Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  404
  83
  Kuvasuhteesta: mä kuvaan Olylla kuvasuhteella 3:2, en oikein osaa tuota uutta 4:3:a, kuva näyttää aukeavan Lightroomiinkin sellaisena, mutta jos kaipaa, niin kun avaa cropattavaksi sieltä löytyy laidoilta lisää.

  Kokeilusta: Mun kokemuksen mukaan, jos kysyy, niin viikonlopuksi olen saanut kokeiltavaksi laitteita. Siihen tosin saattaa vaikuttaa vuosien mittaan syntynyt asiakassuhde muutamaan liikkeeseen, mutta kysyä kannattaa...
   
 2. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Sonyn myivät minulle juuri tuolla tavalla. Samaten Olympuksen 300mm. Joissain tapauksessa nuo lainavehkeet ovat maahantuojan, joskus liikkeen. Veikkaanpa, että aika moni laitteen kokeiluun ottanut sortuu siihen joka suoraan lainan päättyessä tai myöhemmin.

  PS Digikeskari menee yli myös minun budjetin. Ja samalla semmoinen on liian rajoittunut suhteissa tarpeisiini. Eli ei tule kauppoja, mutta kokeileminen kiinnostaisi :)
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  404
  83
  Tämä lienee juuri se syy, miksi tuo usein onnistuu hyvinkin, jos jonkunlainen luottamussuhde on olemassa... :)
   
 4. Tuojuk

  Tuojuk Well-Known Member

  726
  746
  93
  Minun järjesrelmäni olisi olympys, ellen kuvaisi niin paljoa studiovaloilla. Ja siinäkin se johtuu siitä, että usrin yhdistän studiovalon vallitsevaan valoon. Tämä vaatii hiukan tehoa käytettäviltä salamoilta, joten käytän kinossakin herkkyyttä 100 ja aukkoa 5.6. Olympuksella taitaa päästä 100 herkkyyteen, mutta kinovastaavuus olisi 11. Vaihtoehtona olisivat elknkan uudet salamat, joilla voi käyttää lyhyitä suljinaikoja. Olympukse 43 kuvasuhde olisi niin täydellinen. Eihän sitä tiedä, jos josjus vaihtaa salamasysteemin, jolloin voisi käyttää olyssa aukkoa 2.8 ja lyhyttä suljinaikaa ja yhdistää vallutsevan ja salamavalon.
   
 5. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  404
  83
  Mä kun kuvaan studiossa pelkillä salamoilla, käytin nyt viime vkl herkkyysasetusta Lo, joka on E-M1 mark ii:ssa 64, ja pääosin aukkoa 2.2, jonkun verran 1.8. Hyvin toimi...
  Toi 5.6 on DOF:iltaan jo niin pitkä joka tapauksessa, että ei sillä kinovastaavuudella, oli se mitä tahansa, ole suurta merkitystä stuodiossa, miljöössä voi toki olla eri juttu...
   
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 990
  2 013
  113
  Joo, aika harkittuun käyttöönhän toi tulee, ennen muuta pohjoisen ja jäämeren maisemakuvaukseen, miksei potretteihinkin. Aika pitkälti jalustan päällä.
  Toi strategiahan tässä taustalla on: kaikki normihommat hoitaa periaatteessa noilla Fujin kroppirungoilla (miksei Olympuksellakin). Sitten kun otetaan sitä huippuresoluutiota vaativaa kuvaa, ei ole kiire, ehtii hyvin sommitella, tarkentaa, valottaa tolla Fujin keskarillakin. On siinä jotain. Eikä se hintaero nyt Nikonin ja Sonyn korkearesoluutioisimpiin malleihin niin kovin iso ole. Oikeastaan nehän ovat vähän kompromisseja.

  Color-Kolmiohan noita tuo maahan, ja piakkoin ne ovat liikkeissä, rajalassa tietenkin kun on samaa etuyhteyttä.

  Mutta tää nyt on Olyketju, ja kuten todettua, Olyt ovat innovatiivisia kameroita huippuominaisuuksilla ja huippuobjektiiveilla. Mutta onhan se keskari sitten ihan eri maailmaa. Pitää helposti uusia tietokonekin. Kattellaan.
   
  Viimeksi muokattu: 21 Helmikuu 2019
 7. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Asiaa viistoten, retkahdin ostamaan uudestaan Panaleica 25mm f/1.4 kun tuli järkihintaan vastaan. Katsotaan lämpenenkö vieläkään 50mm katselukulmalle.
   
  mlphotic tykkää tästä.
 8. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 990
  2 013
  113
  Toihan on ainoa objektiivi, jonka mies tarvitsee!
   
  nomad tykkää tästä.
 9. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  404
  83
  Hyviä uutisia siitä, että E-M1 ja E-M1X linjat ovat erillisiä. Itse en ole kiinnostunut tuosta isommasta, kun kevyen ja pienehkön haussa tähän linjaan hakeuduin, ja ehdin vähän pohtia onko mahdolliset tulevat parannukset sidottu isompaan runkoon. Ei minulla tosin suuria tarpeita ole mielessä, lähinnä saatan joskus kaivata uutta kennoa. Tämä on toki saattanut olla muille tiedossa, mutta itse näin tämän ensi kertaa.

  Olympus interview on DC.watch: E-M1X and E-M1II are two separate camera lines - 43 Rumors
   
 10. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Hyvä että Olympus selkiyttää suunnitelmiaan. Hämmentävän E-M1X julkaisun jälkeen m43 järjestelmän ympärillä on vellonut huhumylly joka on ottanut viikko viikolta lisää kierroksia. "m43 is dead" tyyliset otsikot eivät tee hyvää myöskään kaupankäynnille. Kamerajärjestelmä on kuitenkin pitkälle luottamuksen ja jatkuvuuden asia.

  Nyt kun Olympus kertoi olevan sitoutunut E-M1 sarjan kehittämiseen, niin voidaan odotella mk2 mallin ohjelmistopäivityksiä sekä joskus myös mk3 versiota :) Aivan pian mk3 ei kuitenkaan voi tulla, ettei E-M1X ja siihen kierrätetty E-M1 mk2 tekniikka joudu häpeään. Eihän se niin voi mennä, että puolen vuoden päästä meillä on käsissä E-M1 mk3 jossa on parempi kenno, etsin jne. kuin firman tuoreessa ja hirmukalliissa huippumallissa.
   
  Olli Knuuttila tykkää tästä.
 11. Humminbird

  Humminbird Active Member

  360
  89
  28
  Vuoden 2015 tietämillä, eli E-M5.2 julkaisun aikoihin, Olympus ilmoitti että mallien julkaisuväli olisi jatkossa 4 vuotta aiemman 3 vuoden sijaan. E-M5.2 julkaisusta tulee kohta 4 vuotta kuluneeksi, joten olen aivan varma että tänä vuonna julkaistaan mk3. Uskon myös että Olympus palaa 3 vuoden päivityssykliin, 4 vuotta on selvästikin liian pitkä väli kun kilpailu kiristyy.

  Fujilla on muuten erittäin hyvä kontakti käyttäjiin Fujirumors-sivuston kautta. He käyttävät tätä kanavaa kyselläkseen käyttäjien toivomuksia mm. linssijulkaisuista ja kameroiden tärkeimmistä ominaisuuksista. Mielestäni tämä on nykypäivää, pitää olla aktiivinen käyttäjien suuntaan. Muut saisivat ottaa oppia. m4/3-linssivalikoima on iso, mutta siellä on paljon päällekkäisyyttä ja toisaalta selkeitä katvealuieta tarjonnassa. Lisäksi ainakin Olympuksella tuntuu olevan selviä vaikeuksia arvioida käyttäjien tarpeita kameroiden suhteen, E-M1X hyvä/huono esimerkki tästä.
   
 12. AIM

  AIM Member

  132
  14
  18
  Eihän se nyt niin hirmukallis ole kun vertaa esim. nikon z7:kaan.
   
 13. K@ke

  K@ke

  27
  0
  1
  Reilu kolme vuotta on tullut käytettyä Olympus kameroita. Ensin ostin kaksi EM1 runkoa ja toisen niistä päivitin n. 2vuotta sitten EM1 MKII:een.

  Kaiken kaikkiaan käyttäjäkokemus on vahvasti plussan puolella. Aluksi hirvitti asetusvalikon laajuus, mutta googlettamalla ja itseopiskelulla löytyi omat asetukset kuntoon ja tämän jälkeen ei ole edes ollut tarvetta sukellella asetusten viidakkoon.

  Ehdoton valtti Olympuksella on nopea tarkennus, kuvien terävyys ja kaluston keveys. Tätä järjestelmää on suorastaan ilo käyttää.

  Viime kesänä hankin Olympus 45mm f1.2 objektiivin, joka olikin MKII:ssa lähes koko ajan kiinni. Aivan mahtava lasi!! Lisäksi repusta löytyy: Olympus 12-40mm f2.8, Olympus 40-150mm f2.8, Olympus 17mm f1.8 ja Panasonic 25mm f1.4. Tänä vuonna ehkä päivitän 17mm olyn vastaavaan f1.2 Pro malliin.

  Kuvaan 90% perhepotretteja ja häitä. IG tililtäni voi käydä seuraamassa kuviani. Kaikki luonnollisesti kuvattu Olympuksen setillä: Mikko Kaukoranta (@mikkokaukoranta) • Instagram photos and videos
   
 14. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  243
  360
  63
 15. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Laitoin nyt sitten m43 kamani myyntiin. Siinäpä teille (ja minulle) viihdettä viikonlopuksi :)
   
 16. paraneva

  paraneva Well-Known Member

  10 712
  2 582
  113
  o_O:oops:

  Mitäs nyt sitten?
   
 17. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 342
  404
  83
  Mä taisin tuosa aiemmin olla sitä mieltä, että ei se oikein kakkosjärjestelmäksi sovi, ykköseksi sitten kyllä, jos sopii. Oliko jotain tämänsuuntaista? Sonyyn keskityt?
   
 18. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 551
  167
  63
  Kahden järjestelmän pito on kallista ja aikaa menee kaikenlaiseen näpertelyyn. Sony tuntuu toimivan minulla oikein hyvin.
   
 19. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 740
  464
  83
  No niin juuri! Vielä maanantaina melkein kaikilla oli vähintään kaksi järjestelmää. Jäi kyllä mieleeni korvaan karahtaen. Nikon D850
   
 20. RB

  RB Well-Known Member

  7 623
  185
  63
  Itse meinasin vaihtaa Canonit Olyyn. Aika pian huomasin että pieni koko on pahasta.
  Ei oikein uskaltanut vaihtaa kaikkia ja peruin vaihron.