Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Palatakseni videoon, niin luulisi että tuohon on nimenomaan haettu samankaltaisia kuvia, että on saatu sujuvaa siirtymää kuvasta toiseen. Eli tuon videon idea minusta on tuollaisen videon teko sinänsä.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Tai tehdä tuollainen video viimeisten satojen vuosien parhaista muotokuvista. Iso osahan noista on rajauksia alkuperäisestä kuvasta, rajauksia, jotka sopivat tuohon työhön, mutta antaa kyllä hienon kuvan erilaisista tavoista tehdä tuollaista kuvaa. Kyllähän siellä melkoisia mestareita on mukana. Ei samanlaisia vaan erilaisia kuvia samanlaisella asettelulla. Valokuvaajillehan tuota ei ole tehty, mutta valokuvaajatkin voivat mestareilta oppia, ainakin jotkut halukkaat.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Näin on. Tuossa videossa on aika paljon erilaisia ratkaisuja - kyllä siinä muotokuvaajalle opittavaa on. Melko lailla samasta perusasetelmasta saadaan monenlaisia lopputuloksia aikaiseksi. Ehkä juuri se voisi olla se opiskeltava perusjuttu: malli lähtökohdista lähtien voidaan tehdä iso ero niillä pienillä asioilla.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Niin, olisi voitu katsoa neliöiden ja kolmioiden sulautumista toisiinsa Tai viime vuosisadan modernia tyhjyyttä.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Suunnilleen edestä pamahtava tasovalo on ollut muotokuvauksen painajainen. Erityisen huonoja esimerkkejä näkyy taas mm. vaalikuvissa. Minulle tämä kertoo lähinnä siitä, että instrumentti ja perusteet pitää hallita. Sitten voi tehdä mitä haluaa. Ihan samoin kuin on soittimienkin kanssa.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Mä en nyt ihan tajunnu mitä opeteltavaa tuossa videossa on muotovalokuvaajalle? Voisiko aloittaja tai joku muu kertoa ensiksi sen.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa En minäkään Ilmeisesti se että tehkää niitä muotokuvia niin kuin jo 1000 vuotta on tehty. Ja älkää missään nimessä luistako muotista pihalle.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Minusta esimerkiksi SakkeM tuossa pari viestiä sitten sanoo sen oikein hyvin.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Jaa että tämä on tuon videon oppi. Nyt kun vielä Sakke kerrot mitä tarkoitat. Yritän ymmärtää: Samasta asetelmasta saadaan erinlaisia tuloksia kun vaihdetaan malleja.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Minusta maisemakuvaaja oppii katsomalla hyviä maisemakuvia, uutiskuvaaja katsomalla hyviä uutiskuvia ja muotokuvaaaja katsomalla hyviä muotokuvia. Tässä on malliksi ihan oikeiden mestareiden töitä. Tietysti voi olla, että kaikki tuo on jo hallussa...
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Taisi kaikki olla maalauksia. Minusta videon oppi/näkemys oli se että hyvin samanlaisia ilmeitä ja asentoja samalla valolla on naisia maalattu iät ja ajat. Tuon tyylisten kuvien ottamiseen ei paljon ammattitaitoa vaadita. Ei mikään ihme että valokuvaaja on surkein ammatti.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Tässä äkkiseltään mitä nopeesti löysin. Noita tuotantokuvia en voi näyttää mutta koita kuvitella Veeran tilalle joku muu henkilö. Samanlaisia ne on. Vai olisko pitänyt tehdä näistä video että se muistuttais noita kuvia? Onhan nyt maalaustaide ihan eri juttu.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Seppälän linjaltahan noita esimerkkejä löytyy. 200 000 koulukuvaa syksyssä tehdään about noilla skeemoilla.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa Piti oikein katsoa vielä kerran... On täällä pirun hyviä kuvaajia kun noillakaan kuvilla ei ole mitään annettavaa. Se on tietysti niin, että konstit on hallussa, mikään ei ole mitään, kaikki on nähty.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa No herranen aika. Kerro nyt mitä opittavaa noissa kuvissa on? Jauhat vaan kaiken aikaa samaa mutta et osaa kertoa olennaisinta. Nyt saatte pistää faktoja pöytään kun täältä päin ollaan oltu myös asialla.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa On niillä... Nykyaikana on vain vaikea asennoitua siihen pienten merkityksellisten seikkojen maailmaan; tarvitaan suuria linjoja ja nopeita ratkaisuja. Se pienen eron hierominen ei tunnu mielekkäältä, kun vähällä vaivalla saadaan melkein hyvä. Noissa maalauksissa on tehty samaa kuvaa kuukausi, mietitty ja pohdittu, tehty uudelleen. Se on niin eri maailma kuin se, missä kolmen tunnin setissä vedetään kortti täyteen, 350 kuvaa.
Vs: Muotokuvaajille opeteltavaa No, jos katsot valon suuntaa ja varjojen sijaintia... Et löydä yhtään, jossa nenän varjo olisi poskella, kuten Veeralla kuvassa IMG_3754.jpg. Et löydä yhtään, jossa nenän varjo ottaisi kiinni huuleen - lähellä on, muttei osu. Kontrasti, valon ja varjo suhde, on maalauksessa tietysti helppo hallita, mutta valon tuntu on aika hyvä. Eihän ne mitään ihmeitä. Valo aina jossain Rembrandtin ja perhosvalon välillä, jälkimmäinen mukaan lukien. Mutta, kuten edellä todettiin, jos senkin verran osaa, niin alkaa jo pärjäillä. Kyllä sillä taidolla leipänsä tienaisi.