Vs: Jonna Huulet olisin käskenyt suppuun, muuten on Bueno... Tarpeeksi lähellä softboksi jotta "light fall off" toteutuu mallikkaasti. Oletko tiltannu ruutua myötäpäivään kuvauksen jälkeen?
Vs: Jonna Omaan silmään kaikki ihan nappi suorituksia, olisi mukava nähdä jonkin lainen pohjakuva valaistuksesta ( tai kuulla ).
Vs: Jonna Valaistuksena yksi softboksi kooltaan noin 1.5mX2m meistä katsoen oikealta puolelta noin 25 asteen kulmassa ja hieman yläviistosta. Tausta valaistu kahdella läpiampuvalla sateenvarjolla. Yhteensä siis ruhtinaalliset kolme valoa -Late
Vs: Jonna Ykkönen on laatulaaki. Malli ja valot melkoisen kohdilleen, joten tässä hyvä esimerkki siitä kuinka hyvin hoidettu stailaus ja kuvaajan taito, vaikkakin ollaan pienillä valomäärillä liikkeelä saadaan aikaiseksi hienoa jälkeä. Jäkimmäiset taitaa olla voimistelua varsinaisiin kuviin, niin luulen.
Vs: Jonna Mä taas sanoisin, että aloittaisi harjoittelun ensin yhdellä valolla ja sitten kun se sujuu, voi valojen määrää alkaa lisäämään. Mulle joskus on opetettu, että kahdella valolla pitää kuva saada aikaiseksi ja enempi on sitten vaan ongelmien hakemista. Kun en oikein vieläkään ymmärrä, miksi sinne taustaan tarvittiin ne kaksi valoa tekemään ristivarjoja ja valovuotoja, kun se iso tasovalokin olisi jo vuotanut tarpeeksi valaistakseen sen taka-alan. Valo sinne taustaan on kuitenkin niin ihmeellisestä suunnasta, että se ei edes tasoittanut tuota taustapahvin taitosta. Mallin ilmeistä en nyt sano mitään, kun ei kuulemma saa.
Vs: Jonna Eikö ykkönen ole hieno???? Jotenkin aistin, että kuvaa tullaan käyttämään ihan oikeissa ympyröissä. Voihan tossakin hifistellä vaikka kuinka, mutta usein itse huomaan kantavani jostain kumman syystä valoja joita en kumminkaan käytä. Ykkönen on edelleen kiva.
Vs: Jonna Kyllä 1 on ehdottomasti paras. Dynaaminen sommittelu tai kameran kallistaminen, miten vain, mutta kuitenkin hienosti. Epäilen, että eniten näistä nähty vaivaa sen eteen eli käsitelty eniten. TJukka
Vs: Jonna Ykkösessäkin tökkii tuo täytevalottomuus. Molemmissa käsissä on ihan liian syvät varjot. Päävalosta katsottaessa takimmaisen käden koko käsivarsi näyttää rumalta, kun uppoaa pimeyteen ja kuitenkin piirtyy ääriviivoltaan valaistuun taustaan. Lantiolle törkkäistyn käden sormet ja oikeastaan koko käsi ovat varjossa likaisen harmaat. Päävalosta tulee käteen kuitenkin hullumainen raita, joka aiheuttaa tuollaisen jostain ilmestyvien sormien tapauksen. Nenä lytistyy kasvoihin ja näyttää isolta, kun kaikki valo tulee melkein edestä, mutta ei ihan. Tuossa taitaa olla osallisena myös vähän harkitsemattomasti käytetty photoshoppi. Kuitenkin sieraimen viereen tulee tumma pieni läiskä, joka taas pienentää nenänpään. Ja sitten vielä se taustakartongin taitos, mikä jää tummaksi ja tekee kuvan alapäästä painavan. Hiukset ovat stailaukseltaan sekaisin, mutta eivät kuitenkaan riittävästi "tuulikonesekaisin", eli ns. ilmavat. Taaimmainen silmä jää tummien ripsien peittoon ja tekee hieman vaikutelmaa mustasta silmästä. Ilme on sellainen hieman pysähtynyt, mutta kuitenkin ilman mitään syytä, miksi sen pitäisi olla pysäytetty. Kuva on kuitenkin ihan kelvollinen ja menee paikassaan keskivertokuvana varmasti, mutta ei kuitenkaan mikään kymppi-otos. Nuo kaksi muuta ovat joo selkeästi tuossa tuottamisen aikana räpsäistyjä, eikä mitenkään lopullisesti viimeisteltyjä, joten niitä ei oikein voi edes verrata tuohon ensimmäiseen.
Vs: Jonna Olet kuullut väärin. Mallia, ja varsinkaan mallin ulkonäköä ei saa moittia. Tällaisissa kuvissa mallin ilme on mallin ohjauksen tulosta, joten ilmeestä saa sanoa jotain, kunhan se jokin ilmentää sitä, että kysymys sanomisessa liittyy mallin ohjaamiseen, eikä mallin ominaisuuksiin varsinkaan negatiivisessa mielessä.
Vs: Jonna Kiitoksia kommenteista ja erityisesti JRabittille ajatusmaailman avauksesta Palataanpa vielä kuviin. Nämä kuvat jotka ovat nyt esillä kuuluvat 18 asun käsittävän vaatemallistokuvausten rippeisiin. Taustalle ammuttu kaksi varjoa koska boksin valo ei riittännyt valaisemaan taustaa(etäisyys mallista taustaan n4 metriä) Valovuotoahan siellä on malliinkin josta johtuu juuri tuo ristivarjo. Näissä kuvissa valot on koitettu rakentaa niin että malille tulee mahdollisimman paljon liikkumavaraa ja jostai on silloin tingittävä. Sitä en tiedä onko Timppiksen mainitsemat oikeat ympyrät mitä, mutta kuvaussession kuvista ainakin yksi kuva on tavoittanut 125 000 silmäparia printti muodossa ja muutkin kuvat jotka lookbookkiin päätyivät, toimittavat nyt ainakin messuilla paperipussin täytettä vallan mainiosti. Laitanpa nyt sitten vielä valmiin version jotta kaikki näkee mitä on haettu takaa näillä tusinaräpsyillä. -Late