Oletteko huomanneet, että nd-suodin vaikuttaisi valkotasapainoon. Jos valotatte saman kohteen samalla wb-asetuksella ilman suodinta ja suotimen kanssa siten, että valotus kompensoidaan täsmälleen samaksi, niin muuttuuko väri yhtään ja jos muuttuu, niin mihin suuntaan? T Jukka
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Joskus tuota testasinkin ja en saanut erovaisuutta marumin nd:llä.
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Mä oon mitannut aina wb-tasapainon ezybalancella ilman suodinta. Pari kertaa laitoin hoyan suotimen päälle, korjasin valotusta tarvittavan määrän ja mun mielestä väri noissa nd-kuvissa on hieman punertavampi. T Jukka
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Tein tossa pikatestin loisteputken valossa ja kyllä nd:n kanssa oli punertavampi Onkohan valon laadulla tässä välil kun aikaisemmin tätä olen kokeillut ulkona.
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Lisäksi voi testailla onko loisteputken värähtelyllä vaikutusta myös väreihin. http://www.kameralaukku.com/portal/index.php/topic,49964.0.html (Nopeilla ajoilla eri ruudut vaihtelesivat.)
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Keksitkö muuta selitystä (mahdollisuutta) kuin suotimen punertavuuden tai kameran toiminnan vaihtelevuuden erilaisissa EV arvoissa? Minä en äkkiseltään keksi. Kokeiles piruuttas verrata jpeg vs RAW (olisikin mielenkiintoinen löytö jos siinä olisi eroa)
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Juu, ja eri merkeilä on eri väristä vivahdetta. Itse asiassa olisi aika erikoisen erinomaista, jos kaikki suotimet olisivat täsmälleen neutraaleita. Kaikessa kun maailmassa tuppaa olemaan virhettä. Kirjapainojen väreissä vasta onkin värivirheitä. Tosin musta on aika hyvä. Vaikka onhan noita sekoituksia varten erikseen vielä paremnpaa, sekoitusmustaa...no, se siitä höpinästä.
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Muuan suomalainen laatufilttereitä myyvä yritys kertoo kotivuillaan tieteellisen tarkasti sen, miksi pukkaa magentaa. Heidän suotimillaan ei niin paljon. Valitettavasti on tällä höyrykoneella löydä linkkiä, mutta jolla kone vääntää, niin tähänkin löytyy insinöörin kertomaa Esimerkkikuvissa on koski tai pieni putous.
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Olisiko tämä: http://www.teknofokus.fi/Foto/hidas/hidas01.htm
Vs: nd suotimen vaikutus valkotasapainoon Laadukkaat gelatiini-ND:tkin tuovat digiin magentaa. Syynä kennojen herkkyys IR-valolle jonka suhteellinen osuus kasvaa vahvempien ND-suotimien kanssa. Mulla on noita ND:tä 4.0 -tiheyteen saakka, joten ilmiö on perin tuttu. Filmit eivät tuosta onneksi kärsi Digille tarvis sopivan filtterin joka leikkaisi jyrkästi pidemmät punaiset pois. Varmaan internetin syövereistä löytyykin speksit sellaiselle. Edit: No siinähän sellainen oli jo edellisessä viestissä... Edit2: niin toi 4.0 -tiheys on 13,3 aukkoa, ND-kertoimina se olisi jotain 10 000 ja rapiat =)