Vs: Olympus Pen-F on esitelty Visuaalisesti hiukan rikkoo tuo Mono/Color asetukset tuossa eturullassa. Pohjasta on tehty kyllä siistiksi ja muutenkaan ei oikein mistään löydy ruuveja. Kääntyvän takanäytönkin saa vielä käännettyä runkoon päin. Todella nätin näköinen kamera youtuben perusteella ja näyttäisi noin muuten mietityltä kokonaisuudelta käytettävyyden suhteen. Jotain tuollaista olisi pitänyt olla todellakin Nikonin DF kamera.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Joo, ja jos Df:n takanäytön olisi saanut kokonaan irti kotiin jätettäväksi, niin vielä parempi. Tämä ratkaisu on jo aika hyvä. Tuo etunappi on tosiaan huvittava.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Pakkohan sen on siinä olla, kun alkuperäisessäkin on valintakiekko siinä kohtaa. Se myös tukee tuota luovan kuvauksen ja tavallista paremman/laajemmin säädettävän JiiPekin sanomaa.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty No tuskin alkuperäisessä mitään tekstejä oli. Rullahan saa olla, mutta olisi voitu tehdä vapaasti muokattavan sellaisen jossa ei ole turhia tekstejä. Tuskin siinä kuvauksen aikana sinne eteen katsotaan, että mitäs tässä lukikaan.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Olis coolia jos siinä olisi potikka Art 1-10 ja inspiraation iskiessä voisi kuvata taidesäädin kaakossa
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Tuo JiiPekki Monochrome Mode 2 (Tri-X Style) näytti aika mukavalta. "(....) Olympus did a great job with this, and it is NOT a new Art Filter. It’s a new MODE. Very cool. " http://www.stevehuffphoto.com/2016/01/26/the-new-olympus-pen-f-camera-review-just-wow/
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Juu. Katselin vähän kuvia kyseisestä laitoksesta, näyttäis olevan aika kidutusta jos tuommosella joutuis kuvaamaan. Ei siitä voi pitää edes kunnolla kiinni.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty No onhan tuossa enemmän painikkeita ja rullia kuin Agfa Instamaticissa, mutta eihän tuossa mitään kovin mystistä ole. Virta päälle, A-ohjelma, valotuksen korjaus tilanteen mukaan, eturullaan aukko ja takarullaan ISO ja sitten sen kun kuvaamaan. Ei Olympus tässä mitään muuta pyörää ole uudestaan keksinyt kuin "Art-pyörän". Otetuntuma pitää käytännössä kokeilla. Moni on toistaiseksi kuvaillut sitä erittäin hyväksi. Ainoa isompi kysymysmerkki on tuo etuseinän art-nuppi. Runko on paksumpi ja vähän suurempi kuin E-P5 ja keinonahkaverhoilun karheusaste ja takaosan syvennys peukalolle antanevat riittävän hyvän otteen kamerasta. Tuskin tuolla kuvaaminen mitään kidutusta on paitsi masokistista jolle mukavuus on kidutusta. Eivätkös ihmislajin menestyksen edellytyksiä ole olleet juuri mm. sopeutuvuus, kyky oppia uusia asioita, erittäin näppärät eturaajat ja silmien, käsien ja aivojen hyvä koordinaatio.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Ketjun keskustelu tuo jotenkin mieleen takavuosien jutut.... Deja vu. Silloinkin (kuinka ollakaan) ihasteltiin kaverin ostaman uuden kameran ominaisuuksia. Oli se aika peli, näppärä kuljetaa mukana, kätevä käyttöliittymä ja kuvanlaatu lehtikuviin varsin riittävä. Kääntyvä näyttö oli erityisen kätevä. Kamera oli Canon PowerShot G3. Oikein kiva. Siitä malli on hiukan vielä kuitenkon kehittynyt, taitaa kaupassa olla G17 tällä erää. Jonkun vuoden päästä sitten G23 jne. Jos historia toistaa itseään (kuten kuulemma tekee), niin jonkun vuoden päästä esim. Pen-F7 saattaa olla jo sen verran näppärä, että sellaisen voi kakkoskameraksi hankkiakin. Nyt näyttäisi siltä, että jätän ainakin ne 6 ekaa versiota väliin, miksipä sitä jotain vajavaista kehitysversiota hankkisi laulun painoksi.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty ...mutta jos haluaa kunnollisen deja-vuun, kuuluu hokea sitä, että jos et osta tätä, et voi kuvata, koska sinulla ei ole kameraa!
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Ihan linjassa odotusten kanssa. Pen -malliston ja OM-D mallien välillä halutaan pitää selvä ero, vaikka tähän nyt etsin tulikin. alkuperäistä Pen F:ää tässä on lähinnä muotoilu ja jossakin määrin koko. Vaan mitäpä väliä, ei alkuperäistä Pen F:ää moni muista ja vielä harvempi on nähnyt. Mitä hintaan taas tulee niin Olympukset ovat harvoin olleet halpoja. Tämä rahoituskriisin jälkeinen aika onkin ihmetyttänyt, kun merkki on työntänyt markkinoille runkoja ja objektiivejä joiden hinnalla vanhempiin järjestelmiin ei ole aina saanut edes suotimia tai vara-akkua. Toinen mistä hinta kertoo on siitä että tämä halutaan profiloida Pen sarjan lippulaivaksi. Todennäköisesti siis korvaa mallistosta E-Px sarjan, vaikka asettuukin ominaisuuksiltaan sen yläpuolelle. Aika näyttää tuleeko E-PL ja E-PM kameroihin hinnastoon tämän alapuolelle uusi sukupolvi. Tämä on nyt se 20Mpix kennon sisäänajomalli. Vähän samaan tapaan kun E-M5 oli 16Mpix kennon sisäänajomalli. E-M1:n seuraaja saannee saman kennon, mutta parannetulla signaloinnilla, uudella imagemoottorilla ja toivottavasti PDAF lisäelementeillä. Ja jos nyt mitään mullistavaa ei tapahdu, niin tämän kennon kehitysversioilla mennään seuraavat kaksi - kolme vuotta. Edellinen poikkeus tästä syklistä on 2006-2007, jolloin E-400:n Kodakin 10Mpix kenno vaihtui E-410 / E-510 Panasonicin 10Mpix nMOS kennoon vajaassa vuodessa. (10Mpix 2006 / 2007 -> 2009, 12Mpix 2009 -> 2012, 16Mpix 2012 -> 2015, 20Mpix 2016 -> 2018 / 2019)
Vs: Olympus Pen-F on esitelty ..."Ei siitä voi pitää edes kunnolla kiinni." Oletko jo pitänyt siis kyseistä kameraa kädessäsi ! ? ! ;-) Kannattaa muotoilla mielipiteitä vasta, kun on saanut näppituntuman kameraan.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Sen verta kun pikkukameraa peilittömällä lokakuulla tuli käytettyä ja tuon uuden laitoksen kuvia oon katsonut voin sanoa että mieluista otetta en siitä saa, koon ja nappuloiden määrän takia.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Pen-F:n symbolisesti (ja ehkä funktionaalisestikin) keskeisin säädin - etuseinän retro-rulla - on omistettu taidefilttereille? Perin erikoista! Eikös 16mpx kennon sisäänajomalli ollut kuitenkin E-P5? Eli tässä suhteessa Olympus jatkaa tuttua tyyliään ja esittelee uutta tekniikkaa Pen-sarjan huippukamerassa. Yhteistä on myös se, että Pen-F:ssä ei ole vaihetarkennusta kennolta. Se on myös keskeisin tekninen ero E-P5 ja M1 välillä. Mistä tuleekin mieleen, että aika laimeaa tämä kamerakehitys nykyisin. Jos ajattele E-P5 näkökulmasta niin parasta F:ssä on integroitu etsin. Ei tarvitse sen tötteröetsimen kanssa toimia. Ensitietojen mukaan 20mpx kenno ei ole kuvanlaadullisesti mullistus, mutta onkohan tarkennusta, valonnmittausta jne saatu parannettua. Jos noin on, niin Pen-F varmaan käy kaupaksi kunhan hinta laskee normaalitasolle, eli 50% lähtöhinnasta.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty E-M5:ssa oli eka 16 mpix kenno. Sen jälkeen kehitystä on tullut roppakaupalla kaikessa muussa paitsi dynamiikassa. Ite diggailen oikeesti kaikkia näitä uusia hilavitkuttimia (jotka tosin löytyy jo 600 e maksavasta E-M10 mkii:sta, johon verrattuna kaikki muut mallit ovat hämmästyttävän kalliita).
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Näen kyllä tuon F:n etusäätimen lähinnä symbolisena, ei se funktionaalisesti kovin kätevässä paikassa ole. Mutta onhan se typerä tuollaiselle ominaisuudelle, mutta en nyt ehkä ole tämän kameran kohderyhmää suoraan, eikä ehkä moni muukaan täällä. Niin eikös E-P5 julkaistu M5:n jälkeen, siinähän on myös wifi joka M5:stä vielä puuttuu. M10 II tarjoaa kyllä parhaan vastineen euroille tällä hetkellä Olympuksen leirissä. Mietin tässä toisen rungon hommaamista, niin vähän hankala päättää. M1 tarjoaisi taas paremman tarkennuksen liikkuvaan kohteeseen, mutta on muutoin tekniikaltaan jo jäljessä pienempiä uudempia OM-D-malleja. Näistä hilavitkuttimista nuo live compositet ym on kyllä ihan kivoja ominaisuuksia. M5:stä se puuttuu, mutta käytän usein lankalaukaisimella ominaisuutta, joka näyttää näytössä valotuksen kehittymisen. Varsinkin ison stopin ND-filttereillä hyödyllinen. Ja ilotulituksissa.
Vs: Olympus Pen-F on esitelty Kyllä. Julkaisuajat menevät näin: * E-M5 2/2012 * E-P5 5/2013 * E-M1 9/2013 Eli juu, E-M5 on tämän kolmikon pioneeri. E-P5:ssä tuli sitten wifi, parempi etsin (VF4) sekä 1/8000 sek suljin. Ja eikös vakaajaakin siinä kehitetty. E-M1 nämä palikat laitettiin lopulta yhteen lisättiin vaihetarkennus kennolle. Nyt tämä kuvio on varmaan ainakin jossain määrin toistumassa kun ajatellaan F:n ja E-M1 seuraajamallin suhdetta. Minä tosiaan kaipaisin Olympukselta ylenpalttisen kustomoitavuuden ja nippeliominaisuuksien sijaan selkeää ja nopeampaa toimintaa sekä varmempaa tarkennusta. Sanotaan mitä sanotaan, Oly on noissa suhteissa jäljessä saman hintaisia perinteisiä peilikameroita. Olympuksella kuvaaminen on aikamoista näpertelyä. Ja voisihan kuvanlaatukin tietysti parantua sillä Pen F on hinnoiteltu samaan sarjaan kun edullisimmat täyskennoiset peilijärkkärit tyyliin Nikon D610 tai Canon 6D.