Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Nähdäkseni on jossain historian vaiheessa ollut Euroopassakin ajanjakso "Aika ennen EU:ta" ja "Eurosta vielä kuultukaan". Hämmästyttävää kyllä, osattiin silloinkin tehdä kaupaa ristiin rastiin...
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Veikkaan, että viiden vuoden päästä jeesustellaan, kun ei tapahtunutkaan mitään. UK on Eu:n jäsen koko tämän prosessin loppuun asti, eikä kukaan jätä kauppoja tekemättä näiden keinotekoisten liittokyhäelmien vuoksikaan. Sen jälkeen kaikki jatkuu ETA:n jäsenenä niin kuin mitään ei olisi tapahtunut. Samoin valuutalla ei ole mitään merkitystä tuossa yhteydessä. Aivan sama.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Kun säikeen otsake on: [QUOTE> [/QUOTE] Vastasin selvään kysymykseen. Näkökulma on tosin maanläheinen, pragmaattinen ja vain yhden ihmisen yksipuolinen arvio tilanteesta. Näin se tullee vaikuttamaan minun kohdallani. Ja näin se on vaikuttanut muutaman muunkin Euroopan maan kohdalla. Kuten Sveitsin. Syväluotaavampia perusteltuja näkemyksiä etsin, jos kiinnostun, asiantuntevammilta tahoilta. Ihan yleisesti voin todeta, että äänestyttämällä kansaa asiasta, josta vain 10% ymmärtää jotain, on umpipöljää. Paitsi jos asiassa on tarkoituskin tehdä päätös tunteen varassa. Onko demokratia tunteen varassa päättämistä. Vai onko tällainen kansanäänestys demokratian nimissä populismia. Ketkä Britanniassa voittivat. No lobbarit. Kaikki muut on häviäjien puolella. Myös populistit ja heidän vedätettävänsä. Mutta Putin hykertelee.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? +1. Jonkun byrokratialinnakkeen merkitys maailmankaupassa on loppujen lopuksi aika pieni, vähäisempi kuin Brysselin porukka itse uskoo. Kauppaa on tähänkin asti käyty osin Brysselistä huolimatta.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? [QUOTE> [/QUOTE] Tullit ja suojatullit on olleet ongelma maailmankaupassa jatkuvasti. Kauppaahan osattaisiin kyllä tehdä, mutta se saattaa tulla kalliiksi. Onnistuuko Britannia sitten solmimaan jonkinlaisen vapaakauppasopimuksen EU:n kanssa ja tarkoittaako ero EU:sta myös ehdottomasti eroa tulli ja veroalueesta? Suostuuko EU ottamaan Britannian jonkinlaiseksi vapaamatkustajaksi? EU:n tulli- ja veroalue (Suomen tulli > Tulli tutuksi > Termit selviksi > EU:n tulli- ja veroalue) [QUOTE> [/QUOTE]
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Olen luottanut herran arviointikykyyn. Myös linkin uutinen on maanläheinen ja selväjärkinen katsaus tilanteeseen.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? ...ja juristit, heille riittää vuosikausiksi hommia ja laskutus pyörii.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Britannian ja EU:n välinen vapaakauppasopimus vaatinee kaikkien jäsenmaiden yksimielisen päätöksen. Saisiko Britannia poimia rusinat pullasta?
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Nyt odotellaan, että Britannian pääministeri kiikuttaa Brysseliin kirjeen, jossa maa vetoaa Lissabonin sopimuksen artiklaan 50. Tästä lähtee juoksemaan kahden vuoden määräaika, jona aikana on neuvoteltava Britannialle uusi vapaakauppasopimus EU:n kanssa. Nk. Norjan mallia - eli siis ETA-sopimusta - brittien ei missään tapauksessa kannata ottaa. Siinä on 100% samat velvollisuudet ja jäsenmaksut kuin on EU-jäsenmaalla mutta ei minkäänlaista mahdollisuutta vaikuttaa direktiiveihin tai muihin EU:n säännöksiin. Kaikki siis säilyisi ennallaan paitsi että Brysselin meppejä tai komissaareja tms. ei olisi. Huono kauppa briteille. Ehkä brittien haluama vapaakauppasopimus voisi muistuttaa Sveitsin Efta-sopimusta. Siinäkin on jäsenmaksut mutta kaikki muut ehdot on ainakin periaatteessa neuvoteltavissa. Huono juttu on se, että neuvottelujen arvioitu kesto on 5-10 vuotta, jona aikana Britannia olisi ainakin periaatteessa ulkona EU:n vapaakauppa-alueesta. Sen jälkeen sopimus olisi hyväksytettävä jokaisessa EU-maassa erikseen ja niin edelleen. Pitkä ja hankala tie eikä ole mitään varmuutta siitä onko lopputulos parempi vai huonompi kuin nykyinen tilanne. Nämä kaksi vapaakauppasopimusmallia ovat tarjolla. Mitään uusia malleja ei varmastikaan tulla Britannialle kehittämään. Eikä siihen edes kyettäisi kahden vuoden aikana. Huono on tilanne brittien kannalta.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2016/06/25/cornwall-aanesti-brexitin-puolesta-vaatii-nyt-eu-rahoituksensa-turvaamista/20166838/12
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Brexit on merkki a) lisääntyneestä muukalaispelosta, b) itseensäkäpertymisestä, c) roskamedian vallasta d) ihmisten typeryydestä ja itsekeskeisyydestä, e) tietämättömyydestä EU:n suhteen, f) negatiiviseta ja toivottomasta elämänasenteesta (ymmärtääkseni valtaosa nuorista ihmisistä kannatti unionissa pysymistä) ja naiivista yrityksestä kääntää kelloa taaksepäin (mikä ei ole mahdollista) ja g) takaiskusta paitsi muille unionimaille myös briteille itselleen. ”Typeryyttä vastaan itse jumalatkin taistelevat turhaan.” EDIT Lisäksi se on eräs merkki Euroopassa tapahtuvasta syvällisemmästä kultturellisesta muutoksesta joka suinkaan ei ole pakolaiskriisin aiheuttama, mutta joka ehkä on aivan toisen tekstin ja otsikon aihe.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Kauheeta vouhotusta ja voivottelua. Britit lähtee EU:sta. Ja elämä jatkuu.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Typeryys on tarttunut myös suomalaisiin vouhottajiin, jotka haluavat päättää "omista" asioistaan "itse"...
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Joo, tuolla ei ole merkitystä, mitän äänestystä eiu jörjestetä. Ja jos järjestettäisiin, ei joku max. 20% kannatus erosta mitään vaikuttaisi. Toki mustapaidat pitäisivät sitä ääripersuilun voittona.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Tärkein jäi. Bexit on merkki ihmisten kyllästymisestä Brysselin korkeapalkkaisiin byrokraatteihin. Korjatkaa jos olen väärässä. EU perus ajatus alun perin oli työvoiman,ihmisten ja kaupan vapaa liikkuminenEU:n sisällä, ei direktiivien laatiminen kurkkujen käyryydestä.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Keitä nämä mustapaidat ovat? Mussoliinin kannattajat olivat mustapaitoja ja miksei Lapuan liikkeen väkikin, mutta ei kai Kosolan porukkaakaan enää kovin paljoa voi olla jäljellä...
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Vähän olet nyt valitettavasti väärässä. Unionin alkuna oli hiili- ja teräsunioni jonka ajatuksena oli hallinnoimalla yhdessä strategisia raaka-aineita vähentää (toisen maailmansodan jälkeen) suursodan vaaraa. Sen jälkeen ruokahalu kasvoi syödessä, mutta pian keskeiseksi ajatukseksi tuli idea talousyhteisöstä joka toteutettaisiin tullirajoja poistamalla myös ja pitemmällä tähtäimellä kilpailua tehostamalla. Tämä kilpailun tehotostaminen on edelleen Unionin ydin, muu on sitten enemmän tai vähemmän koristetta. Nuo neljä perusvapautta (ihmisten, pääoman, tavaroiden ja palveluiden liikkuvuus) ovat siihen olennainen keino. Samoin erilaiset stardardisoinnit joista tietysti kurkkujen standardisointi myyntiä ajatellen onkin meidän kaikkien elämästämme tehnyt yhtä helvettiä, eikös niin?
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Pahus kun meni edelleen ohi. Jaksatko ystävällisesti selittää tyhmälle?
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Voit nytkin kasvattaa ihan niin käyriä kurkkuja kuin haluat. EDIT: http://www.eurooppatiedotus.fi/public/default.aspx?contentid=327065& http://www.ellibs.com/fi/book/9789526840338