Eli meidän luokalla ei käynyt ammattikuvaajaa ottamassa luokkakuvaa, joten saan varmaan kunnian kuvata tai ryssiä sen homman. Ensinnäkin minulla on käytössä canon 300D ja kaksi saman firman putkea: 28-90mm f/4-5.6 eli tuommonen perussuttu ja 70-200 f/2.8L. Kumpaakohan kannattaisi käyttää, ajattelimme napata kuvan ulkosalla nyt kun on komeita kelejä? Kuulisin mieluusti semmosia perusohjeita ja ideoita mm. millanen tausta olisi hyvä, millaseen muodostelmaan järjestää n.15 henkinen porukka, pitääkö auringon paistaa suoraan kuvattavia kasvoihin vai jotenkin viistosta? Kiitokset etukäteen!!
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? meidän rippikuva meni pilalle ku kaikki siristelee ku arska tillottaa suoraan silmään. tosin kelin mukaan tämäkin. jos arska on pilven takana niin ei haittaa vaikka naamavärkit sitä kohti olisivatkin.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Tuskin ihan perussalamalla onnistuu, mutta kovassa valossa ois aika hyvä täyttää ne 'mustat silmät' pois sieltä porukalta.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Minä varmaan käyttäisin 28-90mm f/4-5.6 ja en taatusti kuvais kovassa auringonpaisteessa vaan auringonvalon tullessa pilviverhon läpi. Kuvaa, kun on sopiva sää.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Pienemmällä putkella tietty ja ei ainakaan kovassa valossa. Aukko aika pienenä ja stuumistakaan ei saa vääntää kovin laajalle, että kenenkään naama ei väänny eikä ole blurria. Vaikeinta luokkakuvassa on silti luultavasti tyyppien asettelu. Panosta siihen. Järkyttävintä on, jos kaikki seisoo rivissä ja aina jää jonkun naama puoliksi piiloon. Perinteinen toiset istuu, toiset seisoo on aika toimivaa, mutta parempaa saattaa olla, jos saat muutaman tyyppiä esim makuulleen tai johonkin muuhun hieman perinteitä rikkovaan, mutta silti tiiviiseen muotoon. Tee selväksi, että kuvaus on tärkeä homma ja että sinä johdat kuvaamista, että turhaa pelleilyä säästyy. Valitse mielellään kuvauspaikaksi joku paikka, joka myös muistuttaa koulusta. Onko pihalla joku rinne, missä olette hengailleet, onko aulassa se kulunut portaikko jne. Ota tarpeeksi monta ruutua. Aina siellä on niitä, joissa jollakin on silmät kiinni tai muuten typerä ilme. Valokuvauksen perussäännöt toimivat, mutta usein onnistunut kuva ryhmästä on huomattavasti vaikeampi, kun yhdestä tai kahdesta ihmisestä.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Yksi kikka on kuvata yläviistosta (1. kerroksen ikkunasta), helpompi saada kaikkien kasvot näkyviin. Ohjeistat kuvattavia varmistamaan että näkevät esteettä koko kameran ja vähän sen ympäriltä. Jos sulla on jalusta käytettävissä saatat itse ehtiä vitkalaukaisijalla mukaan kuvaan.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Tuo onkin hyvä ohje, ei tule sitä joutavaa taivastakaan kuvaa sotkemaan ja valotusta kiusaamaan.. Vielä kun katsoo sopivan pilvipäivän ja sivuvalon, niin kukaan ei siristele ja valo muotoilee kivasti.. Ja älä kuvaa ehdotuksista huolimatta laajakulmalla, niin säästyt vääristymiltä ja reunojen kaatumiselta liiallisesti, äläkä säästele himmentämistä, että jokainen kasvo on terävä. Naamat tarkkana on tärkeämpää kuin uskoisikaan, se maaston huomiota vievä osuus oleellisesti vähenee, kun kuvaat yläviistosta kuten AnselA ehdotti. Sijoita polttoväli 50 - 80 mm väliin, eli kuvaisin itse 70-200/2.8 asetuksella 70. Siinä kun on vielä vallan huippuluokkaa oleva piirto, niin ne kasvot ovat terävät ja värikorjaus on objektiivissa erittäin hyvin kohdillaan, ei tule CA:ta kuten siinä toissa.. Tarvittaessa kuvaat vaikka 2 kerroksesta ja viet porukan vaan kauemmaksi, että mahtuvat kuvaan. Ilmeiden takia tarpeeksi kuvia valittaviksi. edittiä: Jos tahdot itse kuvaan. laita kaikki valmiiksi, kamera jalustalla ja mene ryhmään, ohjaa ihmiset paikoilleen ja komenna katseet kameraan, kerro vitsejä, vaikka tyhmiä, pääasia, että saatte myös hymyileviä kuvia, osa toki vakavana (se vasta hauskaa on kun sen käskee olemaan totinen).. Ja joku ohi kulkeva opettaja nappia painamaan, sitten määräät, että painat tästä napista ensin 10 kertaa ja sitten kymmenen kertaa kun huutelen.. Käytä lankalaukaisijaa, niin ei onnistu täräyttämään kuvia. Tarkistat kuvat ja uusit koko homman jos tarvitsee, kun porukka on valmiiksi paikalla (aina helpompaa kun kerätä jengi kasaan toista kertaa). Ja nopeudeksi pitäisi jalustasta huolimatta saada vähintään 1/100 (tai nopeampi), koska porukka voi liikkua ja siten pehmentää naamaansa kuvassa, sano myös etteivät liiku, kun kuvaa otetaan.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Yläviistohomma on hyvä isojen laumojen kuvaamiseen - jos koko koulu tai hääväki pitää saada kuvaa, mutta kuvaaja on turha. Tässä tapauksessa teitä kuitenkin on luultavasti aika vähän ja hitusen perinteisemmällä systeemillä tulee mukavampi. Ja tärkeää on, että panet kameran jalustalle tai vaikka pulpetille ja menet itse mukaan.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Tärkeää on ettei päiden läpi mene linjoja. taustan pitää olla tasainen, kaikki muu menee dokumentoinnin piikkiin. Suttuzuumin laatu ylittää todennäköiset kuvausvirheet, joten CIAsta ei niin väliä, kuvaa sillä. Käy vaikka kaverisi kanssa kuvailemassa ennakkoon samoilla paikoilla jolloin suurimmat mokapaikat tulee jo haettua.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Kiitos näistä todella hyvistä ohjeista! Monta asiaa tuli ilmi, mitä itsellä ei olisi kyllä tullut mieleenkään.. Pitää alkaa tosissaan katteleen sitä paikkaa ja sitten päättää tosiaan kumpi putki siihen paremmin sopisi. Aikaa on onneksi vielä reilu viikko...
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Kuvaa molemmilla ja päätä vasta sitten kun katselet lopputulosta näytöltä!
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Ainahan sitä tietty voi koittaa kuvata kaikilla mahdollisimma asetuksilla ja sitten vaan etsiä paskasta helmiä, mutta ei tuo putki ole tässä se vaikein asia. Pidemmällä putkellä tarviit kuitenkin aika paljon tilaa (mukanahan on vielä kroppikerrointakin), syväterävyys saattaa jäädä liian pieneksi, kuva saattaa herkemmin heilahtaa ja sulla on pidempi hölkkä sinne kuvaan omalla paikalle, että minä laittaisin sen stuumin tilasta riippujen johonkin 50-mm vaiheilla ja eikun kuvaa peliin.
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Ei 50 mm ja 70 mm polttovälien ero ihan oikeasti ole kovin montaa metriä, hyvä jos kymmenen ko. tapauksessa.. Ero piirrossa ja CA:ssa sen sijaan on varsin suuri lyhyemmän tappioksi..
Vs: Miten ja kummalla putkella otan luokkakuvan? Joo kyllähän tuota isoa putkea vois yrittää käyttää. Sillä saisi enemmän katu-uskottavuutta jos vaan kerkee juokseen kuvaan No joo, mutta pitää nyt yrittää keksiä se paikka ja tosiaan testailla sit vähän eri juttuja ja vaikka toista lasiakin.