Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olympus OM-D E-M1 Mark II

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana RamsesII, 20 Syyskuu 2016.

Tags:
 1. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Jeps.

  Hyvä vakaaja tuo varmuuden tunnetta myös muuhun kuvaamiseen. En muista koska olisin ottanut Olympuksella tärähtänyttä kuvaa.
   
 2. ALe

  ALe Active Member

  159
  81
  28
  Tuon jälkeen enemmänkin kyse siitä miten kohteet liikkuvat.
   
 3. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  84
  28
  Tämän voin allekirjoittaa, Sonnin systeemi toimii niin hyvin ettei sitä tarvitse edes ajatella. Ei se erehtymätön ole, esim. vähänkin vilkkaammassa ympäristössä sekin välillä sekoilee sen suhteen mihin pitäisi tarkentaa, mutta silloin pitääkin kuvaajan ottaa ohjat. Mitäs valokuvausta se nyt sitten olisi jos voisi suunnilleen lähettää kameransa yksin kaupungille kuvaamaan ja jäädä kotiin juomaan kahvia. :)
   
 4. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Sellaista automatiikkaa ei tulekaan joka poistaisi inhimillisen osuuden valokuvaamisesta. Ulkona liikkumisesta ja tilanteeseen en tinkisi vaikka google maps tarjoaakin mahdollisuuden harjoittaa katukuvausta kotisohvalta :) Mutta sehän on hyvä jos kuvan ottaminen on nopeampaa, onnistumisprosentti nousee ja energiaa vapautuu tekniikasta sommitteluun ja aiheen miettimiseen.

  S-merkin kameroilla käytän aktiivisesti kasvojen rekisteröimistä. Esimerkiksi kun menen kuvaamaan jotain tilaisuutta, niin aina laitan hänen naamansa kameran prioriteetissa ykköseksi. Ja jos olen perhematkalla tai perhejuhlissa, niin aina perheenjäsenet ykköseksi. Tämä on yksi niistä asioista joita olen Sonyjen kanssa oppinut hyödyntämään vähitellen vaikka pokkarissani se ollut jo pari vuotta.

  Kameravalmistajilla onkin nyt kaksoistehtävä. Ei riitä, että kehitellään toimivaa uutta tekniikkaa ja tuodaan se markkinoille. Samaan aikaan pitää kommunikoida kuvaajille uuden tekniikan eduista ja käyttötavoista. Olen huomannut, että moni dslr-historian omaava kuvaaja arvioi peilittömien toimintaa muuttamatta kuvaustottumuksiaan juuri ollenkaan. Esim tarkennuksessa valitaan se keskipiste ja kytketään kasvijentunnistukset sun muut "humputukset" pois. Ei ihme että peilittömän edut vaikuttavat olemattomilta jos sitä käytetään tasan samoin kuin peilikameraa käytettiin.
   
 5. jussikn

  jussikn Well-Known Member

  218
  296
  63
  Veikkaisin että näistä E-M1X:n ominaisuuksista jotain näkyy E-M1.2:n seuraavassa firmwaressa ja E-M1.3:ssa:
  Some new E-M1X info from two sources:

  Source 1:
  – CAF Tracking in photo mode is at level of Sony A9. Basically ‘world class’.
  – Hi Res mode shot should best be taken at 1/125 lowest – any lower and its tough. 1/125 would mean 1/15s for the whole sequence.
  – The E-M1X’s additional cpu power will be used to develop Deep AI for specific CAF demanding scenarios. The camera will have in-built ‘apps’ for such scenarios; Assume high speed set up. This obviously is ‘upgradeable’ for the future

  Source 2 (spycychyly):
  – 10bit recording
  – has eye tracking
  – the ND filter is electronic and not physical
  – 150-400mm lens is as long as the Leica 90-280mm . Has built-in 1.2x converter.

  New specs have been posted for a short time on Yodobashi and then removed. The specs confirm what we have posted the past weeks:

  • Effective Resolution 20.4 megapixels
  • Continuous Shooting Speed 18 fps
  • 50 MP Handheld High Res shot functionality. Building on the HiRes innovation on the E-M1 MK II where a tripod was required, the E-M1X can now take a 50mp HiRes shot handheld. Using a tripod it can now produce 80mp images.
  • World’s best Image stabilization: In combination with a M.Zuiko IS PRO lens, this technology enables the 5-axis sync IS to compensate for approx. 7.5 shutter speed steps.
  • Totally new AF system with various AF target modes and settings and intelligent subject tracking.
  • With locked AF, the E-M1X features high-speed sequential shooting at a maximum of 60 fps to capture split-second moments that the human eye cannot see. With AF/AE tracking, a maximum of 18 fps may be reached.
  • Key OM-D Movie video capabilities: 4K and C4K, OM-Log400, Different levels of IS, 120 fps high-speed shooting in Full HD
  • Anti-flicker shooting capabilities
  • Integrated field sensors to add detailed metadata to pictures and video
  • Live ND feature for slow shutter effects without an external filter.
  • Dust, splash, & freezeproof. Weatherproofing maintained even when connecting microphone, earphone or remote control cable
  • Integrated field sensors to add detailed metadata to pictures and video
  • Two UHS-II SD card slots for high-speed responsiveness
  • Two batteries in innovative cartridge system and USB charging capabilities
  • The sensor dust reduction system now features an improved Super Sonic Wave Filter (SSWF) with a special coating which vibrates 30,000 times per second further reducing the possibility of dust or dirt ruining photos and equipment by factor 10
  • Capture up to 2,580 images before having to recharge. Featuring USB Power Delivery (USB-PD) from up to 100 W power sources, both batteries in the camera body can be fully charged in approximately two hours
  • A new Wi-Fi capture allows tethered shooting without a cable and makes it possible to transfer images wirelessly to a computer with the Olympus
  • Weight 997g
  • Body (WxHxD) 144.4 x 146.8 x 75.4mm
  • Price £2,799, available April
   
 6. reijokoo

  reijokoo Member

  97
  0
  6
  Jos pitäisi valita, niin kumman pitäisit? Olen arponut noiden kahden välillä itsekin, mutta arveluttaa m4/3-sarjan tulevaisuus, jos Panasonic jättää leikin ja siirtyy täysikennoisiin.
   
 7. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Ehkäpä jotain firmwaren viilausta tulee, mutta veikkaanpa että ostattavat meillä (tai teillä - itsestäni en tiedä) sen E-M1 mk3:n :-(
   
 8. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  84
  28
  Panasonic ei ole jättämässä leikkiä kesken, GH-sarja myy aivan liian hyvin ja video on nopeasti kasvava markkina. Panasonic on videokameroiden markkinaykkönen, ja GH on videokameraksi luokiteltu. Ja vaikka Panasonic jostain ihmeen syystä lähtisikin, m4/3 ei ole menossa mihinkään pitkään aikaan. Linssejä on joka lähtöön saatavilla, joten siltä osin järjestelmä on kutakuinkin valmis. Pidän myös melkein 100% varmana että tämän vuoden loppuun mennessä Olympus julkaisee E-M5mk3 tai E-M1mk3 sekä PEN-F mk2.
   
 9. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  "m43 kuolema" kerää klikkauksia, mutta ei se tosiaankaan niin yksinkertaista ole. Paljon paremmin osuva väite on peilikameran kuolema ja silti noillakin yhä kuvataan. Jotkut jopa ostavat peilikameroita ja niiden objektiiveja!

  Yksittäiselle kuvaajalle järjestelmän tila ja tulevaisuus näyttäytyy eri tavoin kuin valmistajalle. Jos m43 toimii nyt ja tässä sinulle tai minulle, niin sen kanssa on hyvä jatkaa.

  Enemmänkin kuin m43 kuolemasta olen huolestunut siitä, onko Olympuksella pienenä kameravalmistajana resursseja kehittää peilittömien teknisiä ratkaisuja samaa tahtia kuin esim Sony ja Fuji ovat tehneet. Tähän saadaan joku näkymä myöhemmin tällä viikolla kun se X-kamera julkaistaan.

  Toinen huolenaihe on hintataso. Kameroita myydään nykyisin huonosti ja hinnat ovat laskussa. Kun hyvä täyskennoinen peilitön lähtee kaupasta 2000e hintaan, niin miten voidaan perustella se, että m43 olisi yhtä kallis tai kalliimpi? Myös m43 objektiivit ovat erittäin kalliita. Näkisinkin että jatkossa Olympuksen täytyy pystyä perustelemaan tuotteidensa hinta paremmin, kuin mitä se on nyt tehnyt. Tai sitten hintaa pitää vaan laskea, muuten myynti ei käy.
   
 10. reijokoo

  reijokoo Member

  97
  0
  6
  Eikös Sonyynkin tarjolla olevat Zeissit ole aika kalliita? Olympus tosiaan veti maton jalkojen alta, kun alkuaikojen tarjouksien jälkeen hinta ponnahti uusille lukemille. Olisi helpompi harrastelijana perustella päivitys uuteen runkoon, jos hinta olisi järkevämmissä lukemissa verrattuna täyskennoisiin. Peilikameroita ostavat, heh, ...vuosi sitten päivitin itselleni Pentaxin K5:n vanhojen lasien iloksi, mutta ko. firma taitaa olla palsamoitu ja pitänee vaan hommautua romuista eroon. Fujissa tietenkin kroppikerroin olisi pienempi ja olisi helpompi hyödyntää vanhoja laseja - tosin ilman vakaajaa.
   
 11. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  84
  28
  Fuji oli aloittaessaan paljon pienempi firma kuin Olympus, mutta onnistuivat tekemään tuotteestaan sen verran uniikin että se löysi kokonaan oman kohderyhmän. Nyt myynti rullaa ja tuotekehitykseen on resursseja sekä selvää intoa ja kykyä. Olympuksen kamerapuoli ei koossa häviä Fujille yhtään ja resursseja on emofirman puolesta kyllä. Eli mahdollisuudet luoda kilpailukykyisiä tuotteita on olemassa. Ensimmäinen E-M5 on todisteena siitä että firma osaa tehdä hittejä. Tuon hitin toistamiseen vaaditaan lähinnä hintamalttia, eli jos julkaisevat E-M5mk3, sen hinta tulisi osua noin 1300 tietämille. Jos menee yli, alkaa vertailu X-T3. Mutta jos tuohon rahaan saa markkinoiden parhaan vakaajan, hintaluokassaan parhaan sääsuojauksen, saman EVFn ja kennon kuin E-M1mk2, sekä tutun vankan rakenteen, niin vaikea nähdä mikä voisi mennä pieleen. Kittinä olisi hyvä tarjota jotain f/1.8 primeja, jotta aloittavatkin harrastajat saavat hyvän käsityksen mihin kamera kykenee. Vaikka 45mm f/1.8.
   
 12. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Kyllä täyskärikamat toki maksaa, mutta tässä pitää huomioida "ekvivalenssi". m43:ssa valovoimaisimmat ja kalleimmat objektiivit ovat todella tarpeellisia. Täyskärin kanssa pärjää hyvin f/1.8 kiinteillä ja f/4 zoomeilla ja siltikin jotain jää viivan alle vrt. m43 f/1.2 tai f/2.8.

  Itse en ole tosin ole mikään bokeh friikki. Tulen hyvin toimeen myös m43 kanssa - kuvat vaan pitää ajatella niin, ettei kauheasti lasketa terävyysalueen kapeuden varaan. Ja toki kyllä Olympuksen f/1.2 primet on ihan suht hyviä taustan sumentamisessa.

  Sivusta seuraten näyttää siltä, että Fujin optiikoissa on erittäin hyvä hinta/laatu -suhde. Ja toki kaikki hyvät optiikat on ok sen jälkeen kun ne on maksettu :D
   
 13. Anie Mist

  Anie Mist Member

  165
  9
  18
  Tällä hetkellä kallistuisin EM1.2:een, kahdesta painavasta syystä: markkinoiden paras kuvanvakaaja ja 12-100/4 PRO objektiivi. Tuota objektiivia ja sen monipuolisuutta ei voi tarpeeksi kehua. Kuvaan sillä ehkä n. 80% kaikista kuvista, olen tehnyt niin oikeastaan koko sen viimeisen parin vuoden aikana kun olen objektiivin omistanut. Sillä voi kuvata käytännössä kaiken paitsi liikkuvaa kohdetta hämärässä valossa. EM1.2 rungon kanssa se tarjoaa yhteensä 6.5 EV vakaajan. On vaputtavaa kun tietää että lähes kaiken voi kuvata tarvitsematta vaihtaa objektiivia. (Hämäräkuvaukseen riittää mainio f1.2 lasi.)

  Ilman ylläolevaa päätyisin todennäköisesti X-T3:een. Saa nähdä millainen tuleva vakaajallinen 16-80/4 objektiivi on, eli kuinka hyvin se paikkaa em. Olympuksen runko-linssi-komboa. Telepäässä jäädään vähän jälkeen, mutta nähtäväksi jää kuinka paljon huonompi vakaaja on.

  Eli valinta riippuu siitä, mitä ominaisuuksia arvostaa ja millaiseen käyttöön kamera tulee. Itse en ajattelisi sekuntiakaan m43-formaatin kuolemaa, uskoisin sen olevan elinvoimainen vielä pitkään. Ai niin, Olympuksen puhelinappi on hyvä ja Fujin ei, jos sillä on jotain merkitystä. ”Ei-hyvä” tarkoittaa tässä tapauksessa sitä ettei se saa kameraan yhteyttä yli 50% kerroista kun yritän.
   
 14. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 604
  1 599
  113
  E-M1X:n hinta näyttää olevan ihan kunnon hinta lillerikennoiselle: 3299,- Rajalassa! Mahtaakohan kauppa käydä tolla hinnalla?
   
 15. Humminbird

  Humminbird Active Member

  355
  84
  28
  Ei varmasti mene kaupaksi noilla ominaisuuksilla. Käytännössä se on E-M1mk2 kiinteällä kahvalla. Ainoa selkeä parannus on yhden valotusarvon verran parempi vakaaja, joka mahdollistaa käsivaralta roiskittavan high res -moodin sekä live ND-filtterin. Okei, onhan siinä GPS sun muut anturit mukana, plus langaton tethering sekä tiedonsiirto, niistä papukaijamerkki. Mutta oleellisilta ominaisuuksilta ero E-M1mk2 on hyvin vähäinen.

  Suoraan sanottuna aivan käsittämätön julkaisu Olympukselta. Ensimmäisten arvostelujen perusteella tarkennus on selvästi jäljessä pahimpia kilpailijoita, käytännössä hyvin lähellä E-M1mk2. Tuolla hinnalla sen pitäisi vähintään olla samalla tasolla kuin X-T3 ja A7iii. EVF:n pitäisi myös olla uusinta uutta eikä samaa vanhaa, videospeksienkin pitäisi yltää edes X-T3:n tasolla.

  Olympus ei tyytynyt ampumaan itseään jalkaan vaan tähtäsi suoraan polveen. Nyt heillä on todella todella kiire julkaista E-M5mk3 joka olisi aidosti kilpailukykyinen X-T3 nähden. Jos eivät saa sitä syksyyn mennessä ulos niin tulevat olemaan nopeasti erittäin syvissä vaikeuksissa. E-M5mk2 käyttäjät ovat jo aika kyllästyneitä odottamaan päivitystä ja tämä julkaisu laittaa vahvasti epäilemään pystyykö Olympus yleensäkään enää kilpailemaan Fujia vastaan esim. tarkennuksen ja videon saralla.
   
 16. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Minulle 12-100mm zoomi aiheuttaa eniten mielenkiintoa Olympusta kohtaan. Missään en ole nähnyt kunnollista vertailua täyskärien superzoomeihin. Mitä isompi kenno, sitä vähemmän vaaditaan objektiivilta samantasoisen valokuvan aikaansaamiseksi.
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 17. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 604
  1 599
  113
  Ton kun ostaa täräyttää ton uuden E-M1X:n kanssa saa latoa arvokkaita euroja pöytään lähes neljä ja puoli tonnia! Siinä menee kyllä puurorahat pitkäksi aikaa.
   
 18. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83

  No mutta jos ajattelee E-M1mk2 + 12-100 vs D750 + 28-300. Hinnassa erikseen ja erikseen kuvanlaadussa, ominaisuuksissa, koossa, painossa.

  Painon Nikon 1555g Olympus 1135g

  Koko Compact Camera Meter
  Compact Camera Meter

  Hinta olympus e-m1 mark ii | eBay
  M zuiko 12-100 | eBay

  Nikon D750 | eBay
  nikkor 28-300 | eBay

  Hintoja voi katsella tietysti myös tuolta: E-Infinity Camera Store - Europe Site
  Tai tuolt https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss_2?url=search-alias=aps&field-keywords=OLYMPUS

  Entäpä ominaisuudet ja kuvanlaatu?
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019
 19. nomad

  nomad Well-Known Member

  10 552
  167
  63
  Ei mene kaupaksi kun kuvanlaatuun ei saatu parannusta, evf on käytännössä entinen, takanäyttö on entinen - ja tärkeimpänä kaikista - kennon lukunopeutta ei ole saatu nostettua. Kennon lukunopeus heijastuu lopulta siihen minkälainen tarkennus kameraan saadaan kehitettyä, kuinka välkkymätön etsin on sarjakuvauksessa ja miten käyttökelpoinen sähköinen suljin on. m43 kameran myyminen 3000e hintaan on mahdollista vain jos siinä on ylivertaista tekniikkaa ja ylivertaisia ominaisuuksia. Nyt en näe niitä tässä uutuudessa.

  Ja mitä Olympuksen käyttäjäkuntaan tulee, niin kuinka moni E-M1 mk2 omistaja päivittää kameransa tähän uutuuteen? Ehkäpä 10 lintukuvaajaa Suomessa??!! Mutta minä en ainakaan kuulu heidän joukkoonsa vaikka välillä lintuja kuvaankin. E-M1X ei kertakaikkiaan tarjoa riittävän hyviä vastauksia niihin ongelmiin, joiden kanssa m43 käyttäjät painivat. Lisäksi E-M1X hinta ja koko ovat oikeita ongelmia useimmille meistä.

  Jos ajatellaan tämän hintaluokan peilittömän "sporttikameran" ostajaa, niin näyttää siltä, että A9 vie yhäkin Olympusta miten haluaa. Näin etenkin kun Sony menneellä viikolla julkaisi merkittävät parannukset tarkennukseen tuovan ohjelmistopäivityksen. A9 kuvanlaatu on myös yleisesti ottaen parempi kuin minkään m43 kameran. Lisäksi A9 on nopean kennonsa ansiosta ylivoimainen hääkuvaukseen, teatterikuvaukseen ja kaikkeen muuhunkin missä äänetön kuvaaminen on tärkeää.

  Peilittömien markkinoilla on tilanne jossa Sony (ja osin Fuji) määrittävät markkinat ylivoimaisella teknisellä osaamisellaan. Sääli Olympusta sillä symppaan heitä periaatteessa :(

  Kuten täällä on usein keskusteltu, 12-100mm on ehdottomasti merkittävin syy kuvata m43 järjestelmällä. Ei ollut todellakaan sattumaa, että sitä objektiivia käytettiin paljon myös tämän päivän promoissa.

  12-100mm periaatteessa hiukan kuin täyskärin 24-200mm/8. Käytännössä tilanne ei kuitenkaan ole noin synkkä sillä objektiivi on riittävän hyvänlaatuinen kaikilla aukoilla ja kaikilla polttoväleillä. Ja joitakin tilanteita tasaa se maaginen vakaaja.
   
 20. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  21 536
  431
  83
  Entä ne vertailut täyskäriin vaihtoehtoihin? Hyvälaatuinen on onnettoman lavea käsite. "Perinteisesti" superzoomit oli kuraa eikä "kukaan" niitä halunnut. Asiat ovat saattaneet muuttua vuosien ja versioiden kuluessa.

  Kenin kuvista katsottuna hirveetä kuraa. Ei näytä edes valokuvilta. Mutta eihän se välineistä välttämättä johdu. https://kenrockwell.com/nikon/28-300mm.htm
   
  Viimeksi muokattu: 24 Tammikuu 2019