Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M5

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana ppotka, 8 Helmikuu 2012.

 1. tnihtila

  tnihtila Member

  275
  1
  18
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Hups. Tulipas väärin ja epäselvästi. Tarkoitus oli sanoa, että voit käyttää suurempia aukkoja ja lyhyempiä valotusaikoja, ja ajatus siis verrattuna isompikennoiseen ja samanlaisella syväterävyysalueella.
   
 2. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 227
  57
  48
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  E-M5 on kuitenkin parempi pitkillä valotuksilla kuin uusi E-M1. E-M1 kohisee muistaaksen jo 8 sekunnin tietämillä saman kuin E-M5 lähempänä 30 sekuntia.
  Kumpikaan ei tietysti sovi minuuttiluokan valotuksiin, mutta sellaisiin luokkaa 1 minuutti tai alle, kahdesta OM-D:stä vanhempi on parempi.
  Se huonouden syyhän on sitten kohina... Pitkiä aikoja valottavana lähti muuhun kuvaukseen sopiva E-M1 potentiaalisten kameravaihtoehtojen listalta. E-M5 taas ei tarkennuksensa ja huonomman ergonomian vuoksi listalle edes noussut.
   
 3. tnihtila

  tnihtila Member

  275
  1
  18
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Ergonomiasta tuli mieleen, että jos M5 omistajat kaipaavat joskus parempaa otetta, esimerkiksi näin talvella sormikkaat kädessä (hanskoilla tällä ei oikein kuvaa), niin tämä on aika hyvä http://www.ebay.co.uk/itm/Detachable-Camera-Bracket-Holder-Grip-Quick-Release-Plate-for-Olympus-OM-D-E-M5-/121246962679?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c3ae1d3f7 silloin kun pienestä kamerasta haluaa tehdä hieman isomman eikä tarvitse akkukahvaa. Parantaa ergonomiaa huomattavasti myös salamaa käytettäessä, koska tuo tukevamman otteen sekä hieman lisää painoa alas. Tuo on kyllä asiallista ja siistiä jälkeä, jos ei kiinaosaksi ihan ilmainen ole.
   
 4. tnihtila

  tnihtila Member

  275
  1
  18
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Näköjään tullut firmispäivitys tähän, joka lisää ISO LOW-arvon (ISO100-vastaava) ja pienemmän tarkennuspisteen mahdollisuuden. Jälkimmäinen on varmasti tervetullut, mutta tuo ISO100 on kyllä oltava vain ohjelmallinen valotuksen säätö alaspäin, kennon natiivi herkkyys kun on mitä on. Dpreviewkin toteaa "..but comes at the cost of earlier highlight clipping." Että valovoimaisen primen kanssa kesäpäivänä kannattaa edelleen käyttää ND-filtteriä.

  Lisäksi julkaistiin, kuten rumorseissa on pyörinyt, E-M10 ja 25/1.8 objektiivi. Aika jännä kyllä että M10 hinta on sama kuin M5:n.
   
 5. moonshine

  moonshine Member

  85
  0
  6
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Timelapse ja focus peaking jäivät sitten uupumaan. Liekö koskaan tulossa? Tosin E-P5:sta testaillessa huomasin, että FP on aika yliarvostettu juttu ja korkeintaan suuntaa antava.

  Vaikuttaakohan tuo "uusi" tarkennuspiste optiikoiden tarkennusnopeuksiin?
   
 6. tnihtila

  tnihtila Member

  275
  1
  18
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Mutuna ei pitäisi vaikuttaa optiikan tarkennusnopeuksiin. Pienessä tarkennuspisteessä on tietysti aina se vaara, että jos kamera ei löydä mihin tarttua, niin sitten sahaa. Tuskin tämä niin pieni kuitenkaan on. Täytyy jossain kohtaa kokeilla. Minulla ei niin tarvetta tuolla ole, että odotan ensin että kuulen muualta, ettei uusi firmis sisällä mitään bugeja.

  Ei minullakaan FP:lle tarvetta ole, ellei se sitten toimisi todella hyvin. Suurennuskuva auttaa niillä parilla manuaalilasilla. Olympus voisi kyllä tulevaisuudessa ottaa Fujin T1:stä mallia: siinä saa etsimeen moodin, joka näyttää pienen suurennuskuvan normaalin etsinkuvan vieressä. Sen etsinkuvaa onkin kehuttu suurikokoiseksi.

  Kyllähän nuo uudet rungot sisältävät joitain kivoja ominaisuuksia, mutta ei kyllä ole vielä mitään sellaista tullut, joka saisi harkitsemaan M5:n vaihtoa omalta osalta. Voi skipata vielä nämä rungot yli ja katsella mitä tulevat uutuudet vuoden-kahden päästä tarjoavat.
   
 7. moonshine

  moonshine Member

  85
  0
  6
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  No niin. Puolisen vuotta arponut etsimen kumiosa (onko tälle joku sana) luovutti vihdoin ja jäi korkeasaareen. Aika paskahan se oli.

  Jotain parempaa (ja tukevampaa muttei liian isoa) pitäisi tilalle saada, onko ehdotuksia?

  Tommonen olisi ainakin tarjolla: http://www.getolympus.com/us/en/ep-11-optional-large-eyecup-e-m5.html

  Samoin kaipaan kokemuksia kolmannen osapuolen lisäkahvoista. E-M5 on ehkä aavistuksen reppana 12-40 kanssa nakuna. Myös pystykuvaukseen kiinnostaisi saada vähän parempaa otetta.
   
 8. Vincet

  Vincet

  6
  0
  0
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Olin tänään kuvauskeikalla ja kakkoskameranani ollut vitosen etsin taisi hajota. Se näyttää vain pelkkää valkoista. Mikä mahtaisi olla vikana, onko muilla tullut vastaavaa tilannetta esiin?
   
 9. vanha

  vanha

  1
  0
  1
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Minulla on jo jonkin aikaa ollut OM-D E-M5 sekä pokkari XZ-2. Pidän kovasti kummastakin laatuisasta Olympuksesta. Nyt kun on koittanut kirkas kesäaika tein M5:llä kuvatessani sellaisen havainnon  että kun olisin tarvinnut sisäänrakennettua harmaasuodinta (ND), en  M5:stä sellaista löytänyt. Eikö siinä todellakaan sellaista ole vai olenko niin tohelo (olen kyllä) että en sitä löydä. XZ-2:ssa se on erikoisohjauspaneelista valittavissa päälle/pois, mutta monipuolisemmasta M5:stä en sitä löydä.
   
 10. Nappe1

  Nappe1 Member

  651
  0
  16
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Ainahan harmaasuotimen voi ostaa suodinkierteeseen kiinnitettäväksi.
   
 11. jaeaetee

  jaeaetee Member

  222
  1
  18
  Vs: Olympus OM-D E-M5

  Järkkäreissä ei yleensä ole mitään sisäänrakennettuja suotimia objektiiveissa, ne tuppaa olemaan pokkareiden juttu. Kaikki on erikseen, niin myös suotimet, niinkuin Nappe1 tuossa sanoikin..
   
 12. Vs: Olympus OM-D E-M5

  On tullut, akun poisto auttoi asiaan. Virta alkoi loppumaan akusta niin ilmeisesti johtui siitä.
   
 13. papetsu

  papetsu Active Member

  114
  32
  28
  Olympus OM-D E-5 sanoi työsopimuksen irti pitkässä säilytyksessä, kamera oli kaapissa ja kameralaukussa.
  Olisko tykännyt huonoa kun on ollut pitkään käyttämättömänä, ei se ainakaan liiasta käytöstä ole rikki mennyt.
  Ostopäivä 30.1.2014 ja suljin on heilahtanut 2442 kertaa, kamera ottaa vain yhden kuvan ja sammuu sen jälkeen, tuli 163€ huolto keikka.

  Huolto toimii Olympuksella helvetin hyvin.

  " Hei Markku,
  sain huoltotehtaaltamme tiedon, ettei heillä ole ikävä kyllä tällä hetkellä tarvittavia varaosia E-M5-kamerasi korjaamiseksi.
  Ehdottaisimme sen sijaan vaihtoa aiemman kustannusarvion hinnalla uudempaan E-M5 Mark III-malliin (väri hopea).
  Ottaisitko tähän kantaa? "


  Otin kantaa, hyväksyin tarjouksen :)
   
  Viimeksi muokattu: 30 Heinäkuu 2020
  Matero tykkää tästä.
 14. Matero

  Matero Active Member

  223
  107
  43
  No jopas! :eek:
   
 15. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 350
  271
  83
  Edullisempaa antaa uusi laite kuin ylläpitää vanhojen apparaatttien varaosainventaaria kymmenen vuotta.
   
 16. papetsu

  papetsu Active Member

  114
  32
  28
  Voihan se olla aivan hyvin näinkin, tiettävästi ovat Olympuksella vielä korjanneet "vanhoja" E-M5 runkoja näihin päiviin asti.
  Olisko kyseessä kuitenkin vain katkos huolto-osien saatavuudessa, kaikenlaista härdelliä on ollut Japanissa niin kuin muuallakin maailmassa.

  Minun pointti oli kuitenkin huollon tekemässä ratkaisussa selvittää tilanne.
  Miten olisi esimerkiksi Canonin huolto toiminut samassa tilanteessa, olisiko toimittanut Canon EOS 5D Mark IV tilalle, kun joku osa olisi puuttunut huollolta Mark II:ta ja jos olisi niin millä hinnalla.