Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nöössipoika ison koon kanssa

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Kasimir, 25 Joulukuu 2018.

 1. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Siirsin tänne tuolta ostettua puolelta:

  Alkuperäinen nimi näyttelylleni ja kirjalleni oli "Viimeinen näytös". Ei kelvannut museolle, eikä kirjan taittajalle. Eksytään sitten uusille poluille.
  Voi tulla eteen umpikujakin. Yli puolet mukaan ajateltua niin näyttelystä kuin kirjastakin jäi julkaisematta.Vaan nyt pitäisi ostaa filmiä ja 4x5 kasetteja.
  MV-kehitys hoituu valokuvakeskuksella ja skannauskin. Vedostus myös. Ei kai se taito ole unohtunut, kun ei pyörälläajokaan. Luulen hallitsevani niin perinteisen, kuin diginkin. Uudet materiaalit siellä anagolisella puolella ovat kyllä muuttuneet. Vaativat hienosäätöä.
   
  Mirrored tykkää tästä.
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Jos ei sulle tarjota sopivaa pinoa kasetteja kotimaasta niin ebay.de planfilmkassette hakua voi seurata jos sopivaa pläjäystä näkyy. planfilmkassette | eBay
   
 3. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Juu, tarkkana ollaan oltu. Pienistä nuukaillan, kun on rahat menneet kalliisiin.Olen aina ihmetellyt, kun ihmiset sanovat, että onhan
  sulla varaa tuollaisiin, kun oli varaa tuommoiseenkin.Eivät osaa ymmärtää, että se "tuommoinen" vei ne rahat "tuollaisilta".Ajatteluni taitaa
  olla valovuosien päässä normaalista.

  Kapa
   
 4. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Tarkoittaako tuo, että niissä on kaksi korttipaikkaa? Ja voiko valovuosi erottaa ajatuksia?

  Kapa
   
  Viimeksi muokattu: 25 Joulukuu 2018
  Mirrored tykkää tästä.
 5. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 783
  137
  63
  (Taittajalla nyt ei kai pitäisi olla mitään sananvaltaa taittamiensa kirjojen nimiin.)
   
 6. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 195
  281
  83
  Kannattaa varmaan pohtia onko eroa sillä, miten valtakunnan suurten kustantamoiden työnjako- ja toimenkuva-asiat hoituvat verrattuna siihen, jos kootaan retrospektiivi osaajien ryhmällä. Tai no...
   
 7. kebax

  kebax Well-Known Member

  11 442
  230
  63
  --
   
  Viimeksi muokattu: 11 Huhtikuu 2019
 8. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 325
  218
  63
  Hmm, ehkä ei. Varmaan itse kukin välillä törmää erilaisiin ihmisiin, joitten kertoma kummastuttaa. Mitenhän tuokin tyyppi elää, miten asuu, mitä syö, pukeutuuko hyvin, käykö kahviloissa vai onko säästäväinen. Nikon F Collection & Typology
   
 9. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Ja sitten filmipuolen kysymys:

  Kun ei näistä uusista filmeistä ole kokemuksia, niin mitkä ovat mielestänne olennaisimmat erot oheisilla filmeillä (4x5"):
  Fomapan 200
  Retropan 320 SOFT
  Bergger PANCRO 400
  Ilford FP4+
  Ilford on tuttu viime vuosituhannelta, muista ei kokemusta. Lähinnä kiinnostaisi sävyjakauma, lähinnä tumman pään toisto ja rakeen koko.

  Kapa
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 293
  297
  83
  Tuo Bergger on aika erikoinen viritys, olisi ehkä kiva ainakin kokeilla. Sehän on n..s kahden emulsion filmi, valettu kai sitten kahtena kerroksena. Toinen on herkempi. Tuloksena *luulisin* olevan aika mahtava valotusvara, vähän siihen suuntaan kuin niillä värikehitteessä kehitettävillä. Toisin sanoen, vähäkontrastisessa valaistuksessa varsin latteaa, mutta vaikeassa valossa varmasti auttaisi kontrastin hallinnassa.
  (Ei kokemusta, siis, mutta varmasti kiinnostava.)
   
 11. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Siksi kiinostaa. Kaksi emulsiota, hopeabromidi ja _-jodidi. Isot pojat ovat valitelleet noista Berggerin rakeista (tästä ei tosin ole paljoa ollut kommentteja), mutta varmaankin kokeilen, sillä sävyala ja valotusvara on todennäköisesti omanlaisensa. ja se kiinnostaa.
  Kapa

   
 12. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 820
  137
  63
  Värinegatiiviemulsioissa on ollut jo pitkään eri herkkyisiä kerroksia ajatuksella, että hitaampien herkistyksien valottuessa rakeisuus vähenee jne. Veikkaan myös, että näin T-Max 3200 toimii, vaikka en nyt ihan suoralta kädeltä muistakaan.
   
 13. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  No niin, nyt on Wista 45 D kotona, ja fujinon 5,6/135 mm.
  Aikani pyörittelin ja huomasin, että tähyslasi on vinossa ja samalla tavalla kasetti menee vinoon, kun sen lykkää sisään. Kummasti takerteleekin.
  ikani tuota tuijottelin ja kääntelin ja irroittelin kehikot toisistaan. Ei auttanut. Parin päivän huilitauko ja vielä kerran yritys. Irroitin kasettipesän/tähyslasin pyörivästä perästä (ei tarvitse ruuvimeisseliä) ja lykkäsin hetken mielijohteesta osat eri tavalla takaisin. tällä kertaa käänsin kehikkoa 180 astetta. Nyt pelittää. Taitaa minussa olla
  korjaajan vikaa. En kylläkään tajua, mitä tapahtui tämän maagisen käännön seurauksena. Pääasia, että toimii, niin kuin pitääkin.

  Vaan yksi asia vielä. Valotiivistesuperloni on täysin kanttuvei, pudottelee pelkkää mustaa kuivaa jauhoa. En ole vielä mitannut uran leveyttä/syvyyttä, mutta
  mistäs noita tiivisteitä voisi tiedustella. Sellaisia kunnollisia.

  Kapa

  p.s. Onko Fotoyks ainoa paikka Suomessa missä kehitetään C-41 laakaa? Mikä on laatu, vai pitääkö lähettää Berliiniin ja itkeä taas lompakon ohentumista.
   
 14. BenKaila

  BenKaila Active Member

  624
  74
  28
  • Tässä eräs mesta, josta saa monenmoista tiivistematskua: pilgrim18 | eBay
   
 15. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 671
  373
  83
  Kiitos, Ben käynpä sivuilla.Tuo kyllä vilahti silmieni edessä, mutta en sen enempää kiinnittönyt huomiota.

  Kapa