Jos vertaat sitä alumiinifolioon olet kai sitten myös varma ettei siinä ole useita kerroksia vaan että se tosiaan on homogeenista titaania. Alumiinifoliota ei tulisi mieleenkään kutsua kankaaksi. "Tikattu" titaaniverho mainitaan tässä Nikonin menestyksen yhdessä kulmakivessä, sulkimessa joka myös laitettiin S- malleihin ilmestyessään 1959 Nikon F runkoon. Perusrunkohan oli sama S ja F välillä. Luullaksein toimintapa on täysin sama kuin "rättisulkimissa". Onko 1/1000 tai 1/2000 sekuntia lyhin aika, on kiinni mekanismin liiketarkkuudesta jotta se vielä on luotettava. Että kuinka kapea rako etu ja takaverhon välillä liikkuu kuvaportin yli. F2:n 1/2000 viimeistään lunasti Nikonin sulkimen maineen vaikka F:ssä kyllä oli muuten sama. Mutta ennen kaikkea kestävyys ja luotettavuus oli the juttu. Eikä mittaetsinkamerassa aurinkokaan päässyt käräyttämään titaania. Vanhoja S-sarjan kangasverhosulkimia vaihdetaan myös titaaniin suljinrempoissa. edit. Tätä en tiennytkään. Aivan alkutuotannossa Nikon F:ssä oli vielä kangasverho. Rare Nikon F camera with original cloth-type shutter curtain for sale on eBay - Nikon Rumors
Nikon | Imaging Products | Legendary Nikons / Vol. 10. History of the Nikon cameras and shutter mechanisms (Part I) Nikon F2 - Camera Body and Features Part III The shutter curtains themselves are made of quilted titanium foil, a material that Nikon introduced to the photographic industry. (quilted - merkitys ja käännös hakusessa) quilted Definition of quilted | Dictionary.com Quilted - Definition, Meaning & Synonyms
S3 olisi varmasti kiva, hieman hintava näin tavalliselle palkasaajalle. Mutta F2 (on ole katsonut miltä vuodelta oma kappaleeni on) luultavasti kestää ainakin saman minkä minä, Retina II c luultavasti myös. Toivottavasti mustavalkokemikaaleja valmistetaan vielä sanotaan nyt (optimistisesti) sellaiset kolmekymmentä vuotta niin en joudu niitä itse sekoittelemaan ihan apteekkitavarasta
F2 suljin taitaa liikkua nopeammin kuin F:n. Siitä se lyhyempi salamatäsmäysaika. Samantyyppisiä ne tietysti ovat, mutta joitakin paranneltuja rakenteita F2 saattaa sisältää.
Nikon-kultin kokous tästä tuli. Väitetään että näihin voi hurahtaa. My Nikon F Camera Bodies Huom. F2 production dates
Arvaten en olisi varma. Mahdollisesti justeerasivat vaan kokemuksen tuoman rohkeuden myötä synkkaa ja punainen merkki 1/60 ja 1/125 välille laitettiin valitsimeen. (Säätivät "varmuustolen" about nollaan.) Vaan ilman parempaa tietoa voi liikkuakin ja suattaapi olla tahi olla olemati. F3:ssa samat ajat eli enää ei tämä vaakasuuntainen suljintyyppi nopeudessa kehittynyt. Muistelen että Leicassa 1/1000 olisi vain parin (?) millimetrin rako pyyhkäisemässä kuvaportin yli. Hyvin on häiriöaltis. (Synkka-aika 1/50. M6) Nikonia harvemmin tapaa huonosti valottavana nopeimmallakaan ajalla.
Lueskelin hiukan historiaa. Nikon F lainasi sulkimensa S-mallista, jota tehtiin rinnakkain samaan aikaan. F2 suunniteltiin kokonaan uudestaan - koko kamera. Se ei kovin paljoa perinyt F-mallista, vaikka siltä näyttäisikin. Sulkimen titaaniverhot olivat samanlaiset, muuten suljin suunniteltiin kokonaan uudestaan. Osia siitä oli sitten pienin muutoksin käytössä F3, F4 ja vielä F5 -malleissakin, joten olihan se aika hyvin suunniteltu aikanaan. Niin tai näin, F- ja F2-mallien sulkimet ovat ihan erilaiset rakenteeltaan. F2:ssa on pitkät suljinajat eri vipstaakilla, ja ajat 2-10 s ovat portaattomasti valittavissa. Samaten ajat 1/90 ja 1/2,000 säätyvät portaattomasti.
Jepulis, niinhän tuolla onkin. "The traveling speed of the shutter curtain was greatly accelerated --- horizontal traveling speed over the frame reached 10 ms. This enabled electronic flash units to be used at 1 / 80 sec."
F3:n vielä ymmärtää kun on samoin horisontaali. Mitä osia F4 ja F5? The Shutter Unit in Nikon F4 - Part III Nikon | Imaging Products | Legendary Nikons / Vol. 11. History of the Nikon cameras and shutter mechanisms (Part II)