Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Niskalla kosken

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Pan, 8 Joulukuu 2019.

 1. Pan

  Pan Well-Known Member

  1 984
  581
  113
  Piiiitkästä aikaa latasin hasseliin pakkasesta PanF:ää (vain vuoden yli-ikäistä).
  Raahasin kameran alumiinikapsäkkeineen ja jalustoineen Tönnönkosken niskalle ja aloin kuvaamaan kuohuvaa Porvoonjokea.
  tonnolla_tanaan.jpg
  Nokalle laitoin Distagon 40/4 ja lauoin kuusi kuvaa. Siiten vaihdoin nokalle Sonnarin 150/4 ja paikkaa vaihdettuani aloin sihtaamaan uutta näkymää. Ja silloin huomasin, että olipa kasetin pelti paikoillaan eli ei siis tullut vielä yhtään kuvaa. PRKL. Joten päätin jättää homman sikseen tältä päivältä. Pistin kamat takaisin kapsäkkiin ja palasin kotiin. Aion kelata filmin takaisin alkuun, mutta se ei onnistu kotona, kun täällä ei ole yhtään täysin pimeää nurkkausta. Nykyrakennuksista kun puuttuu nuo kynnykset ja luhtitalon terassilla palaa valot pimeään aikaan. Saunan ovikin on lasia. Mutta onneksi mökillä on täysin pimeä maakellari, siellä homman voi tehdä, ehkä ensi viikolla.

  Tuo filmipurkki on laukaisin. Kamerakin, 500 EL/M, on alunperin pankkisalin valvontakamerana toiminut, mutta ei sillä siellä koskaan otettu kuin testikuvia 70mm perällä. Kauko Tanner aikoinaan modasi sen toimimaan 5*1,5V AA-paristoilla. Jalustana on Gitzo Studex + Linhofin järeä kuula. Kaikki kamat jostain 1960-70 luvulta. Mustonen&Laine korjasi peilimekaniikkaa reilu vuosi sitten ja ilmeisesti siinä yhteydessä jäi pois se pieni nipukka, jonka pitäisi estää kameraa laukeamasta, jos pelti on paikoillaan. Ehkeivät saaneet varaosia ja joutuivat säveltämään. Kamera siis laukesi ja siirsi filmiä kuitenkin.
   
  Veikko Siipi tykkää tästä.
 2. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 939
  312
  83
  Mikä siinä on että laukeaa pelti kiinni? Mulla oli kerran kiinankopiopelti, joka oli puoli millimetriä alimittainen eikä siksi aina lukinnut laukaisua.

  ed. Vasta maltoin lukea kaiken. Mainitset siitä nipukasta ja Mustosesta. Kasetin ja rungon välillä "tieto" kulkee. Vika voi olla kasetin tai rungon puolella. Jopa vain pellissä.
   
  Viimeksi muokattu: 8 Joulukuu 2019