Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  Olympuksesta voi tulla relikti ton four thirds kennon kanssa.

  Ff kennoiset peilittömät kamerat kehittyvät joka suhteessa, kuvanlaatu on eri tasolla, koko- ja painoeroakaan ei juuri ole, hintaetuakaan ei Olylla enää näemmä ole.

  Peilitön ff porskuttaa ja Fuji pärjää hyvillä peilittömillä 1.5 kroppirungoillaan, erinomaisen laadukkailla objektiiveillaan ja edullisella hinnoittelullaan. Ja sitten, jos ehdoton kuvanlaatu on tärkein, Fujilta löytyy digikeskikoon GFX.
   
 2. jaska26

  jaska26 Active Member

  179
  41
  28
  Jos tämän kaiken kiivailun ja kohkaamisen jälkeen palataan ihan alkuun. Olympuksen omissa esitteissä painotetaan "mobiilia ammattikäyttöä". Minä ymmärrän sillä mm. liikuvaa työtä median ja uutisten parissa, toimittajia ja mainostoimistoille työkenteleviä yms. joilla ennen piti olla mukana erillinen videokamera tai jopa kameran lisäksi myös videokuvaajaa. (ns. Vlogaajat jätän tässä tarkoituksella mainitsematta...).
  Tätä markkinasegmenttiä on viime vuodet suvereenisti hallinnut Panasonic GH-sarjan kameroillaan, ja toisella m4/3-järjestelmien toimijalla ei ole siinä ollut mitään sijaa. Kyllä minä näen M1X:n Olympuksen vastauksena Panasonicin GH-sarjalle ja ennen kaikkea m4/3-leirin keskinäisen kilpailun ilmentymänä. Olympus on tehnyt radikaalin ratkaisun, ja ilmeisesti yrittää jopa laittaa tässä samaan pakettiin "luontokuvaajaversion", jotta pystyisi kilpailemaan myös Panasonicin G9 kanssa. Voi toki olla, että Olylta on tulossa erillinen "luontokuvaajaversio"; se M5:n päivitys, jota moni täällä tuntuu kaipailevan Sellaisenhan saisi M1X:stä yksinkertaisesti vain muuttamalla patterikahvan irrotettavaksi. Kinokoon kameroihin vertaileminen tässä kohtaa tuntuu aika kaukaa haetulta ja jopa turhalta.
   
 3. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  No hintaa ainakin voi verrata kinokoon kameroihin. Siinä Olyn uusi E-M1X pärjää hyvin. Samalla hinnalla ja halvemmallakin saa mm Nikonin ja Sonyn ff-runkoja. Niiden kanssa toi laite ei muilla ominaisuuksilla kuin hinnalla sitten kilpailekaan.
   
 4. jaska26

  jaska26 Active Member

  179
  41
  28
  Kyllä hinnankin vertaaminen edellyttää, että kysymyksesä on samankaltaiseen käyttöön optimoitu tuote ja sama asiakakunta (markkinasegmentti). Eihän Tekniikan maailmakaan ota henkilöautovertailuihinsa jotakin pakettiautoa vain vuoksi, että se paku sattuu vain olemaan samassa hintaluokassa kuin vertailtavat henkilöautot.
   
 5. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  Hyvä pointti, mutta ontuu. Kyllä markkinoilla uusi Oly kilpailee noiden ff-runkojen kanssa. Eihän siinä ole lopputuotetta eli kuvaa ajatellen oikeastaan yhtään ominaisuutta, joka tuksi sen hankintaa verrattuna vaikkapa saman hintaiseen Nikonin tai Sonyn ff-kennoiseen runkoon.

  Mulla on Ford Ranger autona ja se pesee useimmat henkilöautot melkein kaikissa ominaisuuksissa paitsi hinnassa.
   
 6. AIM

  AIM Member

  132
  14
  18
  No oletko paljon päässyt tällä uutuudella kuvailemaan, kun noin hyvin tiedät kamerasta, vai heitteletkö muuten vaan lämpimiksesi.
   
 7. AIM

  AIM Member

  132
  14
  18
  Verrataan Canon 1DX mark2, Nikon D5, niin puolta pienempi kenno ja noin puolta halvempi.
   
 8. Est

  Est Well-Known Member

  13 711
  770
  113
  Neljäsosa kinokennosta ^.

  Kamerassa ok vakaaja perähuonevlogistille.

  Jos siitä haluaa maksaa kolme tonttua, niin...
   
 9. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  No hyviä laitteitahan noi on kaikki kolme sellaiselle, joka tollasen tarttee!
   
 10. Est

  Est Well-Known Member

  13 711
  770
  113
  Friikkijäänne - jo uutena - tuhannella turhalla "ominaisuudella" ja hintaansa nähden heikolla kuvanlaadulla.

  Kuin urosnorsu hiiren munilla, jolle muut savannin otukset nauravat.

  Edit: Mut jos "tarttee" ja on paljon turhaa fyffeä niin varmaan "ihan kiva" XD
   
  Viimeksi muokattu: 25 Tammikuu 2019
  ALe tykkää tästä.
 11. Est

  Est Well-Known Member

  13 711
  770
  113
  Kaikki olennainen kuvanlaatuun vaikuttava on tiedossa ja olen tutkinut tuolla otettuja kuvia jo, niin paljon kuin niitä on saatavilla. Maailmassa on paljon kameroita, joiden teknisiä kapasiteetteja voi verrata vaikkapa saman valmistaja aiempiin (kuvaamatta itse yhtään kuvaa), joissa pitkälti samat sisukset (ei ne olympuksellakaan vielä ihan taikureita taida olla ja vanhat lainalaisuudet pätevät yhä, mitä milläkin aikaan saadaan). Vanhaa kennoa ja huonoa etsintä - hintaisekseen surkea hämäräkuvaus, pokkarin bokeh, formaattiin epäsuhta fyysinen koko ym ym.
  Pähkähullujen insinöörien suunnittelema sekasikiö.
  Kolmen donan "pro" kameralta voi nykyisin odottaa, kuvanlaadullisesti, paljon enemmän.
  Mutta kai on ihmisiä, joille merkki"fiilistely" on kuvanlaatua tärkeämpää?
  Ihme selittyä jopa viime aikaiset palkattujen oly-lähettiläiden paapatukset kyseisestä roskakamerasta.
  Vähän liikkuvalle ja pikkuvarakkaalle lyllerövlogistilla varmaan kiva lelu?
  Meitä on moneksi...
   
 12. Humminbird

  Humminbird Active Member

  359
  87
  28
  Potkaisiko tuo kamera koiraasi vai miksi olet noin tuohduksissa? Kukaan ei pakota ketään sitä ostamaan, joten mistä kiukku? Pokkarin bokeh muuten aika paksu väite. Sehän on ihan linssistä kiinni. Näihin on saatavilla myös nopeaa lasia kuten f/0.95 ja f/1.2. Niillä ero täyskärin syväterävyyteen on jo melko marginaalinen. Joo tiedän että myös täyskennoisille on yhtä nopeita olemassa, mutta on myös hitaampia. Monet kuvaa täyskärilläkin f/4-linsseillä.
   
  PenaH tykkää tästä.
 13. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Ollaan jo autovertauksissa :) Niihin liittyen on sanottava että Ford Ranger on kotonaan maaseudun sorteillä, mutta VW Gold on nopeampi kaupungissa ja helpompi taskuparkita, eli sillä saa ns. homman hoidettua. Ei ole myöskään epäilystä kummalla autolla lykäten maailmanloppua voi lykätä pidemmälle.

  Mielestäni olet erittäin jäljillä. Itsekin ajattelen, että hyvällä m43 kameralla voisi olla tulevaisuus moni-ilmeisessä mediatyössä (jolla en välttämättä tarkoita hardcore lehtikuvausta). Olen omassa työssä täysin sivutoimisesti kuvannut E-M1 mk2:lla paljon erilaisia tilaisuuksia, tuottanut kuvitusmateriaalia sinne tänne ja tehnyt myös jonkun videohaastattelun. Voin sanoa, että kyllä se tuossa toimii paremmin kuin juuri mikään peilikamera. Helppokäyttöisempi saisi EM1 mk2 olla, ja joskus loppuu valo, mutta aina on tullut työ tehtyä.

  Olympuksen OM-D mainonnassa näyttää olevan tällä hetkellä jonkinmoinen nature-explore-lifestyle suuntaus. Instassa Olympus on tähän liittyen erityisen vahva. On kuitenkin ihmeellistä, ettei Olympus pyri iskemään media-alan markkinarakoon vaan jättää sen suosiolla Panasonicille (ja osin Sonylle). Jo pelkästään hyvä vakaaja ja f/1.2 primet antaisivat edellytyksiä asialle. Isoilla lehtitaloilla on CaNikon sopparinsa, joten niiden kameravalinnat määrittyvät niistä käsin. Mutta hajautuvalla ja taloudellisesti tiukoilla olevalla on silti paljon saumaa johon m43 järjestelmään perustuva "ketterä" ja "kustannustehokas" ratkaisu voisi iskeä. Siis hiukan kuin Ranger vs. Golf.
   
  PenaH tykkää tästä.
 14. Humminbird

  Humminbird Active Member

  359
  87
  28
  Juurikin retkeily/seikkailukäytössä OM-D:t ovat kuin kotonaan. E-M5:ssä ja E-M1:ssä on niin hyvä sääsuojaus ettei niitä tarvitse varoa missään kelissä, ja sopivalla linssillä varustettuna kulkevat todella kätevästi mukana. Ovat myös erittäin lujaa tekoa. Vaimoni sisko rymysi E-M5mk2 kanssa maailman ympäri (ihan kirjaimellisesti) ja reissun jäljiltä kamera oli niin hakatun näköinen kuin sitä olisi vedetty auton perässä soramontulla. Toimi täysin moitteetta, ainoastaan etsimen suojakumi piti jossain välissä teipata paikalleen kun katkesi jonkun tällin jäljiltä.
   
  PenaH tykkää tästä.
 15. reijokoo

  reijokoo Member

  98
  0
  6
  Tuon saman kun erehdyin sanomaan ääneen Facebookin Olympus-ryhmässä, niin porukka kiipesi jo pitkin seiniä ja yksi jäsen erosi ja liittyi sitten takaisiin ryhmään draamaa uhkuvin kääntein :-D
   
 16. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  Joo, kyllä draamaa saakin vähän olla, kun uusi Olympus tulee markkinoille.

  Tuskin mikään muu kamera - Leicaa tietenkään lukuunottamatta - herättää niin suuria tunteita kuin juuri Olympus.
   
  nomad tykkää tästä.
 17. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 647
  447
  83
  Olihan Olympus OM jo aikoinaan hyvin suosittu valokuvausharrastajilla. Sen kaikuja on nykyisenkin järjestelmän suosiossa.

  Pen puolikinot sitä ennen...

  In 1966 the arrival of the Rollei 35, a camera almost as compact but making normal 24×36 exposures, would announce the beginning of the end for the half-frame concept. However, Olympus went on producing the simpler models of the Pen family until at least 1983.

  Olympus Pen - Wikipedia
   
  Viimeksi muokattu: 26 Tammikuu 2019
 18. reijokoo

  reijokoo Member

  98
  0
  6
  Jep, hyllystä löytyy OM2.
   
 19. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Ai pahus, Leica mainittu, OM-2 mainittu. Mitäköhän seuraavaksi!?

  Tänään oli Olympus explorer -tyyppinen sää joten päätin lähteä luontoon sulattelemaan menneen viikon pettymyksiä. E-M1 mk2 oli pikkurepussa ja jopa muutaman kerran käytössä :) Täytyy tunnustaa, etten ottamieni kuvien perusteella tunnista käytettyä välinettä. Saattoi olla Olympus, saattoi olla Sony. Tai jos minulla olisi hyvä kännykkä niin olisi voinut olla sekin. Ja kai nämä räpsyt olisi Nikonillakin voinut ottaa. Exifeistä kuitenkin näkee, että käytössä oli Olympus ja siinä 12-100mm @29mm.

  [​IMG]
   
  mlphotic tykkää tästä.
 20. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 718
  1 730
  113
  Oikein asiallinen kuva maisemasta, jonka kaltaisessa kuljen joka päivä. Välillä näppäisen vastaavanlaisia kuvia Fujilla tai Nikonilla kumpi nyt mukana on. Ei näistä kukaan pysty sanomaan millä ne on otettu. Eikä sillä ole edes merkitystä. Tärkeintä on, että sitä laitetta on mukava ja kiva käyttää.
   
  ALe ja nomad tykkäävät tästä.