Vs: Miten koet digikuvauksen? En ikävöi filmiä ja vielä vähemmän pimiössä tuhraamista, mutta ei mua millään muotoa häiritse, jos joku tykkää filmistä ja pimiötyöskentelystä ;D
Vs: Miten koet digikuvauksen? En kuvaisi digille harrastusmielessä, mutta duuneja kyllä, ainakin jos niissä olis tiukahko dedis. Nettiin tai koneelle kuvien saaminen ei ole kovin suuri prioriteetti harrastuksessani, vaan se, että saa säilyvät muistot kuvina ja on mahdollisuus tehdä niitä käsityönä ja hyödyntää materiaalin omat ominaisuudet, joista analogisella puolella pidän enemmän (myös kuvissa näkyvät asiat). Ehkä pieni ripaus jotain nostalgiankin tapaista siinä on, mutta ei filmikuvaus vielä ole historiaa, vaan ihan nykypäivää (ks. valokuvataiteilijat, koulut, yms.). Koen digikuvauksen myös jossain määrin uhkana sille, että jatkossakin esim. vaarin vintiltä löytyisi vanhoja valokuvia, joilla on suuri tunnearvo ja ehkä historiallinen merkitys. Digikuvat valikoidaan yleensä tarkkaan, kun niistä paperikuvat tehdään. Filmikuvista jää jokaisesta (myös kuvaajalle epämieluisista) negat tai diat mahdollisten vedosten lisäksi (ellei ole niin tyhmä että hävittää negatiivinsa).
Vs: Miten koet digikuvauksen? * Kuvausteknologisena uudistuksena: Loistava * Kulttuurisena uudistajana weppiaikana: Väistämätön, täydellinen, ihmisten voimauttaja * Psykososiaalisena ilmiönä: Mielenkiintoinen - miten tuollainen asia saa ihmiset aivan sekaisin, jotkut lähes raivohulluiksi * Aikakoneena: Hassua, miten digikeskustelu on kuin 1990-luvulta. Mutta niinpä pokkarikeskustelukin on samaa kuin sata vuotta sitten * Orwellilaisena tuhon airueena: Digitaalinen maailman tallennus tulee tietysti olemaan tuhomme * Leluna: Leikkivän ihmisen elämän rikastaja * Taiteen välineenä: Uusien mahdollisuuksien maailma * Työelämän monien prosessien tehostajana: Vähentää turhaa työtä ja ravausta paikkojen välillä * Tuoreena puheenaiheena: Samaa luokkaa kuin keskustelu ottomoottorista hevosen korvikkeena kiesien auto-vetäjänä
Vs: Miten koet digikuvauksen? Tekniseen dokumentointiin erinomainen väline. Ainoa kunnon digikamera on sellainen, joka mahtuu taskuu, kestää vettä ja iskuja. Harrastusvälineenä ei kiinnosta, minkä ehkä on jo voinut lukea rivien välistä joskus aikaisemmin
Vs: Miten koet digikuvauksen? Toisaalta on, mahdollistaa monia hienoja asioita valokuvauksessa, mutta molemmissa tekniikoissa on mielestäni puolensa myös kuvausteknologian kannalta yleisesti. Jossain asioissa on otettu jopa takapakkia. [QUOTE> [/QUOTE] Haluaisin kysyä ihan mielenkiinnosta, oliko tämä sarkasmia vai ei, sillä ainakaan kaikki muut kohdat eivät ilmeisesti olleet.
Vs: Miten koet digikuvauksen? [/QUOTE] Fifty-sixty... On ihan odotettavaa, että kaikkia maailman tiloja ja ihmisten tekoja tullaan valvomaan digitaalisilla tallentimilla, joiden tuottamaa dataa opetellaan tulkitsemaan automaattisesti. Äkkiseltään ajatellen tällä asiantilalla on myös negatiivisten vaikutusten mahdollisuuksia.
Vs: Miten koet digikuvauksen? Erittäin osuva vertaus! Voidaan miettiä hevosen puolestapuhujien perusteissa pysymistä ja asennetta jossa toimivaa ei tarvitse korjata. Samaten digi-innostujien riemua siitä ettei hevostakaan tarvitse omistaa ja syöttää (eikä hevosvoimistakaan ole pulaa, kunhan bensiiniä riittää ja saadaan hieman vielä kehitettyä uutta keksintöä ja rakennettua suorempia teitä ja ...) Kyllähän tuo uusi tekniikka kehittyy koko ajan, ei sitä voi kieltää. Alkaa olla rutiiniakin puuhissa, vähitellen. Valokuvaus jo itsessään on teollisen ajan keksintö. Tähän on tultu. Valokuvaus ei tappanut maalaustakaan eikä digitaalisuus tietenkään valokuvausta. Kuva on olemassa samanlaisena - sillä kuljetaan myös paikasta toiseen.
Vs: Miten koet digikuvauksen? Hyvä että maltoit olla liittämättä mökkiäkin toisesta kuvasta. Menikö kuva myynti/vuokrausilmoitukseen?