Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 777
  563
  113
  Ehdottomasti. Niinhän pitää olla, jos Olympuksella kuvaa. Ihan sama kuin autoissa - ei Ladalla ajele itsestään ja omista tekemisistään epävarma ihminen - sellainenhan hankkii Audin tai Bemarin.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 188
  353
  83
  Noin sanottuna vahvistuu ennakkomietteeni sanottavasi tarkoituksesta, joka vaikuttaa olevan Olympuksella kuvaavien väheksyminen.

  ed. Itsetuntoa tuossa edellä käsiteltiin. #723 on aika osuva. "Otin riskin ja mukaan vain E-M1 mkii + 40-150/2.8 yhdistelmän, Nikonit jäi kotiin. Pikkasen oli outo olo siellä Canon ja Nikon miesten seassa, ja huomasin sopertavani jollekulle, että kyllä mullakin on kotona." :D
   
  Viimeksi muokattu: 17 Toukokuu 2019
 3. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 352
  1 300
  113
  Ei millään muotoa. Olenhan itsekin kuvannut Olympuksella. Toki omat aikaansaannokseni jäivät myös Olympuksella verraten vaatimattomiksi. Se ei ollut laitteiden vika.
  Muutoinkin on minulle samantekevää millä laitteilla kukin kuvaa. Kuva on se juttu, ei laite.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 188
  353
  83
  Tätä papukaijana toistelet. Jostain sekin tarve tulee. :D

  ed. Ei mulla muuta! Mukavaa perjantai-iltaa kuitenkin ja tietenkin!
   
  mlphotic tykkää tästä.
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 777
  563
  113
  No, minullakin pyörii yksi Olympus tossa pöydän kulmilla. Kuskaan sitä mukana, kun en viitsi Nikonia kanniskella. Ei taida kuitenkaan olla otsikon malli.

  Nettiin kuvia julkistaessa on suunnilleen yksi lysti millä ne on kuvattu, kännykin riittää pitkälle, eikä varsinaisten kameroitten joukossa mitään eroja ole. Ehkä joku tähtikuvaus on sitten eri juttu, mutta kun ei semmoista tee, niin - mitä välii...
   
 6. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Olympuksen f/1.8 primet onkin hyviä. Mutta porttiteoria ei tunne kohtuutta. Todellisen m43 kuvaajan tarina menee niin, että lopulta halutaan vielä enemmän sitä onnea mistä f/1.8 tarjosi alkupaloja, ja silloin on edessä on f/1.2 :)
   
 7. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  73
  28
  Ne f/1.2 primet on tosi hyviä myös ja kun ostaa käytettynä niin saa rahalle hyvää vastinetta. Pääsääntöisesti 25mm f/1.2 lähtee 700-750 euroon, muut maksaa noin satasen enemmän. Ekvivalenttilaskeskelijoille ne on "vain" f/2.4 mutta löytyypä noita "hitaita" primejä isommillekin kennoille joissa hintalappu on nelinumeroinen, että ei nämä sikäli huonossa seurassa paini!
   
  nomad tykkää tästä.
 8. AIM

  AIM Member

  118
  12
  18
  Tärkeää laseissa on myös se että voit kuvata täydellä aukolla ja laatu riittää, paljon on valovoimaisia laseja mitkä tekee surkeeta jälkee
  täydellä aukolla.
   
 9. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  f/1.2 Zuikot on hienoja objektiiveja ja oikeasti tykkäsin siitä 25mm/1.2 mikä minulla oli. Sillä oli kiva kuvata ihmisiä ja täysi aukko antoi kuviin mukavan lookin :)

  Mutta realismia on, että kuvanlaadusta puhuttaessa isompi formaatti voittaa aina pienemmän. Ja m43 on kahden aukon verran pienempi formaatti kuin kino. Zuiko 25mm/1.2 kanssa hinnaltaan vertailukelpoiset tonnin hintaiset täyskärien normaaliobjektiivit tekevät järjestään erittäin priimaa jälkeä Humminbirdin mainitsemalla f/2.4 aukolla. Ja lisäksi vielä täyskärin resoluutioltaan kaksinkertaiset ja joustavuudeltaan paljon paremmat tiedostot.
   
  arioksa tykkää tästä.
 10. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 352
  1 300
  113
  Paras mft-objektiivi, jolla itse olen kuvannut on Panasonic-Leica Nocticron 42,5/1.2. Joka suhteessa upea jälki. Tolla polttovälillä tällä lasilla syntyy myös jo kaunis bokeh.

  Muista mielenkiintoisista objektiiveista mainittakoon Noct-Nikkor 58/1.2, joka on mulla ollut kahteenkin otteeseen. Oivallinen laite, jonka tasoa tavoitteli myöhempi af-s Nikkor 58/1.4 G, hieno peli sekin. Kyllähän näillä ff-Nikonin nokalla tulee jälkeä, josta mft-kameralla kuvaava ei oikein osaa edes haaveilla.

  Mutta kivoja pelejähän noi Olympukset myös ovat varsinkin ton uuden pro sarjan objektiivien kanssa. ;)
   
 11. TStoor

  TStoor Active Member

  3 076
  22
  38
  Noob -kysymys.
  RAWt 1:s kortille, JPEG 2:s kortille. Miten ...?
  En saa himskatti aikaiseksi. Vaikka vinkkejä maailimalta yritän soveltaa. Kysessä siis asia siten, että JPEGit ala Art filter.
   
 12. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  73
  28
  Tulit oikeaan paikkaan, mitä ne maailmalla tietää. ;) Ohjekirjan sivu 54. Super control panelista valitse kuvake aivan vasemmasta alanurkasta. Valitse moodiksi Dual Independent. Tästä moodista on kaksi versiota, yksi joka jatkaa tallentamista vaikka jompikumpi kortti täyttyy, ja toinen joka estää tallentamisen jos jompikumpi kortti täyttyy. Valitse näistä mieleinen, suosittelen kyllä tuota joka lopettaa tallentamisen, se missä on nuolen kuva alaspäin. Kun moodi on valittu, voit Super control panelista asettaa missä muodossa millekin kortille tallennetaan.
   
 13. jussikn

  jussikn Active Member

  200
  243
  43
  Viimeksi muokattu: 13 Kesäkuu 2019
 14. TStoor

  TStoor Active Member

  3 076
  22
  38
  Ok yeah! kiitokset vielä kerran ja taas. Laitetaan heti tuotantoon kun päästään kotio!
   
 15. TStoor

  TStoor Active Member

  3 076
  22
  38
  Hepp! Sain toimimaan, jos ... ei käytä Art filtereitä. Silloin pukkaa RAW:n yhteyteen ykköskortille JPEG (+RAW).
   
 16. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  73
  28
  Piti oikein itsekin kokeilla ja olet oikeassa, ei onnistu ART-modessa sitten mitenkään. Omituinen rajoite. Toisaalta molemmille korteille saa menemään RAW+JPEG joten ainakin kuvat on hyvässä turvassa, mutta onhan se vähän raskasta tallentaa sama kuva neljään kertaan. :)
   
 17. TStoor

  TStoor Active Member

  3 076
  22
  38
  Nå kyllä! niin ja siis minun agenda tässä on se, että haluan RAWerikseen ja "yksin". Se helpottaa iOS toimintaa huomattavasti. Ts kuvien imurointi iPad/iPhone alustalle.

  Työstän kuvia kovin mielelläni VSCO:lla ja suoraan on the run mobiililaitteilla.

  Tämä juttu/set up/filsofia teki taannoin minuun vaikutuksen:
  The World's Smallest Photo Office
   
  nomad tykkää tästä.
 18. jussikn

  jussikn Active Member

  200
  243
  43
  Viimeksi muokattu: 19 Kesäkuu 2019
 19. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  73
  28
  Tässäpä nämä suoraan hevosen suusta. Erittäin lupaava lista!

  Advanced AF Performance

  This upgrade utilizes the OM-D E-M1X algorithm, which was developed based on the shooting needs of the professional photographer. With the goal of achieving performance that responds to demanding shooting conditions, such as fast movement in sports, etc., C-AF Center Priority delivers high-precision tracking of moving subjects and sudden subject movement. AF precision for still subjects when using S-AF is improved for various subjects compared to OM-D E-M1 Mark II firmware Version 2.3. Active use of information from the On-chip Phase Detection AF sensor also improves AF performance while shooting video.

  Newest AutoFocus Features

  Group 25-point has been added to AF Target, and is effective for photographing birds and other small subjects. C-AF Center Priority is now available, and repeatedly autofocuses with priority on the center point in Group 5-point, Group 9-point, and Group 25-point. If AF is not possible in the center point, the peripheral points in the group area assists, which is effective for subjects that move around quickly. In addition, C-AF+MF1 is included which allows users to instantly switch to MF by turning the focus ring while in C-AF for fine tuning the focus.

  Low Light Limit Update

  The AF low light limit when an f/1.2 lens is attached is -6.0 EV (ISO 100 equivalent for S-AF), enabling high precision focusing in both dark scenes and for low-contrast subjects.

  Improved Image Quality

  Low ISO Processing (Detail Priority) has been added for higher resolution when shooting at low ISO sensitivity[1], making it possible to reduce noise while shooting with low ISO settings. Compared with OM-D E-M1 Mark II firmware Version 2.3, noise that occurs when shooting at high ISO sensitivity is improved approximately 1/3 of a step.

  Support for New Functions in Olympus Workspace

  USB RAW Data Edit[2] is now supported for much faster RAW processing in Olympus Workspace by connecting the camera to a computer to use the power of the OM-D E-M1 Mark II TruePic™ VIII image processor.

  Enhanced Operability

  • Anti-flicker shooting added to prevent unstable exposure, particularly when sequential shooting indoors.
  • OM-Log400 movie-exclusive picture mode added, allowing the user to shoot movies without loss of details in shadows or highlight blowouts, delivery greater freedom over video creativity through color grading.
  • Frame Rate Priority added to Live View Boost/On2 display, displaying images at a comfortable brightness, even in especially dark locations, such as under a starlit sky without lowering the frame rate.
  • From 3 to 15 shots can be selected in Focus Stacking and guide lines have been added to the shooting area
  • Quick image selection added
  • Setting changes and playback display while writing to card now possible, facilitating quick operation.
  • Instant Film added to Art Filter
  • ISO L100 (ISO 100 equivalent) added
   
 20. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  73
  28
  Yritin etsiä mutta ilmeisesti firmis 3.0 manuaalia ei vielä ole ladattavissa. Se on sääli koska menuihin on tullut uusia kohtia jotka vaatisivat hieman selvennystä. Siellä on mm. joku prioriteettivalinta ISO100 ja ISO64 kuville että priorisoidaankin kuvausnopeus vai kuvan laatu. Ja tietyt tarkennusmoodivalinnat ovat vaihtaneet paikkaa, kuten S-AF+MF. Muitakin pieniä eroavaisuuksia löytyi.

  Nopean testin perusteella tarkennus on nyt lähempänä sitä miten esim. A7iii toimii, eli kun otat koko ruudun tarkennuksen, osoitat jotain ruudun keskellä olevaa ja tarkennat, niin sitten se tarkennus pyrkii roikkumaan siinä kiinni. Näyttää ihan lupaavalta. Tämän option nimi on Center Start. Tämän lisäksi voi määrätä Center Priority, eli keskustassa oleva tarkennuspiste priorisoidaan, muita käytetään apuna vain jos ei keskipisteestä löydy mihin tarkentaa. Eli aika lailla kuten Nikonin DSLR-tarkennus. Tämä on hyvä optio jos käytössä 5x5 tai 3x3 alue. En ole vielä ehtinyt katsoa miten toimii käytännössä.