Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Nikon D3s

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana Lastu, 30 Syyskuu 2014.

 1. Lastu

  Lastu

  597
  0
  0
  Vähäsen tahtoisin tuosta vanhuksesta lisää tietoa. Millainen kuvanlaatu on verrattuna D700? Lähinnä kiinnostaa värien toisto korkeammilla herkkyyksillä, sekä leikkautuvatko huippuvalot yhtä jyrkästi kuin D700?
   
 2. TiRy

  TiRy

  28
  0
  0
  Vs: Nikon D3s

  Nikon D750 Review | Destination Wedding Photographer

  Palkitun hääkuvaajan arvostelu uudesta D750:stä. Kyseinen kuvaaja on tähän asti kuvannut D3s:llä, mutta D750:n myötä jättää sen vararungoksi. Tuossa on myös joitain sanoja D3s:stä (ja D700:sta), siksi laitan tähän.
   
 3. Lastu

  Lastu

  597
  0
  0
  Vs: Nikon D3s

  Kiitos, täytyy vilkaista.
   
 4. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 227
  56
  48
  Vs: Nikon D3s

  Aika rankka tuossa oleva +5EV valotuskorjailu jälkikäsittelyssä, D750 ja 5D mkIII. Voittajan näkee katsomatta edes pikseleitä.

  Nykyään on kovinta hottia tehdä digikuvistaan huonosti tehdyn värinegaprintin näköistä jälkeä. Ei kontrastia, ei mustaa, raetta, ...
  Tätä muotia vasten toisinaan ihmettelen hinkua aina vain parempiin ja parempiin kennoihin kun ne kuvat kuitenkin 'lomotetaan'. Oikeastaan kaikki 'nimekkäät' nettibloggaajat tekevät nykyään näin. Samoin tuntuu hääkuvagenre menevän lomografian aallonharjalla.

  Toki lomotuskin paljastaa kennojen erot jos pitää 5 aukkoa lisätä valotusta jälkikäsittelyssä. Optiikalta ei kuitenkaan tuossa genressä tarvita paljoa, kuten ei kennonkaan erotuskyvyltä. Silti hehkutetaan kuinka uusin se ja se objektiivi on niin tarkka että... Ja kuvat vedetään lomoraattorin läpi  ::)
   
 5. Vs: Nikon D3s

  Ihan mielenkiintoista luettavaa, siksikin että D3S oli itselläni yhtenä vaihtoehtona uudeksi rungoksi. Jokin ihmeen intuitio ajaa kuitenkin kohti tuota D750:tä (jota ei siis vielä käsissä ole, varaus on kuitenkin sisässä - ja odottavan aikahan on sitten pitkä)
  Olisi mielenkiintoista nähdä vastaava valotusvertailu D750 vs D3S +5EV vai miten siellä oltiinkaan namiskoita vedelty...etenkin aloituspostauksenkin mainitseman värien käyttäytymisen kannalta jne.

  Vaikkakin niin, päätöshän on jo oikeastaan omalta kohdalta tehty.

  .v.
   
 6. mappe

  mappe Member

  121
  0
  16
  Vs: Nikon D3s

  Korjaako joku ihan oikeasti valotuksiaan 5 aukkoa, ikinä? Jos korjaa, niin suosittelen ennemmin valokuvauksen peruskurssia kuin miettiä onko D3s vai D750 oikea runko.

  Sori, oli pakko.
   
 7. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 341
  270
  83
  Vs: Nikon D3s

  Munkin mielestäni esimerkkien kuvia oli avattu reilusti liikaa ja tunnelma kuvissa oli mennyt pilalle, mutta muista kuvista näkee kennon olevan laadukas korkeilla herkkyyksillä.
   
 8. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 807
  1 838
  113
  Vs: Nikon D3s

  Molemmilla kameroilla pärjää niin hää- kuin muussakin kuvauksessa erittäin hyvin. Samaten 5DIII:lla. Jos nappula ei ole kovin tiukka kannattaa tietenkin hankkia uusin malli, vaikkapa D810. Tosin käytettyjä D800 saa nyt edullisesti. Elämässä on näitä valintoja ja kompromisseja koko ajan.
   
 9. Mika85

  Mika85 Active Member

  1 227
  21
  38
  Vs: Nikon D3s

  No tuossa tuskin haettiin sitä takaa että viiden aukon korjauksia pitäisi tehdä.. Varmaan ihan yleisesti, liioitellun esimerkin avulla, oli tarkoitus osoittaa että vaikka valottaa vähän pieleen niin nou hätä.
   
 10. Mattih

  Mattih Active Member

  319
  87
  28
  Vs: Nikon D3s

  Itse kun Nikonilla kuvaan,  valotan esim maiseman taivaan mukaan. Sitten jälkikäsittelyssä nostaa maaston esiin. Helppoa ja mukavaa.

  Maisemaa nostettu molemmissa  pari aukkoa:

  <IMG src="http://mattihelin.kuvat.fi/kuvat/Maisemat/NCL02082014.jpg/_medium.jpg"][​IMG]</IMG>


  <IMG src="http://mattihelin.kuvat.fi/kuvat/Ma...et_03082013_panoraama_Versio2.jpg/_medium.jpg"][​IMG]</IMG>
   
 11. Vs: Nikon D3s

  Riippuu varmaan olosuhteista. Saattaa korjata, tai sitten olla korjaamatta. En osaa vastata.
  Kysymyksen asettelu oli puhdasta uteliaisuutta, ja liittyy enemmän teoreettisiin mahdollisuuksiin kennon toiminnan kannalta. Vaikka niitä kuvia nyt sinäänsä ei pelkästään teknisillä spekseillä otetakaan, on minusta vaan mukava tietää missä äärirajat suunnilleen menevät, ja mitä ne kuvassa käytännössä tarkoittavat.

  Parempi kuvaustaito on tietysti aina tervetullutta. Anteeksiantavammilla vehkeillä on kivempi reenata...

  .v.