Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nikon FX ja Nikon filmikameran linssit

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana PPH, 29 Heinäkuu 2020.

 1. PPH

  PPH

  22
  7
  3
  Oon vähän ajatellut ostaa käytettyä täyden kennon digirunkoa.
  Itsellä on jo pari Nikonin filmirunkoa ja niihin pari ruuvitarkenteista objektiivia, ei mitään kalliita mutta käypäläisiä.
  Mites jos nyt ostan esim. D610 kameran niin voiko siinä käyttää suoraan noita ruuvitarkenteisia filmikameran objektiiveja vai tuleeko siinä jotain ongelmaa eteen?
  Olen miettinyt että varmaan jatkaisin filmikuvaamista niin olisi kätevää jos jatkossa voisi ostaa objektiiveja jotka kävisivät sitten kaikkiin runkoihin.

  Toisena vaihtoehtona on ollut erilaiset Sony a7 rungot käytettynä. Tietty niihinkin saanee vaikka mitä kiinni adapterilla. Niissä olisi tietty kuvanvakain rungossa joka houkuttelisi myös :-/
   
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 026
  491
  83
  Voit käyttää. Minulla on D600 (käytännössä sama kuin D610) ja epälukuinen määrä Nikonin filmirunkoja. Käytän kaikissa samoja ruuvilaseja ilman mitään ongelmia.
   
  PPH tykkää tästä.
 3. saloma-3

  saloma-3 Well-Known Member

  1 279
  382
  83
  PPH tykkää tästä.
 4. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 026
  491
  83
  Aivan totta, D-sarjan lasien etäisyyteen perustuvaa (salaman) valonmittausta ei tietenkään tule aiemman sukupolven laseilla vaan silloin salama mittaa.
   
  PPH tykkää tästä.
 5. toanna

  toanna Member

  302
  1
  18
  Itsellä samanlaisia ajatuksia. Mikä olisi Nikonin täysikennoisista digirungoista tällä hetkellä hintalaatusuhteeltaan ns sweet spot? Eli hinnaltaan mahdollisimman halpa, mutta kuitenkin toimiva.
   
 6. keegan

  keegan Well-Known Member

  7 026
  491
  83
  Käytettyjä D600-runkoja näköjään saa alle kuudensadan. Olen rungon lanseeraamisesta asti kuvannut sellaisella enkä harrastekuvaamisessa ole siitä löytänyt moitittavaa.
   
  PPH ja toanna tykkäävät tästä.
 7. peeän

  peeän Member

  51
  2
  8
  Joo, ostin puolikoon tilalle D610, koska mulla on entuudestaan täyden koon optiikoita, mm 55/3,5 AI micro nikkor ja sekin pelaa lähiksissä hyvin.
  Tuo oli Rajalan summeralessa tyrkyllä ja hinta sopiva FF-koon kameralle, toki ei ollut oikein muuhun varaakaan!
  Oon aikanaan kuvannut paljon kinarilla ja FF-koon etsin on silleen ihan mulle mieluinen.
   
  PPH tykkää tästä.
 8. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 344
  270
  83
  Täältä myös ääni D600-sarjan rungolle. Kaikki olennainen on siinä kunnossa.
   
  PPH tykkää tästä.
 9. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 326
  387
  83
  Mä ostin lähes tehdasuuden (sc 3800) D700 just kolmellasadalla. Ihan naurettava hinta lähes käyttämättömästä täydestä ammattilaiskamerasta. Ei se tietysti käy, jos pikseleita pitää olla kymmeniä miljoonia tai on pakko kuvata umpipimeässä, mut kun mulla ei ole kumpaakaan vaivaa, niin potrettikameraksi tuo on hieno ja toi rahan ja kameran suhde on ihan naurettava. Siis mielihyvästä naurattava. Vaikkei toi tietysti mun ykköskamera ole, Oympus on, niin laatua tuollakin pystyy kyllä tekemään. Ei se tietysti vilku ja piippaile nykykameroiden malliin ja peilin ääni kuuluu naapuripitäjään.
  Ja jos loppuu kuvausinto, niin käyhän toi toki sit raksahommiin vasaraksi, jos ei osta ihan hentoja nauloja.
   
  Viimeksi muokattu: 29 Heinäkuu 2020
  PPH ja toanna tykkäävät tästä.
 10. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 815
  1 843
  113
  Taitaa D610:ssä kohdata toi hinta-laatusuhde nyt parhaiten, jos uuden haluaa ostaa. Löytyy n 840 eurolla. Käytettyjä 500 euron kantturoilla. Aivan käypänen laite joka suhteessa monenlaiseen harrastuskuvaamiseen. Ja objektiivejahan löytyy.
   
  PPH tykkää tästä.
 11. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 326
  387
  83
  Pitäis pysyä näistä laitevertailuista kaukana, mut nyt vanhana Nikon-miehenä ei taida malttaa. Mä kommentoin vain laitteita joilla olen itse kuvannut ja nyt niitä on keskustelussa.
  Mulla oli aikanaan D3:n kakkoskamerana sekä D610 että aiemmin D600. Oikein oivallisia laitteita molemmat, käytännössä kai melkein sama laite, tuohan oli markkinointipäivitys kun D600:n maine meni öljyn takia. Mutta vakavaan käyttöön jos nuo olis samanhintaisia seiskasatasen kanssa ottaisin epäilemättä seiskasatasen. Ja koska se todellisuudessa on jopa puolet halvempi, olen ottanutkin...
  Eli jos kuvaus on sellaista satunnaisempaa ja harrastusluonteista, siis intensiteetiltään ja määrältään, on D610 oivallinen valinta. Jos ruutuja kertyy enemmälti ja/tai kamera on intensiivisessä käytössä suositan ehdottomasti edelleen seiskasatasta. Tai, niinkuin aloituksessa kuvailtiin, halutaan halpaa ja hyvää. Anteeksi jos vaikuttaa inttämiseltä, en mä enempää tästä... :)
   
  PPH ja toanna tykkäävät tästä.
 12. PPH

  PPH

  22
  7
  3
  Toimiiko linssit muuten taaksepäin, eli voiko uudempia D sarjalaisia käyttää 90 luvun vaihteen filmirungoissa? Uudet ominaisuudet ei tietenkään toimi mutta toimiiko muuten?
   
 13. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 326
  387
  83
  Toimii...
   
  PPH tykkää tästä.
 14. PPH

  PPH

  22
  7
  3
  Mikä seiskasatasesta tekisi paremman? Itselle sekä 600/610 että 700 oudot mutta 700 näyttäisi olevan dxomarkin mukaan hieman huonompi sensori. Itseä kiinnostaa jonkin verran 600/610 että siinä pääsisi pienehköllä rahalla aika hyvään dynamiikkaan kiinni. 750 olisi sitten vissiiin saman tasoinen sensori kuin 600:ssa sekä lisäksi esim. kuvan esikatselu liveviewissä, mutta noi 750 maksaa jo enemmän. 600 ja 700 saisi tällä hetkellä käytettynä aika samaan hintaan. Itsellä aika harrastajatason kuvaamista ja filmillä kiinnostaa kokeilla vähän kaikenlaista tällä hetkellä, samasta syystä kai tuo 600:n sensorikin kiinnostaa.
   
 15. Topi

  Topi Active Member

  810
  136
  43
  Objektiivit toimivat, jos niissä on himmenninrengas. G-objektiivit eivät siis toimi kunnolla. Mutta tarkennusrenkaan liike on joissakin objektiiveissa käsitarkennukseen varsin lyhyt, saattaa olla jopa vain 90 astetta. AF- ja AF-D-objektiiveissa myös renkaan liikkeen vaimennus on yleensä vähäisempi kuin käsitarkenteisissa objektiiveissa, joten tarkennusrengas saattaa liikkua tahattomasti varsin helposti. AF-S-objektiiveissa moottori taitaa vaimentaa liikettä.

  -Topi
   
  PPH tykkää tästä.
 16. Topi

  Topi Active Member

  810
  136
  43
  Olli tuossa mainitsi, että jos ruutuja tulee paljon, D700 on parempi valinta mekaanisen luotettavuutensa kannalta.

  Itse jättäisin ihan mututuntumalla D700:n näin vuonna 2020 omaan käyttööni ostamatta. Lähinnä epäilyttää kennon dynamiikka, kun on on tottunut uudempaan. D700:n suljin on myös varsin äänekäs, kun on tottunut hiljaisempaan. Vuodessa tulee kuvattua myös keskimäärin alle 10 000 ruutua, joka ei näin digiaikana todellakaan ole paljoa. Toisaalta silti Df:n suljin kosahti viime kesänä alle 40 000 ruudun jälkeen ja korjauksen hinnalla olisi ostanut uudehkon D610:n mutta elämä on.

  Topi
   
  PPH tykkää tästä.
 17. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 326
  387
  83
  Ammattikäyttöön tehty rakenne, säädöt kuvattaessa helpommin käsillä, ihan inan parempi salamasynkka, (enemmän tarkennuspisteitä) ja sitten uskonasiana eri valmistajan ja ajatustavan kenno joka antaa kauniit sävyt ihmisiin. Noilla on mulle merkitystä mut jos noi tuntuu vähämerkityksellisiltä asioilta niin ehdottomasti sit D600, varsinkin jos pikselimäärä tuntuu tärkeältä.
  Mutta mulla siis tämä on peilittömän kaverina, että on vaihtoehtoja, ja mä kuvaan vuodessa kymmeniätuhansia ruutuja, nytkin reilun viikon sisään vajaa 6 000, pääasiassa sillä peilittömällä, ja se tietysti antaa toisenlaisen ajattelutavan ja lähtövaatimukset kuin jos ruutuja tulee vähemmän.
  Edit vielä: niin siis tätä lukiessa voi huomioida että herkkyys ja dynamiikka ei ole mulle merkityksellisiä asioita, 12 evs riittää mulle dynamiikkaan mainiosti...
   
  Viimeksi muokattu: 30 Heinäkuu 2020
  PPH tykkää tästä.
 18. PPH

  PPH

  22
  7
  3
  Täytyy tutustua aiheeseen vielä vähän tarkemmin. 12 evs vois olla itselle kans Ok sinänsä kun nykyisessä on vain 10. Luulen että ruutuja ei tule ihan kauheasti kun itsellä on kuvaaminen satunnaista ja vain osa kuvataideharrastusta, sinänsä ergonomia yms. ei ratkaise niin paljoa.