Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. rarehanu

  rarehanu Active Member

  228
  26
  28
  Täähän tyttö alkaa jo lämpeneen.
   
 2. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  195
  27
  28
  Infantiili, perustelematon ja virheellinen argumentaatio ovat kaikki ihan ok juttuja, mutta harvoin johtavat yhtään mihinkään - henkilökohtainen loukkausyritys johtaa sitä vastoin usein banneihin.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 3. Olen seurannut viestejäsi ja optiikka muutoksiasi Pro laseissa. Käsittääkseni kuvauksesi ei ole paljon ulkona eikä luontoa. Mihin käytät 12-100/4.0 lasia ?. Itsellä on eniten käytössä 12-40/2.8 ja 35-100/2.8 Panan lasit. En ole vielä vaihtanut 12-100:sta kun huononnus valovoimassa epäilyttää. Kuvaan perhettä, reissuja ja 9v. pojanpoikaa sekä luontoa jonkin verran. Kolmas zoom on Panan/Leica 100-400 ja kiinteinä 17, 25 ja 45/1.8 sekä 60/2.8 macro. Runko Oly 1 mk2.
   
 4. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Joo, lähinnä kuvaan sekä studiossa että sisätiloissa, ihmisiä lähes pelkästään, 99,5%. Ulkona voin kuvata huhtikuusta lokakuuhun, en talvella. Mutta joskus sateessa kuvaan mielelläni. Maisemaa tai luontoa en kuvaa. Ehkä noin 85% mun kuvista on 25mm ja 45mm objektiiveilla kuvattuja. Seuraavana tulee ehkä vielä se 75/1.8, mulle uutena. Toi 12-100 antaa polttovälillään mulle joustavuutta, se on jatke sekä objektiivivalokoiman laajakulma- että telepäähän, varalta ja erikoistilanteisiin. Optinen laatu on hyvä ja vakaaja erinomainen. Lisäksi satunnaisiin asuntokuvauksiin, joita joskus teen. Kolmanneksi lisäksi jos otan kadulle tai tapahtumiin Pen F:n sijasta E-M1.2:n tuo saattaa lähteä mukaan kiinteän sijasta. Vähän huono zoomeja käyttämään, mutta tuosta mä kyllä pidän, se on mulle käyttökelpoinen.
   
 5. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  195
  27
  28
  Vähän on käynyt niin, että huomaan ottavani Olympuksen useammin ja useammin mukaan kun lähden kuvailemaan. Fujiin päädyn kyllä aina kun haluan mennä minimalistisesti, XT30 ja 27mm/2.8 pannari on loistava kombo siihen. Tavallaan ironista että kun haluan mennä pienellä, otan APSC Fujin enkä m43:a. Olympus, missä E-M5.3 ja PRO pannari?!?
   
 6. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  Suosittelen antamaan mahdollisuuden 20mm f/1.7:lle. Se on oikeasti hyvä linssi jos pääasiassa kohteet ovat staattisempaa sorttia. 15mm f/1.7 on myös erittäin hyvä ja siinä tarkennuskin on oikein ripeä. Siinä saattaa polttoväli olla joillekin ongelma, omaan käyttööni noin 28mm on kuitenkin aina ollut parempi kuin noin 35mm. Kumpikaan näistä pikkulinsseistä ei ole sääsuojattu mutta pärjäsin niillä kyllä sateessakin kunhan en antanut kameran ihan vapaasti kastua.
   
 7. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  195
  27
  28
  Olen monesti miettinyt 20mm/1.7 lasia. Tällä hetkellä kuitenkin tuo pieni Fujin pannari ajaa asiansa. Haen mahdolliselta upgradelta nimenomaan PRO-henkeen nopeampaa tarkennusta ja säänkestoa.
   
 8. Kiitos vastauksestasi. Sinä kuvaat harkiten ja minä elän tilanteissa ja napsin kuvia.
  12-100/4 olisi varmaan minullekkin hyvä lomaoptiikka päiväkäyttöön mutta vilkkaan pojan ja satunaisissa tilannekuvissa valosta on pulaa liikkeen takia. Nämä kiinteät optiikat on hankittu vasta tänä vuonna ja nopeiden vaihtotarpeiden takia ei oikein tunnu hyvätä. Pitää kai harjoitella vielä näillä tämän talven pimeä kausi.
   
 9. rarehanu

  rarehanu Active Member

  228
  26
  28
  Ammatikseen (hyvät sellaiset) kuvaavat käyttävät pääasiassa prime laseja, jos se vain on mahdollista.
  Tuo 12-100/4 on erinomainen reissulasi , eikä todellakaan pöllömi vaihtoehto vaikka ainoaski kakkulaksi.
   
  Viimeksi muokattu: 15 Syyskuu 2019
 10. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 302
  256
  83
  Panan lasit 12-35 jne. ovat
  Sehän millaista objektiivia käytetään riippuu pitkälti siitä mitä kuvataan. Zoomi on esimerkiksi tapahtumakuvauksessa varmasti järkevämpi valinta kuin tuskailla aina väärä lasi nokalla ja menettää tilnteita. Jos tuossa kyseessä olevassa zoomissa on koko polttovälialueella tuo suurin aukko 4.0, se on hyvä valinta esimerkiksi videokuvaukseen.
   
 11. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 227
  56
  48
  Mulla on kyllä se mielikuva, että ammatikseen kuvaavista valtaosa käyttää zoomeja...
  Poikkeuksena korkeintaan pitkät telet.
   
 12. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Tämä "ammatikseen kuvaavia" on ryhmä, jolla ei ole mitään yhteistä intressiä, tapaa kuvata tai yhteistä välineistöä. Ammatikseen voi kuvata niin monenlaisia asioita, genrejä ja monenlaiseen tarkoitukseen, että ei ole olemassa mitään "ammatikseen kuvaavien" välineistöäkään, muuten kuin "hyvät" ja luotettavat, kyseiseen tehtävään ja henkilökohtaisiin mieltymyksiin sopivat välineet.
   
  Viimeksi muokattu: 16 Syyskuu 2019
  Anie Mist tykkää tästä.
 13. rarehanu

  rarehanu Active Member

  228
  26
  28
  Joo, en nyt viitsinyt kirjoittaa itsestään selvää asiaa, tietenkin se lasi(t) valitaan sen homman mukaan ja silloin kun on homma tiedossa voi päättää soveltuuko prime yhdeksi lasiksi hommaan.
  Monessa hommassa on myös käytössä useampi runko eri laseilla.
  Tarkoitin vaan, kun on maksava asiakas niin laadun pitää olla mahdollisimman hyvää, niin voi saada lisää duunia samalta asiakkaalta.
  Tietysti myös kuvan käyttötarkoitus ratkaissee.
  Toisaalta zoomien taso on tänäpäivänä aika korkea.
   
  Viimeksi muokattu: 16 Syyskuu 2019
 14. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 708
  1 720
  113
  Luulen ja tuntemieni osalta tiedän, että ”ammatikseen kuvaavilla” on yksi objektiivi yli muiden käytössä, ja se on kinovastaavalta polttoväliltään about 24-70 ja valovoimaltaan 2.8, ko valmistajan ns ammattizoomi. Tämä objektiivi löytyy käytännössä kaikilta merkittävimmiltä obkektiivin valmistajilta suosituimmille kennokooille: ff, aps-c ja mf.

  Muut laukussa olevat lasit ovat kinovastaavuudeltaan todennäköisesti 35/1.4, 50/1.4, 85/1.4 ja 70-200/2.8. Tämäkin setti löytyy kaikilta valmistajilta.
  Lintu- ja urheilukuvaajat ovat sitte erikseen.

  Uskallan myös väittää, että ns palkkaa saaville ammattikuvaajille on melko sama, minkä merkkisen järjestelmän työantaja käteen antaa. Kaikilla syntyy tarvittavan hyvää jälkeä.

  Yrittäjät ja taiteilijat ovat sitten asia erikseen. Laitteita ei uusita eikä vaihdella turhaan, jolloin pysytään samassa merkissä. Merkillä ei sinänsä ole heillekään väliä.

  Merkillä on väliä meille näppäilijöille, koska meitä rassaa ainainen epävarmuus ja epätieoisuus siitä, jos jossain onkin parempi kamera ja objektiivi, jolla saakin parempia kuvia.
   
 15. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 298
  361
  83
  Yhä edelleen; ammatikseen kuvaavia on lehdissä uutis- ja urheilukuvaajina, henkilöhaastattelujen kuvittajina, luontokuvaajina, maisemakuvaajina, koulukuvaajina, muotokuvaajina, muotikuvaajina, glamourkuvaajina, boudoirkuvaajina, bisnespotrettien kuvaajina, asuntokuvaajina, fine art-kuvaajina, pornokuvaajina, sairaaloissa vammojen kuvaajina, museokuvaajina, hääkuvaajina, valokuvaamoissa passi- ym-kuvien kuvaajina, tapahtumakuvaajina, minä vielä...
  Ei ole minkäänlaista mieltä sanoa, että ammattikuvaajilla olisi joku väline joka olisi jotenkin "ammattikuvaajilla käytössä". Jokainen meistäkin on nähnyt, monet tehneetkin, jotain tai useita noista hommista ja tietää, että niissä käytetään kussakin hommaan sopivia välineitä.
  Minäkin muutamia kymmeniä eri hommissa tunnen, enkä keksi yhtään yhteistä tekijää...
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 708
  1 720
  113
  Näinhän se juuri on. Työkalut aina toimeksiannon ja tehtävän mukaan. Useimmiten ne kuitenkin löytyvät setistä, jonka nostin esille. Tarvittaessa sitten tietysti erityisvälineitä kuten tilt shift objektiivi, makro, 600 millistä, tai superlaajakulmaa runkoon kiinni.

  Nää on hauskoja keskusteluja. Tulee usein mieleen, kun lukioaikoina yks kaveri sai kovasti mainetta; hän kun tunsi jonkun, joka oli nähnyt Beatlesit.
   
 17. rarehanu

  rarehanu Active Member

  228
  26
  28
  Joo, oli huono sananvalinta ammatiksen........
  Kun eihän nykään löydy miltään vähänkäään erikoisemmalta alalta mitään huippu osaamista.
  Pelkästään raha ratkaisee 99.95% jutuista.
   
  Viimeksi muokattu: 16 Syyskuu 2019
 18. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  195
  27
  28
 19. Humminbird

  Humminbird Active Member

  358
  87
  28
  Harmi että patteri on eri. Muuten tuo olisi ollut hyvä kakkosrunko. Olin jotenkin varma että E-M5 saisi saman patterin, se kyllä olisi mahtunut.
   
 20. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  195
  27
  28
  No jää kyllä tämän takia minultakin hankkimatta. Paitsi jos julkistavat niitä pieniä f2 PRO-laseja, sitten saattaa tilanne vielä muuttua. Tällaisenaan jää kauppaan.