta voinee odotella uutta runkoa jatkossakin. G9 on myös aika mainio still-kuvaajan kamera, mielenkiintoista nähdä tuleeko sieltä vielä joku G10. Ensi tammikuussa tulee kolme vuotta julkaisusta joten vuoden sisään kuvittelisi jotain kuuluvan seuraajasta jos sellainen on tekeillä.
   
  motris tykkää tästä.
 13. oka

  oka Well-Known Member

  185
  406
  63
  Lisättäköön tuohon vielä teleputkien erittäin alhainen hinta verrattuna ulottuvuuteen. Ei olis ollut varaa osteskella mitään 600/4-vakaajaputkia.
   
 14. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 298
  255
  83
  Rauhoittukaapa nyt. Tuotemerkkejä menee ja tulee. Jokainen digirunko ja objektiivi vanhenee viidessä vuodessa muinaismuistoksi. Käyttäkää niitä sen aikaa, kun ne ovat käyttökelpoisia. Älkää myöskään liikaa murehtiko valmistajien ja kauppiaiden murheita. Se ei ole teidän tehtävänne.
   
  mlphotic ja iikkoo tykkäävät tästä.
 15. casq

  casq Member

  35
  0
  6
  Paitsi jos se kenno oli jo 5v vanha :D
   
 16. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  Olympus ilmoitti tänään että myöhemmin tänä vuonna tulee firmispäivitys E-M1X jossa AF-päivityksiä. Lisäksi 150-400mm PRO-linssi on tulossa samaan aikaan ja lisäsivät myös 8-25mm f/4 PRO linssin roadmapille ja myös pidemmän makron noin 100mm polttovälillä. Sen speksejä ei ilmeisesti ole vielä lyöty lukkoon.

  https://www.dpreview.com/files/p/articles/1650119109/lens_roadmap-full.jpeg

  Se on kyllä sanottava että kriisiviestintä on aivan surkealla tolalla Japanissa. Mielestäni nämä roadmapit sun muut julkaisut olisi pitänyt ilmoittaa samaan aikaan kun kamerabisneksen myyntiaikeet julkistettiin. Nythän tässä ehti viikon verran kaikki julistaa Olympusta kuolleeksi.
   
 17. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  Hirmuinen innostus someryhmissä tähän yrityskauppaan liittyen. Kuitenkin, uusi omistaja voi tarkoittaa myös uutta alkua. Vs. Konica -> Minolta -> Sony, kameravalmistus voi paremmin kuin koskaan. Tai muualta liike-elämästä: Hartwallin omistus on tällä vuosituhatluvulla vaihtunut kolmesti. Keppanan ystäville Karjalaa riittää kummiskin toistaiseksi.
   
 18. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  18 167
  750
  113
  BTW, Suomen keppanamarkkinoita hallitsi pitkään käytännössä yksi yhtiö. Sinebrychoffin ja Hartwallin omistajana oli sama sijoitusyhtiö, joka tietysti jakoi firmat eri tytäryhtiöille kilpailuviranomaisten rauhoittamiseksi. Pienpanimoita ei juuri ollut Tornion tehtaan jälkeen - nykyäänhän niitä on taas vaikka kuinka, ja markkinaosuuskin jonkinmoinen. Olvin osuus on toisaalta kasvanut hiljalleen sekin.
   
 19. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  230
  322
  63
  Humminbird tykkää tästä.
 20. Matero

  Matero Active Member

  203
  99
  28
  Ei ole ihan verrattavissa Olympuksen tilanne tuohon Konica Minolta kuvioon Sonyn kanssa, monestakin syystä. Mutta toivotaan silti parasta Olympuksen jatkon puolesta. Ei olisi kiva juttu merkin ja teknologian poistuminen markkinoilta.