Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
  Olen harkinnassa ostaa 12-100 Olyn optiikan. Jos rungossa on objektiivi prioriteetti päällä (Panan 100-400 varten) toimiiko silloin 12-100 kanssa sekä Olympuksen oma optiikka vakain ja runkovakain ilman että tarvitsee mennä muuttelemaan säätöjä.
   
 1. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Ymmärtääkseni tuo asetus ei vaikuta Olympuksen linsseihin millään tavalla, Sync IS pitäisi toimia joka tapauksessa. Omaa kokemusta asiasta ei ole, mutta manuaalin perusteella näin on asia. Siellä lukee että asetuksella ei ole vaikutusta jos käytössä on Olympuksen linssi missä on OIS-kytkin, ja 12-100mm linssissä sellainen on.
   
 2. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Yes, eli jos linssissä on OIS-kytkin, niin sen päälle laittaminen kytkee sync IS:n päälle, kytkin pois niin myös runkovakaaja kytkeytyy pois. Mitään välimuotoa ei ole, se on joko sync IS tai ei vakaajaa ollenkaan. Tämä siis Olympuksen linsseissä.
   
 3. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Ostin siis itselleni takaisin E-M1.2:n, sen upean mattahopean limited edition version. Mikä parasta, siihen sai kaupan päälle 3 vuoden lisätakuun, ja rekisteröimällä kameran MyOlympus-palveluun vielä puoli vuotta lisää takuuta. Niinpä kamerani takuu loppuu 5,5 vuoden päästä 5.2.2025. Vaikuttaisi siltä että valmistaja ja/tai myyjä uskoo tuotteen harvinaisen korkeaan laatuun.
   
 4. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Aika hyvä takuu todella! Mitä linssejä sinulla nyt on tuohon? Minulla on tällä hetkellä neljä, eli 17mm f/1.2, 25mm f/1.4 ja sitten Panaleican zoomit 12-60mm ja 50-200mm. Olisi mukavaa jos joku julkaisisi 20mm linssin joka ei ole pannukakku, vaan mielellään joku f/1.4 ja nopealla tarkennuksella, voisin korvata molemmat primet sillä.
   
  Anie Mist tykkää tästä.
 5. rarehanu

  rarehanu Active Member

  252
  31
  28
  Virhevastuu ajaa saman asian, kun ei tämä lisätakuu kata sen enempää.
  3 vuoden laajennettu takuu OM‑D‑kameroille - Järjestelmäkamerat - OM-D & PEN Lisävarusteet - Olympus
  Pitää kyllä olla vähä-älyinen jos tuollaisesta maksaa 99€:a.
  Tämä ei todellakaan kerro harvinaisen korkeasta laadusta, vähintään tuon 5 vuotta pitäisi kestää normaalilla oikealla käytöllä kaikki kamerat, vaikka kyseessä oli halpa pokkari.
  Jos takuu olisi elinikäinen tai edes 20-30 vuotta voisi puhua harvinaisen korkeasta laadusta.
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 986
  2 016
  113
  Uutta E-M 1X:ää ovat kaverit kehuneet jämptiksi ja kestävän tuntuiseksi (?) peliksi, vähän kuin D5, siis Nikon.

  Olympuksen ja ton protakuun kunniaksi on sanottava, että se pelasi todella hyvin. Jouduin (valitettavasti) käyttämään takuun palveluja hyvin runsaasti kuvatessani E-M1 mkii:lla ja Pen F:llä. Molempia haettiin ja tuotiin kotiovelle parikin kertaa. Eihän se E-M1 koskaan kuntoon tullut, mikä johti siihen että vaihdoin koko setin pois. Rajala otti sitten tuon epäonnen laitteen vaihdossa täydestä hinnasta kontolleen ja sanoi hoitavansa asian maahantuojan kanssa.
   
  Anie Mist tykkää tästä.
 7. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28

  Ensinnäkään, kukaan ei ole sanonut, että se kertoisi harvinaisen korkeasta laadusta, vaan että valmistaja/myyjä vaikuttaisi uskovan korkeaan laatuun. Toki näillä on yleensä jonkinlainen korrelaatio.

  Toisekseen, virhevastuun kanssa joutuu monesti vääntämään ja pahimmillaan olemaan yhteydessä kuluttajansuojaviranomaisiin. Asian hoito on takuun alaisilla tuotteilla keskimäärin nopeampaa ja mahdollisesti huomattavasti vaivattomampaa.

  Kolmanneksi, mitä luulet tapahtuvan käytetyn kameran jälleenmyyntihinnalle, jos kahden vuoden käytön jälkeen sen myy a) ilman takuuta tai b) vielä 3,5 vuoden jäljellä olevalla takuulla?

  Edit. Neljänneksi, tuo takuu tosiaan ilmeisesti kattaa esim. tuotteen kuljettamisen kotiovelta ja takaisin, mitä virhevastuu ei tietenkään tee.
   
  Viimeksi muokattu: 13 Syyskuu 2019
 8. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Hankkiuduin aiemmin eroon suurimmasta osasta m43 laseja, tällä hetkellä löytyy 12-100mm/4, 7-14mm/2.8, 8mm/1.8 FE ja 60mm/2.8 macro. Minä taas pöinvastoin toivoisin ~20mm PRO-tason (AF, weather resistance, build quality jne.) pannukakkua!
   
 9. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Nimenomaan PRO-tason obiskaa minäkin kaipailen. Se saa toki olla pannukakku, mutta se aiheuttaa haasteita optiikan ja tarkennuksen suhteen. Ajattelisin että vähän isompaan runkoon olisi helpompi toteuttaa järkevällä kustannuksella parempi optiikka ja nopeampi tarkennus.
   
 10. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Jep, mitä Olympus nyt tarvitsisi olisi pienet PRO-tason f2 primet. Esim. 12mm, 20mm, 45mm. Joku näistä (20mm?) voisi olla pannukakku. Yhdistettynä esim. tulevaan E-M5.3 runkoon päästäisiin järjestelmän vahvuusalueille, pieneen kokoon (suhteessa ominaisuuksiin), johon etenkään FF-kilpailijoiden on vaikea suoraan vastata. Fuji osui tässä napakymppiin f2 Fujicron kakkuloilla.

  Nämä nykyisen Olympuksen f1.2 PRO lasit ovat herkullisia mutta kovin isoja.
   
 11. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Olympuksen f/1.8-obiskat ovat jo pieniä ja optisesti riittävän hyvälaatuisia. Fujiin verrattuna niistä puuttuu oikeastaan vain sääsuojaus. Kaikki näistä ovat käsittääkseni Olympuksen premium-linssien kategoriassa, ja sitä ylempänä on PRO-linssit. Ehkä voisi olla järkevä taktiikka lisätä kaikkiin premium-linsseihin sääsuojaus ja sen jälkeen laajentaa sarjaa lisäämällä uusia polttovälejä ja pannukakkujakin. Panasonic on mielestäni paremmin hyödyntänyt formaatin edut, heillä on alusta asti ollut 14mm f/2.5 ja 20mm f/1.7 pannukakut, jotka ovat molemmat oikein mainioita linssejä ja lähes täydellisiä pareja juuri E-M10 ja E-M5 kanssa. Tarkennus vain on liian verkkainen että se sopisi vähänkään nopeammin liikkuvien kohteiden kuvaamiseen.
   
 12. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  405
  83
  Mä en kuvaa 17mm koskaan ulkona, se on mulla vain ahtaita sisätiloja varten. Eli sääsuojausta siihen en tarvitse. Siitä syystä luovuin siitä 17mm/1.2:sta, jätin Pro-sarjan laseista E-M1.2 varten vain 25/1.2, 45/1.2 ja 12-100/4.0, jotka toki ovatkin tärkeimmät polttovälini (tuon 75/18 lisäksi, se saisi toki olla Pro-sarjassa myös) ja 17 mm riittää tuo kätevän kokoinen f/1.8. Pen F:ää varten kun sitten muutenkin on tuo 1.8-sarja olemassa.
   
 13. rarehanu

  rarehanu Active Member

  252
  31
  28

  Ehkä se on valmistaja/myyjä(lle) sitten uskonasia, mutta se ei kyllä asiakasta paljon lämmitä kun lukee tuoasta yläpuolelta mlphoticin kertomusta eli se siitä korrelaatiosta.

  Ja eihän laadukkaasen tuotteeseen tuollaista takuuta tarvitse koske sehän on ihan turha kun laadukas tuote kestää ja toimii.

  Se on kyllä valitettavaa ettei pumpulissa kasvatettu ja kaiken valmiiksi nenän eteen saanut sukupolvi viitsi nähdä sen verran vaivaa, että pitäisi omista oikeuksistaan kiinni, vaan maksaa mielummin siitä että kaikki tuodaan ovelle.

  Jälleenmyyntiarvolle ei tapahdu mitään nousua tai laskua joka ymmärtää että se lisätakuu on turha, tai Olympuksen tapauksessa se ilmeisesti ei ole turha vaan vain uskon asia.
   
 14. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Yksittäisen käyttäjän kokemuksilla ei tietenkään ole yhtään mitään relevanssia laadun kokonaiskuvan suhteen, vaikka valitettavaa toki onkin. Tosin, vanhan viisauden mukaan hyvin hoidettu reklamaatio on parempi kuin ei reklamaatiota ollenkaan, ja todistaa jälkihoidon toimivan ongelmatilanteissa. Yksi laatukriteeri sekin.

  Koko ”pumpulissa kasvanut sukupolvi” ei tässäkään kontekstissa tietenkään tarkoita yhtään mitään. Mikä on tämä sukupolvi, ja millä perusteella ne muut sukupolvet hyödyntävät tuotevastuuta jotenkin paremmin? Aivan täyttä kukkua tämäkin argumentti.

  Lisätakuun mahdollinen vaikutus jälleenmyyntiarvoon on myyjän kannalta ainoastaan positiivinen. Jälleen kerran, yksittäisen ostajan menettelyllä ei tietenkään ole yhtään mitään relevanssia jälleenmyyntiarvon yleisen linjan suhteen.
   
 15. rarehanu

  rarehanu Active Member

  252
  31
  28
  Jokainen käyttäjä on tietenkin yksittäinen käyttäjä, mutta osaat varmaan käyttää hakukoneita joilla löytyy paljon näitä "yksittäitapauksia", eli se siitä laadusta.
  Ja tarpeeseen nämä lisätakuut on tullut, ei sen takia että tavara olisi laadukasta, sen varmaan tyhmänkin pitäisi tajuta.
  Hyvää tässä on se, että nyt tietää välttää tuotteita mitkä tarvitsee ylimääräisiä takuita laadusta.
   
 16. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Mulla on ollut neljä eri Olympuksen kameraa vuodesta 2013. Ainoa korjausta vaatinut kameran vika oli se kun E-M1:n takasäätörulla alkoi skipata pykäliä, eli joka naksulla ei tapahtunutkaan mitään. Aika monella oli tämä ongelma, tyyppivika alkusarjan kameroissa. Ja yhdessä linssissä tarkennuspiiri oli viallinen, se meni korjaukseen. Mutta kuten Nikonistitkin tietää, merkitsevintä on se miten valmistaja viat korjaa ja niistä kommunikoi. Vikojen korjauksen suhteen Olympus on A-luokkaa, kuriiri hakee ja kuriiri palauttaa. Kameran sain takaisin kahdessa viikossa, linssin samoin. Linssistä oli takuu ummessa eikä mulla ollut edes kuittia siihen (käytettynä ostettu), mutta korjasivat sen silti veloituksetta. Olympuksen voi jättää kaupan hyllyyn monesta syystä, mutta laadun puute ei ole yksi niistä. Ne on erittäin hyvin rakennettuja, sääsuojaus on aivan markkinoiden kärkeä, ja valmistaja todellakin ottaa asiakkaansa vakavasti.
   
  PHy tykkää tästä.
 17. rarehanu

  rarehanu Active Member

  252
  31
  28
  Juu, en mitenkään halua väheksyä tai dissata Olympusta, kaikki kunnia sinne.
  Ainut kysymys vastauksestasi herää, miksi 4 eri kameraa noin lyhyeen aikaan?
  Itse olen käyttänyt lähes pelkästään Canonia noin 30 vuotta, eikä mitään oli koskaan tarvinnut kiikuttaa mihinkään (huolto/korjaus).
   
 18. Anie Mist

  Anie Mist Active Member

  197
  27
  28
  Jos sinulla on esittää jotain dataa Olympuksen huonosta laadusta, esitä ihmeessä, muussa tapauksessa juttusi ovat taas pelkkää kukkua.

  Ja niinkuin sanottu, laatua on sekin että mahdolliset reklamaatiot hoidetaan kunnolla ja jopa vaatimukset/odotukset ylittäen - kuten esim. mainittu ovelta ovelle -palvelu.

  Koita muuten jo päättää tulevatko nämä lisätakuut mielestäsi tarpeeseen vai eivöt. Ensin ne eivät olleet mielestäsi tarpeellisia, nyt taas näemmä ovat.
   
 19. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Ensimmäinen Olympus oli E-M1. Sen rinnalle ostin E-P5, ne olivat hyvä pari metsässä kun isommassa oli telezoomi ja pienemmässä normaali prime, ei tarvinnut sateisessa tai talvisessa metsässä linssejä vekslata. Kun E-M10 julkaistiin, ostin sen ja myin E-P5 pois. E-M10 otti siis kakkoskameran paikan, siinä oli kuitenkin EVF ja muutenkin sopivampi käyttööni. Sittemmin nuo mainitut on myyty ja nyt minulla on vain yksi runko, eli E-M1mk2 joka täyttää kohta 3 vuotta. Kakkoskameran virkaa hoitaa Ricoh GRiii.