Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  En ole käyttänyt superzoomia täyskärissä enkä edes 1.5 kropin kamerassa, enkä myöskään lue ken kivihyvän "arvioita". Mutta sen voin omaan kokemukseen nojautuen sanoa, että Olympuksen 12-100mm on jo aukolla f/4 ihan yhtä hyvä kuin m43 järjestelmän perinteinen proo-normizoom 12-40mm/2.8. Eli aivan hullunvarma peli se 12-100mm. Parhaat primet on toki parempia ja f/4 valovoima rajoittaa toisinaan, mutta kokonaisuutena kuulun heihin jotka ylistävät 12-100 millistä aika innokkaasti.

  Oikeastaan ainoa huono puoli 12-100 millisessä on laajispää. Ilmeisesti vääristymien ohjelmallisen korjauksen vuoksi kuvakulma jää hiukan kapeammaksi kuin 12mm polttoväli antaisi ymmärtää. Tämän takia pidin Panan laajiszoomin yhä itselläni, vaikka kevensin m43 varusteistoani muuten.
   
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 946
  319
  83
  En minäkään mutta kuvista puhuin. Harvoin näkee noin oksettavia esimerkkejä. Saturaatiot vai mitkä siinä on aivan poskella. Esimerkiksi kuva nimeltään 'orange and blue'. Sakuroilla piirretty. Ei mitään käsitystä valosta ainakaan. Kenties ylivalotettu? VMP

  (Tai kyllä mä niitä luen joskus. Viihdyttäviä ja paikoin valaisevia, joskus jopa erinomaisiakin suhteutettuna muihin saitteihin.)
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 3. Est

  Est Well-Known Member

  13 074
  565
  113
  Tuo kamera edustaa senlaatuista huumoria että melkein * ituttaa.
  Itse olen sortunut välillä kantamaan mikrokenno-olyja mukana esim. pyöräillessä niiden snadin koon vuoksi.
  Kuvanlaatu ollut näppäilydokumentointiin välttävä.
  Tuossa menetetään ainoa syy mikä itselleni on noissa vähääkään kiehtova, eli pikkuisuus.
  En löydä mitään oikeutusta tuolle hinnalle kuvanlaadulliselta kannalta.
  Tiedän että on olemassa ihmisiä, jotka ovat myyneet sielunsa olympukselle ja ovat ärhäköitä puolustamaan isäntäänsä. Yritän siis ilmaista mielipiteeni mahdollisimman nätisti, välttääkseni merkkiraivoa.
  Vaikka kohta (jollei jo ole) muutama maksettu ameriikkalainen hörökorva kehuu tuota nollajulkistusta mitä mainioimmaksi, en rehellisesti voi suositella ketään tuhlaamaan fyrkkiansa tuohon ylihintaiseen leluun.
  Ei enää edes söpö, kuten aiemmat olyt.
  Säänkestävä leikkikalu.
  Ei työkalu.

  Onneksi on Ni...

  edit eli kirjaimen poisto
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 946
  319
  83
  Tää olisi uuden otsikon paikka feikkikalulle.
  E-M1X - YouTube

  Toki tota varmaan ne 10-50 luontokuvaajaa meilläkin odottaa. Eikä siinä mitään,koska erilaiset on tarpeet kullakin ja paras valinta siksikin aina vaihtelee.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 5. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Olen omassa käytössä vertaillut miten E-M1 mk2 vertautuu muuhun. Nyt viimeksi tuli vastaan telekuvaus, lintuja sun muuta. Vaihdoin minulla vajaan vuoden olleen Olympuksen 300mm/4 Pro pois ja ostin tilalle Sony 100-400mm GM:n. Tässä muutamia hajahuomiota.

  * Kummatkin ovat ns. 600mm "ekvivalennssimillin" teleobjektiiveja. Olympuksella tämä toteutuu m43 järjestelmän 2x kropin kautta. Sonylla valitsemalla kameraan 1.5x kroppimoodi. Kuvakulmat ovat kuitenkin samoja, eli kinon 600mm vastaavia
  * Kroppimoodissa Sony tekee 19mpx kuvaa Olympus 20mpx
  * Olympuksen 300mm on hiukan yli 100g kevyempi kuin Sonyn 100-400mm (1270g vs. 1395g). Ero on käytännössä merkityksetön
  * Muodoltaan Sony on paksumpi, mutta kuljetusasennossa lyhyempi kuin Olympus. Ero olisi merkityksetön, mutta kamerareppuni sattuu olemaan hiukan pieni, Olympus ei mahtunut sinne kameraan kiinnitettynä, Sony mahtuu
  * Sanovat että Olympuksessa on varmasti parempi sääsuojaus. Toisaalta mikään Sony ei ole minulla koskaan nikotellut ohjelmallisesti, kuten Olympus on
  * Olympuksessa on suurempi sarjakuvausnopeus ja pro-capture. Ne voivat olla hyvin tärkeitä jos niitä osaa käyttää
  * Sonyn tarkennus on paljon parempi ja helpompikäyttöisempi. Tämäkin on hyvin tärkeää, ellei peräti vielä tärkeämpää
  * Kroppimoodissakin Sonyn kuvanlaatu on parempi. Ero korostuu jos herkkyys on ISO1600-6400 ja joudutaan kroppaamaan, kuten usein on aivan pakosta tehdään
  * Olympuksen putki on musta, Sony valkoinen, mitä jälkimmäistä pidän pöljänä värinä :)

  Lopputulos on kuitenkin se, että teleilyn näkökulmasta m43 etu on varsin ohkainen, ellei olematon. Ainakaan keveydessä m43 ei juuri tarjoa etua. Hardcore lintukuvaaja tosin varmaan tykkää enemmän Olympuksen kiinteästä objektiivista. Minä olen kuitenkin yleiskuvaaja joka tykkää kuvata telellä myös tapahtumia, maisemia jne., joten koen että tässä on parempi mennä toista tietä.

  PS1 Olympuksen 300mm/4 painaa melkein kaksi kertaa niin paljon kuin Nikonin 300mm/4 PF!! Ja jälkimmäinen piirtää täydelle kennolle. Sitä sopii tuumia kun puhutaan eri järjestelmien painosta. Ei kun D850 300m pariksi, ja kyllä Nikon-leirissä on aihetta henkseleiden paukutteluun!

  PS2 Normaaliobjektiivien vertailussa A7r3 + 55mm/1.8 on 40g kevyempi kuin E-M1 mk2 + 25mm/1.2. Ja sanomattakin selvää, että täyskennoisen Sony yhdistelmän kuvanlaatu ja yleinen kyvykkyys on toisella tasolla Olympukseen nähden.

  Eli se siitä söpöydestä. Suhtaudun erittäin suurella varautuneisuudella väitteisiin m43 ylivoimaisesta keveydestä. Ajattelin kuitenkin perverssin Olympus-sympatian riivaamana jatkaa m43 parissa toistaiseksi :)
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 6. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 274
  1 233
  113
  Tuli myös kohkattua noiden telejen kanssa aikoinaan, kun kuvittelin tulevani lintukuvaajaksi. Ornitologin taitoni olivat kuitenkin (vieläkin) vähäisemmät kuin kuvaajan taitoni. Ei siitä mitään tullut.
  Eri objektiiveja kuitenkin kokeilin viljalti (Canon 300/2.8, Nikon 200-400/4, Nikon 300/2.8, Nikon 400/2.8, Nikon 80-400/4.5-6.5, Nikon 300/4 PF, mzuiko 40-150/2.8 pro+muunnin). Ylivoimaisesti parhaana yhdistelmänä on mieleeni jäänyt D850 ja 300/4: keveys, nopeus, piirto, tarkennus, monikäyttöisyys, miinuksena tietenkin pituuden puute, mutta siihenkin tottuu sanovat jotkut.
  Vähän ehkä off topic, mutta olihan siinä käytössä mukana toi mzuiko ja E-M1mkii.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Lintuja on kiva kuvata ja jollakin tasolla olen kiinnostunut myös niiden käyttäytymisestä. Mutta vaikea on motivoitua sen sortin lintubongariksi joka ei haluaisi kuvata muuta. Siksi siis tuommoinen zoomi nyt, kysymys ei ollut pelkästään m43:sta.

  300mm/4 PF on minulle se objektiivi jota olen jäänyt kaipaamaan Nikonin järjestelmästä.
   
 8. Anie Mist

  Anie Mist Member

  159
  9
  18
  Mitä tähän uuteen julkistukseen tulee, sanon tämän pitkäaikaisena Olympuksen käyttäjänä. En ymmärrä EM1X runkoa alkuunkaan.

  Se tosiaan on kuin boostattu EM1.2. Eikä siinä mitään, mutta kun rungon hinta on yli 3000e. Ja se on jättiläinen. Olympuksen suunta on nyt ihan väärä. Se tekee kyllä kyvykkäitä kameroita, mutta niin tekevät muutkin, joten Olympuksen pitäisi mielestäni panostaa sinne missä mft-formaatti loistaa: pieneen kokoon, ominaisuuksiin, suhteellisen hyvään kuvanlaatuun ja kilpailukykyiseen hintaan.

  Uskon vilpittömästi, että Olympuksen paras veto tämän päivän tiukkaakin tiukemmassa markkinaraossa - peilittömien FF-kameroiden puristuksissa - olisi EM5.3 kaikilla herkuilla (siis vähintään EM1.2 tasoa) ja sarjalla pieniä, kohtuuhintaisia ja säänkestäviä f1.8 tai f2.0 PRO-primejä àla Fujicron. Se olisi jotain mihin kilpailijoiden olisi vaikea suoraan vastata. Kannattaisi panostaa omiin vahvuuksiin, siis.
   
 9. Humminbird

  Humminbird Active Member

  350
  71
  28
  E-M5.3 pitää ehdottomasti tulla. Mitään käsivarahighressiä ei tarvita, riittää että vakaaja ja kenno on yhtä hyvä kuin E-M1.2, tarkennus pelaa kun X-T3, video yhtä hyvä kuin X-T3, hinta noin 1300. Se olisi siinä, myisi varmasti. Kaikki nuo softapuolen erikoisuudet voisi huoletta jättää E-M1-sarjaan. E-M10 voisi sitten olla EVF:n ja videon osalta karvalakkikamera ilman sääsuojausta.
   
 10. RB

  RB Well-Known Member

  7 415
  116
  63
  Näyttäis tuo uus Oly oikian kokoiselta kameralta, mutta kallis vaan on.
  Noita kiinteäkahvaisia sais tulla enemmän myyntiin......tai oikiastansa ihan sama, mulla on jo kamerat.
   
 11. Est

  Est Well-Known Member

  13 074
  565
  113
  Epäsikiö kamera.
  Täyskennoisen fyysinen koko ja taskukameran kenno.
  Helvetinmoisella hintalapulla.

  Hullun hankintalistalle.
  Humbuugia.
  Vedätys.

  Itse pidän isoista kameroista (eihän tuo ole, sinällään, mikään ISO) mutta pienuuskin on joskus ok.
  Ei mitään tolkkua kantaa pirunmoista -kaikenmaailman turhuuksilla varustettua hypertiekonekameraa- jossa todellisuudessa sisällä suurinpiirtein pokkari.

  Kaikenmaailman killisilmäiset Olympus-hupiveikot jo paapattavat -nyt kilvan netissä videoillaan muka "testaten" tai ainakin mukamas objektiivisesti esitellen- että kennon koolla ei ole enää merkitystä ym. roskaa. Tottakai sillä on merkitystä.

  Kuten Tylsä-Tony jo on todennut: Delaava laji...

  Edit: Nörttihiplareiden lelu. Ei enää mitään tekemistä valokuvataiteen kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 25 Tammikuu 2019
 12. Humminbird

  Humminbird Active Member

  350
  71
  28
  Ollaanpa sitä nyt närkästyneitä. Valokuvataidekin mainittu. :)
   
 13. Est

  Est Well-Known Member

  13 074
  565
  113
  Jos aiemmin on jo mainittu tipukuvaukset ja sporttikuvaamiset (tuo on kuulemma oikein kehitetty semmoiseen), miksei saisi mainita taidetta? Onko taide muka vähemmän merkityksellistä tänä roskakulttuurin aikakautena kuin ennen?
  Onko lintujen ja kolmiloikkaajien näpsytirkistelyt ok mutta luovat pyrkimykset jotenkin naurettavia?
  Lubitel kakkonenkin on parempi kamera kuin tuo.
  Elektroniikkaroskaa.
   
 14. Humminbird

  Humminbird Active Member

  350
  71
  28
  En sanonut että valokuvataide olisi naurettavaa. Naurettavaa on ajatus etteikö jokin yksittäinen kamera sopisi sellaisen tuottamiseen, vaikkapa nyt siitä syystä että siinä on pieni kenno isossa rungossa. Onko se kuva sitten heti taiteellisempi jos kameran runko on sopusuhtaisempi kennoon vai?
   
 15. Est

  Est Well-Known Member

  13 074
  565
  113
  Ei.
   
 16. Est

  Est Well-Known Member

  13 074
  565
  113
  Olympuksella pelätään että formaatti kupsahtaa. Siksi -hädissään- väsäsivät hirviön, jossa on muka "kaikki" ominaisuudet mistä voivat pilipalitekniikkahöppänät uneksia.
  Unohtivat pikkuformaatin oikeasti hyvät ja puoleensavetävät seikat.
  Hakoteillä. Niiden pitäisi kehittää tyylikästä ja siroa korukameraa cityhipstereille ja puuterivlogisteille eikä mennä seikkailemaan isojen poikien työkalumarkkinoille.
  Surkea esitys.

  Älyä loukkaava alisuoritus.
  Yli-insinöröityä.
   
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 274
  1 233
  113
  Toisaalta aika harva kuvaa karvalakki päässä sisällä tai kesällä. Siinä mielessä toi sääsuojaus olis nimenomaan karvalakkikamerassa hyvä olla.
   
 18. RB

  RB Well-Known Member

  7 415
  116
  63
  Itse kun vietin peilittömän lokakuun Olyn EM-1:n kanssa, tuskastuin osaltaan sen pieneen kokoon ja lepsuun akkukahvaan. Kuvalaatu olis saattanut riittääkin ja 4/3 kuvasuhde oli siinä parasta.
  Kameran salamalaite oli kyllä heppoisen tuntuinen.
  En kuvaa urheilua
  En kuvaa lintuja eikä luontoakaan tositarkoituksella.
  Mutta kyllä kamera pitäis olla oikean kokoinen.

  Ominaisuuksia tietysti tämmöselle AF-kertatarkentajalle ja M-valottajalle on joka kamerassa liikaa ja olyssa vaihtoehtojen viirakkokin liian suuri, lisäksi valikoiden suunnittelu oli kökkö.
   
 19. papetsu

  papetsu Member

  78
  18
  8
  Miten voi mennä aikaisilta miehiltä pakki noin sekaisin yhdestä kamera julkaisusta?
  Osa oksentaa pahaa oloaan, toiset vaikeroi kun housuissa on muutakin ku munat...

  Eiköhän tällekkin kameralle löydy oma ostajakunta kaikesta huolimatta ;)
   
 20. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Kun brexit-sekoilussa oli välipäivä, eikä kotimaan politiikassakaan juuri tapahtunut, niin E-M1X julkaisu oli pakkaspäivän parasta viihdettä :)

  Olen Humminbirdin kanssa tasan samaa mieltä siitä mitä Olympuksen pitäisi tehdä. Erikoisuuksien sijaan tarvitaan hyviä ja oikealla tavalla laadukkaita perustuotteita jotka vahvistavat Olympuksen asemaa markkinoilla, eivätkä aja sitä entistäkin marginaalisempaan asemaan.

  Kyllä noita varmaan jokunen myydään, mutta kysymys kuuluukin, että myydäänkö paljon vai vähän. Vahvistuuko vai heikkeneekö m43 järjestelmä sen seurauksena, että Olympus pisti ilmeisen paljon kehitysresursseja E-M1X kehittämiseen? Saadaanko houkuteltua uusia asiakkaita? Jne.