Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Mitäs tänään on katettuna syötävää, noin numeerisesti ja silmillä??

Keskustelu osiossa 'Digikuvaus' , aloittajana J.W.The NowHere Man, 4 Maaliskuu 2009.

    Pannaas tänne numeerisen puolelle pieni setti, kun sillä kuitenkin leikin aina välillä, kun on esim Leica negat hautumassa.
    eli tossa laitoin hyvän satsin valkosipulikieliä marinoitumaan. Siinä sitten lankun päällä pähkäilin roskia ennen niiden poisheittämistä.Tykkäsin valkoisen sävystä puuta ja tota käteen sattunutta kuivaa lehteä vastaan. Eikun Nikoni käteen ja
    vähän asettelin roskia ja painoin nappia, siitä vaan... Päivän visuaalinen pöperö...valkosipulit maistui loistavalta silleen ihan öljyn kanssa, voin sijasta leivällä...
     
  1. Vs: Mitäs tänään on katettuna syötävää, noin numeerisesti ja silmillä??

    Epäilemättä herkullista. Tulipa vaan mieleeni kun eräänkin kerran chauffeur ei huolinut minua valkosipulin tuoksun takia kumijalkaan Tölikasta Jaskan grilliltä. Elettiin sitä aikaa kun Jaska grilliään vielä piti ja laittoi herkkuihinsa valkosipulisurvosta "niinkuin omalle pojalle" (Jaskan käyttämä termi).
     
  2. Juke.K

    Juke.K Well-Known Member

    14 670
    215
    63
    Vs: Mitäs tänään on katettuna syötävää, noin numeerisesti ja silmillä??

    Kiva setti. Ehkä seinällä kolmen kuvan juttuna mukava tai voishan tästä vääntää triptyykinkin. Sekin vois sopia panoraama kehyksiin. Valkosipuli on nam.

    Pirkkaniksi:
    Osta sellasen iso kurkkupurkki kellariin (täysi). Jos ei ole kellaria voi purkin viedä jonnekkin viileämpään paikkaan. Työkaveri piti olusiaan parisängyn alla koska se oli talon viilein paikka. No ekaksi se pitää avata, ei se sänky, vaan se kurkkupurkki, ja tehdä makutesti. Testiin riittää yksi kurkku ja muutama pala ruisleipää voinokareella. Testin mukaan määritellään kynsien määrä jotka heitetään sinne muhimaan. Jos ei ole sormia menettänyt on kymmen kynnen määrä, eiku kaksky...ääh asiaan. Jos haluaa heti makua lyödään nyrkillä piilolasin tapaan kynttä leikkuulautaa vasten ja heitetään sinne se rikkoutunut kynsi. Sitten laitetaan maustepippureita kokonaisena sinne myös. Muutakin hilpetta voi lisätä, tilliä ja mitä niitä nyt onkaan.  Mulle monesti riittää 4-7 kynttä ja 4-7 maustepippuria. Pikkuhiljaa sieltä kurkku kerrallaan syödään ja viimeiset rupeeaa olemaan jo tosi maukkaita. Ja kun ne on tosi maukkaita, seuraavana päivänä mennään ostamaan uusi kurkkupurkki kun vanhat on syöty. Tämän jälkeen tarkista suolatasapainosi, se voi hiuken heittää, siksi siis huippaa.
     
  3. Vs: Mitäs tänään on katettuna syötävää, noin numeerisesti ja silmillä??

    Vanhan aikaista, hidasta, vaivalloista.
    esim. tästä pari kolme reilua ruokalusikallista ja yksi vähän vähemmän reilu suuhun, niin alkaa olemaan maku-asiat sopivia...
     
  4. Vs: Mitäs tänään on katettuna syötävää, noin numeerisesti ja silmillä??

    Koettakaas ihan niin kuten itse tein: Olen oppinut että toi äijä tuolla ylhäällä laittoi meille ihmispoloille aika hyvät systeemit ihan valmiiksi, kunhan "besserwisserit" ei menis sörssäämään. EI KUORITA kynsiä, ihan nahkoineen laitetaan pannulle ja paljon oliiviöljyä päälle ja lämmitetään. Severran että Öljy alkaa tirisee, sitten nostetaan lämmöltä pois ja annetaan imeytyä, Siitä sitten puristetaan nahkoista suoraan hulille, vähän on rasvaista, mutta voihan näpit nuolla. taidan huomisaamun satsin laittaa kuviin. Muniakaan en enää keitä: Pieni reikä kumpaankin päähän ja imaisen sisuksen suuhuni, nielen ja kulauksen appelissinjuicea tai kahvia päälle, Ihan on helvetin hyvää tuoretta ja ruokasaa, Tossa kun vähän virittelee ja käytää pollaa, ihan samoihin hintoihin kun joku kälynen aamupala kuppilassa. muta sisältää jugurtit ja lohileivät. Että huomiseen...