Vs: Linssi makrokuvaukseen? Kuvia selaten 85VR Micro ryhmässä eka henkilökuva mikä tuli vastaan: https://www.flickr.com/photos/virhilo/15229279288/in/pool-85mmf35gvrmicro/ https://www.flickr.com/photos/virhilo/14401915587/in/pool-85mmf35gvrmicro/ Mutta noita ryhmiä löytyikin kaksi. https://www.flickr.com/groups/nikon85/ https://www.flickr.com/groups/85mmf35gvrmicro/ Tuo Micro-Nikkor ei muuten ole järin suuri eikä painava...
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Oiskos... Vain 355g. Tuossa yksi verrokki 610g, vakaajalla sekin: http://www.tamron.eu/lenses/sp-90mm-f28-di-macro-11-vc-usd/ Ei ehkä pöllömpi valinta sekään. Valovoima siinä taitaa kuitenkin enemmän painaa kuin piirtoympyrän suuruus. https://www.topshot.fi/product/7319/tamron-sp-90mm-f28-di-vc-usd-macro-objektiivi-nikon Tuo onkin edellinen versio Tamronista. En tunne niitten eroja. https://www.topshot.fi/product/4327/nikkor-af-s-micro-85mm-f35g-dx-ed-vr
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Ehkä pitäis (?) mainita myös AF Micro-Nikkor 60mm f/2.8D jonka saattaa löytää käytettynä suht. edullisesti.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Kyllä tuo käytännössä tulee vain makrokuvaukseen. Muutama 'OBJEKTIIVI' jo löytyy. Kattelin tuossa että myynti osastolla on käytettynä myynnissä Nikkor AF-S 105mm f/2.8G VR Micro. Hinta sama kuin 85vr uutena. Kannattaako satsata uuteen vai käytettyyn? Toivottavasti ei tullut kiroitusvirheitä 😂
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Ai miksi huusit objektiivin. Meni korvat lukkoon! (Eihän vasta-alkajalle paljoa nipoteta, mutta kun vanha pieru lähtee mukaan eikä näytä esimerkkiä niin foorumitaistelu on avattu.=) Kilohinta on ainakin edullisempi tuossa kinokoon lasissa (kakkulassa, putkessa). Olisiko VR kenties vähän kehittynyt ekasta versiostaan, en tiedä. http://www.photozone.de/nikon_ff/817-nikkorafs10528vrfx 750g The build quality is on a very high level. So, in summary a very nice lens. However, the Nikkor faces stiff competition from 3rd party manufacturers like Sigma and Tamron, who also offer lenses with a similar feature range now, but at significantly lower prices.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Et maininnut makrokuvauksen kohteista mitään, mutta onhan noita vielä muitakin vaihtoehtoja, kuten lottorenkaat, palje ja lähiLINSSi. https://en.wikipedia.org/wiki/Macro_photography Itse en näe eroa hyvä käytetyn ja uuden välillä, paitsi ehkä takuun. Laatuobjektiivit eivät käytännössä kulu oikein kohdeltuna.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Kohteet on lähinnä puutarhassa ja metsässä. Kukat hyönteiset kasvit. Aika laaja siis. Alkaa painottua uuden suuntaan koska ei tiedä millanen on edellinen käyttäjä ollu. Tuo käytetty niin kaukana että ei pääse katsomaan. Harkinnassa ollu loittorenkaat ja lähilinssit mutta päädyin siihen että hommaan makro objektiivin
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Suosittelen silti katsomaan noita kahta mainittua vaihtoehtoa (Nikkor 105 ja Tamron 90), ovat kummatkin terävämpiä ja päästävät enemmän valoa (parempi T-stop - ainakin DxoMarkin mukaan) kuin tuo DX Nikkor. Painavampia toki, mutta lasi painaa. Tamronin uudempi SP malli noista kahdesta on kai optisesti sama, mutta sisältää paremman heijastuksen eston ja ehkä paremman VR:n (ei oo vielä hirveästi arvioita julkaistu).
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Nikkor AF-S DX 85mm f/3.5G VR Micro -objektiivi on matkalla kotiin. Foto Tapiossa remontin takia poistomyynti ja hinta tosi edullinen uudelle objektiiville. Kiitoksia kaikille vinkeistä ja vastauksista.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Kun suurin aukko on suurempi, olisikin kummallista ettei se näkyisi myös mitatussa T-luvussa. https://en.wikipedia.org/wiki/F-number Millä perusteella tai millä lailla noita voi sanoa terävämmiksi kuin DX koon 85mm objektiivia? Ensimmäinen vaatimus validille vertailulle olisi ainakin saman rungon tai kennon käyttö vertailuun. https://www.flickr.com/photos/mvanoosterhout/14364355710/in/pool-85mmf35gvrmicro/
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Tästä ei yksiselitteisesti käy ilmi, ketä tarkoitat mutta ilmeisesti minua. Kommentisi aloitus viittaa ironiaan, vastaus kysymykseesi on: niin meinaan. Koomista on, että minä annoin linkin vakioituun, asiantuntijoiden kehittämään ja ylläpitämään auktoriteettisanastoon, ja sinä linkität vasta-argumenttina toimittajan kirjoittamaan lehtijuttuun. Olet yksi niistä, joita täällä todella arvostan, siksi minusta onkin kummallista, että pidät korrektin terminologian vaalimista nipottamisena ja turhanpäiväisenä hiustenhalkomisena. Vaikka hra Vuori monesti vaikuttaakin kuivan tylyltä, niin tässä hän on taas oikeassa. Jos otsikon mukainen kysymys voidaan käsittää kahdella tavalla, niin tarkennus on tarpeen. Parasta on varmaan, että kukin käyttää termejä oman käsityksensä mukaisesti, joten reivataan kurssia ja suunnataan uusille vesille.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Kyllähän noi kaikki löytyy DX-rungollakin vertailtuna, esim. DxoMarkiltakin (siitä vain valitsemaan vaikka D7100/D5300 vertailtavaksi kameraksi) ja Photozonelta löytyy 105 & 85. Resoluutio on korkeampi noilla kahdella isommalla kun käytetään DX-runkoa.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? On. Minä taas kyselin mainittujen sanakirjojen nimiä niin tuollainen Höblarin otsikko sitten tulee vain takaisin. Vastahan sen linkin nyt katsoin ja yllätys oli suurempi kuin olisin arvannut. Jos otsikkoon on laitettu että linssin takana on legenda (valokuvaaja), mitä ihmettä asialla olisi mitään tekemistä siihen mitä lins tarkoittaa ruotsalaisessa valokuvaussanastossa. Tai mitä linssi tarkoittaa suomeksi. Aivan samoin kuin sanonta olla linssin edessä/takana ei tarkoita muuta kuin olla kameran edessä/takana.
Vs: Linssi makrokuvaukseen? Photozonella löysin vertailun D200 rungolla ja tosiaan vähäistä eroa resoluutiossa näkyi numeroissa. Vilkaisin samaa 105&85 Nikkor-paria DxO:lla D3300 rungoilla ja yleiarvosana terävyydestä oli 13 vs 11 eli varsin pieni ero noin uudella ja tarkalla rungollakin. En nyt tähän hätään osannut kaivaa DxO:n tuloksista tarkempia erittelyjä erilaisine kuvaajineen että miten se terävyys on jakautunut eri aukoille ja kuva-alalle, mikä on tietenkin mittauksista yleisarvosanaa tärkeämpi tieto. Vähäisten erojen tapauksessa - ja tietenkin suurempienkin kohdalla - pitää muistaa että objektiivit ovat myös aina myös yksilöitä sekä kuuluvat johonkin valmistussarjaan. Sen kaikkein tärkeimmän tiedon saa kuvaamalla monipuolisesti itse. Laadunvalvonta ei myöskään ole parhaimmillaan nykyaikana, joten takuun aikana kannattaa tutkia tarkkaan kaikki toiminta. Niin noista testieroista huomasin myös 85:n siistimmän CA:n ja suuremman vinjetoinnin. Mahtaako sen luvattu 4 aukon tehokkuus vakaajassa pitää paikkaansa? Jos vakaaja on aukkoa parempi kuin 105;lla, niin tuon höyhenenkevyen suosiota ei todellakaan tarvitse ihmetellä.