Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Ehkäpä suurin ongelma Britannialle ei olekaan EU (tai siitä lähteminen) vaan maahanmuuton salliminen. Britannia on harmaantuva yhteiskunta joka jo 1960-luvulta saakka on paikannut väestön vanhenemista runsaalla maahanmuutolla. Jos valkonahkaiset kanta-briti nyt laittavat tuolle stopin niin herää kysymys, että kuka ne työt sitten tekee? En millään jaksa uskoa, että Britannia pystyy pitämään yllä elintasoaan ilman runsasta maahanmuuttoa.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Ainahan he ovat teettäneet ikävät duunit siirtomaitten väellä, tuskinpa käytäntöön on nytkään muutosta suunnitteilla. - Työperäinen maahanmuutto on ihan eri juttu kuin vapaa liikkuvuus.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Sehän tässä EU:ssa brexit-väkeä närästikin. Rahan ja tavaran pitäisi saada liikkua vapaasti, mutta työvoiman vapaa liikkuvuus ei heitä miellytä. Pitääkö Merkelin antaa liberalismin oppitunti liberalismin emämaalle?
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Olet tietenkin oikeassa. Mutta toisaalta, kun Suomessa järjestettiin kansanäänestys siitä, liitytäänkö EU:n vai ei, niin olivatko suomalaiset silloin jotenkin valistuneempia kuin nyt? Itse kyllä luin postissa tulleita eri ministeriöiden kyhäämiä pamfletteja, ja samoin kävin kirjastossa tutustumassa EU info-hyllyillä aiheeseen, mutta en kyllä pitänyt mitenkään huonona, että kansalaisilta kysyttiin. Veikkaan, että tutustuin aiheeseen syvemmin kuin keskimäärin ikäiseni, mutta en silti osaa pitää vähemmän aiheeseen perehtyneitä epäkypsiksi päättämään asioistaan. Miten nyt sitten demokratia määritelläänkään... Minusta on hyvä, että brittien äänestystulos oli mitä oli, harva poliitikko siihen uskoi. Itsekin olisin päinvastaista toivonut, mutta minulta ei kysyttykään. Ja keskustelua on jo nyt syntynyt paljon jokaisen omien valintojen merkityksellisyydestä. Samalla on nostettu tikun nokkaan populistinen retoriikka. Tästä kertoo esim. toisen pääministeriehdokkaan vetäytyminen (sammakkonsa takia). Minusta siis demokratian voitto. Ainakin pidemmällä aikavälillä.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Nyt näyttää siltä, että britit saavat päämisterin, joka ei ole voittanut vaaleja.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Kauppalehti: Ruotsi aikoo houkutella brittiyrityksiä korkeaa osaamista vaativilta aloilta, joilla kilpailu halpatuottajien kanssa on vähäisempää. Miltähän tällaiset jutut tuntuu brittiläisistä (luulisi heilläkin uutisoitavan tuosta). Tätähän tulee tekemään varmasti muutkin kuin ruotsalaiset.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Minusta se äänestys oli typerä Suomen ja suomalaisten kannalta. Ei olisi pitänyt kysyä kansalaisilta neuvoa asiassa, jossa se ei kykene neuvomaan. Äänestäjiltä saadaan vain mielipide, joka pohjautuu ties mihin kenelläkin. Lopputuloshan oli paljon lobbauksen varassa. Kummankin näkökulman. Voi vain ihmetellä miksi me olemme nyt EU:ssa. Onko siihen rationaalista vastausta. Ennen kuin tuollaisia äänestyksiä pidetään, niin pitäisi olla selvillä siitä, kuinka kykeneviä äänestäjät ovat käsittelemään asiaa. Niin, ja kuinka helppoa asiasta on kehittää lobbaus, joka uppoaa tavalliseen kansalaiseen kuin voi veitseen. Tai jotain. Eihän tilanne ole 100% hyvä edustuksellisessa demokratiassakaan: Kuinka paljon puolueet ottaa turhakejulkkiksia listoillensa, kuinka paljon edustaja äänestää puoluejohdon käskystä (onko se hyvä vai huono), kuinka moni edustaja toimii vain populismin varassa, kuinka moni poliitikko myy vaikka vanhan mummonsa uran edistämiseksi ja vallanhimon riivamana.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Sehän oli silloin neuvoa-antava äänestys. Eihän ne kansanedustajatkaan välttämättä aina kartalla ole. Noista ajoista tulee mieleen se, että Suomessa vannottiin digi-television nimeen. Poliitikot ihan sen päättivät kahden vaihtoehdon välillä: digi-tv vs. internet. Onneksi muut voimat ovat tehneet osansa. Kuka tänä päivänä osaisi pitää edistyksellisenä interaktiivista televisiota? Jos vain poliitikoista/kansanedustajista olisi kiinni, niin täällä sitä edelleen ohjailtaisiin kai Hugo-peikkoa puhelimella. Edit: Tai siis katseltaisiin, kun yksi ihminen ohjaa puhelimellaan Hugoa.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Silloin kun päätettiin Kreikan takuutuksista (sic), ei tarvittu kansan ääniä. Eikä silloinkaan, kun päätettiin Venäjän pakotteista. Paljon huonompia päätöksiä on tuskin koskaan meillä tehty, mutta kansa on tyhmää jne. No, Natoon jos päästään, voidaan aloittaa vaikka sitten se seuraava sota. Ja kansa sinne rintamalle sitten joutuu, valitettavasti. Demokratia on tyhmiä varten, sano...
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Hups, ehdit vastata jo kun vielä korjailin kirjoitustani Eihän brittienkään kansanäänestys ollut/ole sitova (sekin siis on vain neuvoa antava). Mutta kaikella vakavuudellahan siihen on suhtauduttava, ettei äänestäjiltä mene usko politiikkaan. Mielenkiinnolla seuraan miten he sitä yrittävät nyt vääntää. Heittävätkö vielä volttejakin Olisi mielenkiintoista, jos jokin taho tekisi _puolueetonta_ tutkimusta aiheesta: millä motiivilla kukakin kansanedustaja palliaan pääasiassa kuluttaa.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Aika kovasti sanottu. Edustajat kun tuppaavat olemaan äänestäjiensä näköisiä. Äänestäjä valitsee sellaisen, jonka arvoihin jne. kokee samaistuvansa. Vielä tuosta brittien äänestystuloksesta. Jos kovimmat EU-myönteiset olisivat edes jaksaneet/viitsineet käydä äänestämässä, olisi tulos voinut olla toisenkaltainen. Kyllä se demokratiaa on sekin, että turha pinnistää enää silloin, kun on jo housuissa. Ja ei. Vastaus ei ole se, kun on mennyt luotto politiikkaan. Pahinta mitä ihminen voi tehdä demokratiaa vastaan on se, että jättää äänensä käyttämättä.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Ainoa, josta olen varma, oli Eino Poutiainen. Yhdeksän lasta.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? On näitä toisestakin laidasta. https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/911494.aspx
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Pulinat pois http://yle.fi/uutiset/professori_perussuomalaisten_eu-kannoista_jos_tama_puhe_ei_lopu_sipila_voi_nayttaa_ovea_ulos_hallituksesta/9019970
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Swedut reagoivat nopeasti ja omista lähtökohdistaan. Samalla tavalla ottivat Suomen tukkukaupan haltuun 90-luvulla. Yht'äkkiä kaikki oli Ñordic...
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Pääminiteri Theresa May pisti heti tuulemaan valintansa jälkeen ja valitsi 6 uutta ministeriä: Tutkija: Brittien ministerivalinnat on tehty brexitiä varten Olli-Pekka Paajanen, Suomenmaa/STT 14.7.2016 [QUOTE> [/QUOTE] [QUOTE> [/QUOTE] [QUOTE> [/QUOTE] Hän ei näytä valinneen uusiksi ministereiksi ainakaan laumaa, joka on epätasapainossa: kumpiakin (brexit / jäsenyyttä puoltavia) on siis yhtä paljon.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Edelleen. Sekä ala- että ylähuoneen tulee hyväksyä istuva hallitus. Britannia ei ole sillä tavalla demokratia, kuten Suomi. Maylla ei ole mitään intohimoja työläisiä kohtaa, vaikka muuta sanoisikin. Aika idiootti pitää olla, jos muuta luulee. Tuossa ei ole siis mitään uutta. Eikä pitäisi olla edes "puolivaloilla" kulkevalle toimittajalle. Saati lukijalle.
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Lainaan vastausta tuolta muutama viesti aiempaa: "Aika kovasti sanottu.")
Vs: Mitäs nyt sitten kun britit lähtee? Niin, ja mitä tarkoitat? Olen edelleen sitä mieltä, että äänestys oli demokratian voitto. May oli enää ainut, joka sopi eltsun "Olen ainakin hengissä" kommenttiin. Ei tämä niin rakettitiedettä ole. Eikä hommat tähän jää. Britit ajetaan pois EU:sta, niin kuin ovat koko ajan halunneetkin. EU hajosi kun britit halusivat puntansa.... Nyt sanoivat kansan äänellä.... Ei tämä ole yhden tai kahden asian summa. Eikä edes useamman. Ennusta toki paremmin, kun tunnut tietävän. Suotta tässä kukaan leukojaan lonksuttelemaan.