Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana J.W.The NowHere Man, 5 Syyskuu 2009.

Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.
  1. Frank

    Frank Active Member

    7 255
    0
    36
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Ohan se aika suoritus (kai) että sai täyskennoisen mittaetsindigin. Ihan ymmärrettävää että sitä vinjettiä on pakko poistella yhä softapuolella, jos kerta M8:ssakin jo oli. Nythän sitä pitäs tulla paljon rankemmin. Ei varmasti menis kaupaks noilla hinnoilla jos ei vanhat lasit kävis suoraan, se olis ollu ihan tuhoon tuomittua.

    Mut saapa nähä paljonko tosta bugeja löytyy sit ku käyttäjät noita itelleen saa... Eihän se M8:nkaan kanssa ihan putkeen tainnu mennä? Vaan mitäpä se mua kiinnostais, ku oo puoliakaan tommosista summista itellä kalustossa kii (ja siinäki on jo skanneria ja muuta).
     
  2. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Tosta tietsikapuolesta en tajua mitään, se mikä mulle on tärkeää, on että alkavat heivata sivuun panasonic yhteistyön, kun uutta tulee on se tehty saksassa ja portugalissa. eli hasselitkin (H sarja)on aika paljon Jaappanin tuotteita. mulle on tärkeätä että on EUROOPPALAINEN !!! se jo pelkästään riittäis uskollisuuden osoitukseksi, ja tietty fakta että kaikesta muusta olisin valmis luopumaan, mutta en leica rungoista, sulkimesta, etsimestä ja skarppaus systeemistä. Siinä on mulle "valokuvauksen syvin olemus" ollu jo 40 vuotta  ja nyt voi sanoa että 20 vuotta eteenpäin, en enempää pyydä. Se investointi, noin viis dönää on naurettavan pieni kun ajattelee vaikka kymmenen vuotta eteenpäin...Viissataa vuodessa, monet lappaa digirimpuloihin monta kertaa suurempia summia vuosittain.katsokaas, hasselin V sarja, + pro Flassit= Svedusta, leica sakuista, filkat sakuista ja belgiasta. Joka mestaan voin mennä sisään ja alkaa bamlata fotoista, sitäpaitsi uskon että mun näyttö aiheesta kyllä riittää... Sit voi kyllä keskustella detaljeista. Obiskoista ja muusta, mutta uskon että kestävyys tulee olemaan ihan Ookoo, ei oo peiliä, ei zuumeja, ei pyöri pölyt ja paskat rungon sisällä. Ei muutakuin latia kehiin. kyllä se siitä...
     
  3. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    17 909
    620
    113
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Fujin kameroita.... kuoriin vain myyvempiä tarroja.

    Eiks jotain sellaista toimintaa ollut tuolla filkkapuolellakin...  ;)
     
  4. Jukka H

    Jukka H Well-Known Member

    1 960
    33
    48
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Laadulla on tekijänsä. Luin aikoinaan sellasen jutun kaverista joka oli löytänny ullakolta vanhan MacIntosh:in vahvistimen, no se ei toiminnu ja vei sen korjattavaksi, jonkun ajan päästä vahvistin oli korjattu ja sitä noutaessa ei veloitettu mitään tokastiin vaan "meidän laitteilla on ikuinen takuu". Hyvää palvelua, MacIntoshin hintaluokasta sen verran, päätevahvistimesta saattaa joutua maksamaan yli 43 000€. Mä aikanaan sijoitin Hifi-laitteisiin älyttömät summat rahaa, ois sillä voinnu muutakin tehä.. tein minkä tein ja harrastin minkä harrastin.
     
  5. Kaarne

    Kaarne Active Member

    1 363
    0
    36
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Kyl mun on vähän vaikea uskoa, että Leicankaan digirunko kestäis kymmentäkään vuotta ilman mitään ongelmia elektroniikan puolella. Nehän ilmottaa jo spekseissäkin käyttölämpötila-alueeks 0-40 celciusta... Onhan Leicakin noissa kennoissa ja muissa idän ihmeiden armoilla, eikö? Puhumattakaan ihan elektroniikan herkkyydestä noin yleensäkin.

    Sitä en sano, etteikö Leica vois hyvinkin hoitaa huollot asiallisesti, sikäli kun se on mahdollista. Mieletön juttuhan olis, jos M8-runkoihin sais päivittää M9:n kennon, mutta niin hyväksi palvelu ei varmaan mene.
     
  6. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Ou jee puoltoista tonnia rikki, tänne vaan väliin mainoksia ja bannereita. saatte hyötyä modet näistä hopötyksistä tekin...
    Mun (ilmainen, hehe) plugi tulee tässä: hartmuth lupas lähettää tarpeeks redbirdejä demokamana (ilmaisia), jotta vakkariasiakkaat saa testiin, kato että sulla on Prolabin asiakasnumero kunnossa. ellei ole laita emaililla tiedot, teemu sun numero on#195, kaks sataa on jo puhki. laitan jokaiselle paperilapulle numeron ja kirsi saa olla "lottoemäntä"  arvotaan noi samplet...(bannissa olevat älkööt vaivautuko)
    Sit vähän numerologiaa:
    Olin siis eilen 10.09 leica  demossa jossa tapasin muutamia tuttuja, ainakin tapiolan laukusta, jos oli muita olisitte tuleet moikkaamaan. No mun ikäisiä Pro horiskoja oli muutama, lauri erikson, pekka potka ja matti Hietala ainakin. No sehän tiedetään että laurin suvulla on paukut kunnossa, eikä laurin tartte ihan oikeesti yrittää. Sekä pekka että matti tuli jutskaan, aika hämmästyttäviä juttuja kyllä Kumpikaan ei näyttäny olevan niin ahtaalla että alkais viina oleen ongelma ja iho punottaan, mutta...  Hietalan masa sano että konjunktuurit on niin perseestä, että jo vuosia on todellisuudessa tehnyt elantonsa rakennus ja remppafirmallaan. Pekka "possunsorkka" niinku me sitä joskus nimitetään, sano että nyt on Finaalissa. panee pakettiin koko puljunsa ja kun on saanu omakotitalonsa kuntoon jossa on perinteiset labbistilat ym kellarissa siirtyy "taidepuolelle" alkaa nostaa eläkettä ja silleen. ne kysy mitens mä pärjään Audissa ja silleen... Annoin ton pienen matikkatunnin jonka lataan tähänkin, eli päivän laskutoimitukset, kun just tuolla Hasseli ja Niksoni ilmoituksissa sanoin että en myykään mitään, myyn itseni jouluun saakka Kovaselle.
    Eli: Jos ajan kolme päivää viikossa audia, on mun tienesti esim yhdestä limokeikasta vaikka sanotaan Saloon 38 ekeä
    timme ( se budjaa salossa toi mun ahkera painotalo supermies siellä) saattaa olla neljä timmeä perillä pelkkää odotusta, sit puoltoista tuntia ratinkääntöä per sivu, sit lasketaan myös auton siivous ennen ja jälkeen keikan palkollioseen hintaan. se tekee ens152+toinen 152 ajoa ja putsua on 300 ekeä, mutta ollaan vasta puolesssa päivässä, jos huvittaa voi tempaista aamutuimaan ja taas illansuussa vaikka kummassakin pari kenttävetoa ne tekee päivään lisää 4X38,- onyhteensä nejäsataa viiskytä ekeä. Niitä päiviä siis kolme viikossa tekee viikkoansioksi 1300,- eli kuukaudessa viisjapuolidönää. Kun mun prosentti on aika huikea nykyään (hyvä, ja kielitaitoinen kuski) eli 47% + alv 22% saan tienestistä voin 60% suoraan tililleni eli vakio on noin 3300,- kuussa siis kolmesta päivästä viikossa jos ajan myös torstain ja perjantain, on tienesti tietysti vastaavasti suurempi, jos taas on Audi A8 lang autona, on palkka 78 euroa timme.  laskekaa itte miten kannattaa. lauantain ja sunnuntain varaan kyllä ittelleni, se on skabareita jollakin moottoriradalla, taidejuttujen fotausta  tai sitten jotakin muuta ( esim nussin Kirsin kanssa) Tällaista on tää hölöhuulen elämä tällähetkellä, jouluun asti, sit pitäis olla pelimerkkejä taas senverran että leluja voi taas ostaa ja häippästä kylmäksi ajaksi Algarveen ja siitä vielä välillä Marokkoon,pariks kuukaudeksi. Kun hynät on finito, tullaan takaisin ja tehdään uusi diili Kovasen veljesten kanssa...
     
  7. lautturi_

    lautturi_ Member

    962
    1
    18
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    tuu moikkaa kun joudut venailee kälyisessä salossa :)
    ps. kun kerran noin isot tulot niin saat maksaa kahvit ;)))))
     
  8. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    tarjoan vaikka sikaritkin... onks yhteystietos mulla kunnossa ??
     
  9. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Viikonloppuna vedän henkeä, käyn katsastamassa muutamat lennu ja skabarikisat, illalla/yöllä ajattelin kuvata arkkitehtuuria "Lightpaint" systeemillä, Toi aaron jonesin paita päällä...
     
  10. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Tässä keräilen kamoja, ei ole tullut mitään kommenttia muutamaan aikaan, No laitan vähän muitten tekstiä, suoraa lainausta Kiinalaisen maisemamaalarin Guo Xin:in tekstiä ( noin 1000-1090). Sopii myös hasseli kuvaajalle pusikossa...

    "Kun suunnittelee maalaavansa, on ensin saatettava tasapainoon taivas ja maa. Mitä sillä tarkoitetaan? Oletetaan että käytettävissä on 1,5 Chin pala silkkiä. Yläosaan tulee varata tilaa taivaalle, alaosaan tulee varata tilaa maalle ja niiden väliin sommitellaan näkymät ajatusten mukaisesti. Jos katsoo nykyisten aloittelijoiden työskentelyä, niin he ottavat käteensä siveltimen laittaen sen välittämästi silkille. he seuraavat mielijohteitaan ja töhrivät koko kankaan. Kun katsoo heidän maalaustaam, yksityiskohtien runsaus estää kokonaisuuden hahmottumisen ja mieli ei innostu. Miten silloin voisikaan toivoa löytävänsä mielihyvää puhtaasta kauneudesta ja näkevänsä yleviä tunteita..." Onneksi Guo Xi ei kuvannut Digillä, vaan maalasi. kesti hetken ennenkuin osui sormet delete nappiin... Hyvää viikonloppua!
     
  11. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Kiinalaiset sanovat myös. Sopii millä tahansa välineellä kuvaajalle . . .

    Chinses art theory discusses the power of expressing through absence of brush and ink. "Figures, even though painted without eyes, must seem to look; without  ears, must seem to listen . . . There are things which ten hundred brushtrokes cannot depict but which can be captured by a few simple strokes if they are right. That is truly giving expression to the invisible."

    "I tao pi pu tao - idea present, brush may be spared performance."

    (Lainaus kirjasta: Art & Illusion, E.H.Gombrich.)
     
  12. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Nun nih, tultiin Koskelta takaisin, aletaan kehitteleen filkkaa taas, nyt ei otettu värinegaa olleskaan, digillä vaan tempaistiin "Digipolaroideja" tässä snadi testishotti, ja sit kuva mun yleisöstä, Riksusta olivat tulleet samoilemaan, puolalaiset vieraat ja isännät näytti vähän vantaankoskea. mä selitin mitä touhuan, ihan huuli pyöreenä ihmettelivät, voiks joku olla noin vanhanaikainen .. Voi kyllä, mutta tsekkasin vähän marun ja helin blogia täällä, yli kuustuhatta shottia. mä en kyllä ala mitään, näyttää siltä että mä oon, paitsi vittumainen,myös aika yhdentekevä... tarttee varmaan mennä vähän treenaamaan ja sitten postata jotakin järkevää...
    Sit vielä mun naapuri, entinen mun valokuvamalli, nyt stokkan muotikordinaattori ja vastaa niitten fashionkuvista. giltsiä kiinnostaa myös perinteinen kuvaus. eiku kipittään kolmannesta tänne alas kellariin. vau mikä mimmi. Himassa vaan kollikissa.
     
  13. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Nyt olis muutama pikaskannaus, tehdään vielä barytakopion kautta niin nähdään miltä alkaa näytää...
     
  14. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    taitaa jäädä yökuvat huomiseen, Kirsin piti tulla painamaan nappia kun mä huiskin valoilla, mutta se on ihan finito kun heilu koko päivän Joogastudiossa, kun muijat haluaa päästä timmiin  ja stressit veks. Kirsin BikramJooga on siihen paras lääke.
    www.bikramyoga.fi
     
  15. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    laitan tähän vielä samasta setistä Acros 100 /hasseli shotin, kun kehitin erikseen. Kyllä toi Acros on mun suosikkeja, vaikka ei tuolta "Rotskumaasta" ole peräisin. On sitä tossa kädenojennuksen päässä niin kinona, satakakskymppisellä puolalla ja neljäkertaa viisi siivuina. Siitä vaan kehiin. Nyt laitoin seuraavaan satsiin (Maco) tulemaan TRI-X:ää samoissa kokoluokissa  joten ne jotka sitä haluavat (markkinahintaan) Täräyttäkää tilauksella, loput sitten pidän itte...
     
  16. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Ja sitte vähän päivän "Blogihöpinää": Suomen Kuvalehdestä aamukahvin höysteeksi: neukkulassa alkaa mennä nihkeesti, Ovat sitä mieltä että talousahdinko on ulkomaisten sijoittajien ahneuden syytä, kun vetävät sijoituksiaan pois.. aika erikoinen väite !  No neukkujen "keskiansio" on laskenut  18.000,- ruplaan kuussa joka tekee Euroina 400,- ei pajon mässäillä tuontitavaroilla enää. se mikä pitää edelleen paikkansa on "Kommunismin syvin olemus" eli: Se mikä on sinun, on ennen pitkää minun, mutta että se joka on minun, ei kyllä tule olemaan sinun, älä siitä unta nää...

    Jenkkien uusi suurlähettiläs, (Obaman kaveri) Bruce Orek.  ennen rengas korvassa merkitsi selvästi jotakin sitoutumista, no... onhan sillä vaimo mukana täällä, mutta onhan meidän Presidentilläkin Aviomies...

    Vähän tota mun toista "poikkeavuutta": Jos ette yhtään Jazzia Diggaile, ostakaa ainakin tämä jazzlevy "Miles Davis-Kind of Blue" uusi CD setti jossa kerrotaan levyn merkityksestä, niin jatsiin kuin yleisemminkin musiikkiin, olette kerralla "salonkikelpoisia" ja voitte osallistua keskusteluihin, vaikka ette tajuaisi itse levystä höykäsen pöläystä...

    Niille Jotka Jotakin Tajuavat: Fonistuguru jan garbarekin (norjalainen) uusi levy DRESDEN. (ECM) sen bändi eli kvartetti, eka live levy, Dresdenin konsertin tallenne tältä vuodelta, Brassijätkät kompissa Yuri Dana basso ja manu katche` drumsit. Mulle Dresden merkitsee uuden eurooppalaisen "minuuden" kulminoitumista. Tuhkaksi pommitettu täysin rauhanomainen ja ei sotilaallinen kohde, täynnä hätääntyneitä pakolaisia idästä, jotka yrittivät kaikin keinoin päästä karkuun kommumismiä, toisen maailmansodan loppunäytöksessä. Kolmena yönä tämä etupäässä keskiaikainen puutalokaupunki pommitettiin tuli ja tuhkamereksi, tuhansia ihmisiä kuoli, ja miksi...
    Dresden on nyt saksojen yhdistymisen ja toisen maailmansodan kauhujen sovituksen kaunein näyttämö, täynnä syvää anteeksiantoa, Sen rauniokirkko restauroituna on  yksi maailman kauneimpia rakennuksia. Dresdeninin konserttitalo yksi maailman parhaimpia, siellä esiintyessään taiteilijat kyllä lataavat kaiken kehiin...
     
  17. Jukka H

    Jukka H Well-Known Member

    1 960
    33
    48
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    ecm on tuttu levymerkki. Kuuntelin ennen ihan pelkästään jazzia, aika paljon fuusio kamaa. Miles oli aika kokeellinen kaveri kanssa. Kitaristeja enimmäkseen kuuntelin (en enää kuuntele juur mitään musaa) esim. John McLaughlin, George Benson, John Scofield etc... kyllästyin jazzin ennalta arvattaviin sävelkuvioihin, tai sanotaan väsyin, kyllä nytkin jos kuulen jonkun hyvän biisin hyvä fiilis tulee, mutta en enää kaipaa sitä (outoa, soitan itekkin ja on äänitysvehkeetkin himassa, mutta mitään vaan ei synny?).

    Kyse ei ole siitä etten tajuais mitä tapahtuu, ei vaan kiinnosta. Kyllä mä jazzista voin jutella, on mulla joku tuttu jazz muusikko ja yks musiikin opettaja joka on ikänsä soittannu jazzia. Viimesin keikka mitä olin kuuntelemassa oli Joe Satriani. Lähdin tossa -90 luvun puol välissä etsiin jotain vähän muutakin ku jazzia ja ekan Satrianin levyn kun kuuntelin tykkäsin ja sen levyjä tuli hommattua enemmänkin, mutta sekin toistaa itteensä, kyllästyin siihenkin.

    Kävin mä Pat Methenyn Suomen keikalla, en ny muista milloin, mutta aikaa siitä on, fuusiotahan sekin on, on sillä ny tullu muutama starndardi jazz levykin. Steva Vai oli yks jota kuuntelin jonkin verran, vähän outo lintu sekin. Fuusio puolelta Ralp Towner ja John Abercrombie on tutustumisen arvosia kitaristeja. esim. Sargasso Sea aivan loistava levy; vuoden jazz levy -70 luvulla. Jos kuuntelen jotain, niin siitä pitää saada ote, en jaksa mitään tasa paksuja lirutuksia ja scaaloja kuunnella... en enää... Tää ny venähti pitkäksi, mutta olkoon.
     
  18. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Kiitos palauttteesta, se on tän jutun suola ! en enempi jazzista muutakuin olen koko nämä 40 vuotta minkä pidin paussia, aina sillointällöin nähnyt unta että olen keikalla, nyt kun hankin noi fonit, en enää nää unia. valveillakin on niin vitun vaikeeta olla unelmiensa mittainen... No laitan tähän pikku kevennyksen ettei mene ihan kylttyyripohjalta:

    Nyt suomessakin on ton Audihässäkän vuoksi heitetty noista insinöörityypeistä kaikenlaista herjaa joita myös Audimiehiksi kutsutaan. Tänne on lanseerattu jenkkien ilmaisua "Trophy Wife" mukaillen  Audivaimo. tarkoittaa tollaista somaa söpöliiniä joka  on niin kyllästynyt mieheen joka painaa duunia hullun lailla jotta elintaso olis sama kuin kamuilla, viettää niiten kanssa kaikki aikansa, ekaks duunissa, sitten golfradalla ja vielä illalla baarissa. Kun tulee himaan, on niin poikki ettei jaksa tehdä mitään, korkeintaan helpottaa stressiä pyytämällä pikku vaimoa ottamaan suihin. Se on sitä tyyppiä joka "tietää sataviiskytä asentona, mutta ei onnaa ekakaan..." Näille vaimoille on nyt ihan uusi Audilahja, voi ottaa audi muistikirjan tilalle, kun ei kiinosta laittaa ylös milloin äijällä saattais onnata...
     
  19. Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    Nun nih... ollan sentään päästy yli kahdentuhannen... ei muuta tänään kuin yks juttu, vakiofaneille: Tuntuuks joteski tutulta...
     
  20. SakkeM

    SakkeM Well-Known Member

    17 909
    620
    113
    Vs: Olen ihan älyttömän V-mäinen mies (lisää satuja)

    No nyt on oikea logo oikeassa paikassa!
     
Keskustelun tilanne:
Keskustelu on suljettu.