Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Jep. Laitetaan lukukausimaksu yh. äidille, jonka valtiotieteiden gradu jäi kesken avioeron tullessa O
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Tule apuun Jyrki! Tule apuun Jyrki! http://seura.fi/puheenaihe/voittajat-ja-haviajat/ Kansa on puhunut!
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Meinaatko, että käydään tekemässä kaivosvaltaus New Yorkin keskuspuistoon ja katsotaan pitääkö TTIP-sopimus molemmin puolin?
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Eli lopetetaan lääkärikoulutuksen kompensointi niin loputkin Kaavilaiset saadaan muuttamaan kasvukeskukseen?
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Kerropa vielä, miten tuo "subventointi" tapahtuu; vähävaraiset ja pienituloiset kun eivät juurikaan kerrytä valtioveron kertymää, ja korkeakoulutus on valtion kustantamaa.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Jatketaan sen verran että säästöpaineet eivät kohdistu vain tiedeyliopistoihin. Sama paine on muissakin korkean asteen ja toisen asteen oppilaitoksissa. Pitäisikö kaikki oppivelvollisuuden ylittävä koulutus olla maksullista? Ihan vaan tasa-arvon nimissä...
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Ai sinäkään et siis tiedä... Niin arvelinkin. Kutsutko muuten ylläolevaa lainattua kommenttiasi myös "keskusteluksi"? Laajennettu käsitys käsitteestä, sanoisin.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Älä nyt pahastu, mutta et näytä ymmärtävän keskustelun tai väittelyn periaatteista yhtään mitään, suuntaan etkä toiseen. Perustelusi ovat aina täydellisiä nulliteetteja, rationaalinen argumentointi vaikuttaisi olevan täysin vierasta. Esität mielipiteesi faktoina. Toki niinhän voi menetellä, omiaanhan kukin täällä kirjoittelee. Kuitenkin: jonkinlainen valmius niitten perustelemiseen lisäisi katu-uskottavuutta aivan olennaisesti (pienikin lisäys nollaan on suhteellisesti aika paljon...). Omastasi poikkeavaan käsitykseen vastaat tavallisesti (melkein poikkeuksetta) toista kommentoijaa loukkaavalla tai halventavalla kommentilla. Tuota menettelyä kutsutaan usein keravalaistyyppiseksi kommentoinniksi, Keravalla kun vaikuttaa innokas keskustelija, jonka ainoa keino vastata eriäviin näkemyksiin on siirtyminen toisen kommentoijan henkilön halventamiseen. Asiallisen keskustelun kanssa menettelylläsi ei ole yhtymäkohtia. Väittelyteknisesti kommentointisi on lähinnä sääliä herättävää; toki joku aloitteleva netin käyttäjä saattaa niistä ärsyyntyä, mikä saattaa olla tavoitteesi. Kokeneempia lähinnä huvitat, eikä mitenkään positiivisessa mielessä. Esitäthän usein ylimielisiä näkemyksiä muista keskustelijoista, jotka kirjoittelevat löysähköjä (paskaa siis...) lausumia - yritä nyt hyvä mies jotenkin erottua siitä porukasta. Noilla keinoin se ei onnistu. Schopenhauerin luokituksessa tuo useimmiten soveltamasi keino on se vihoviimeinen: Kun mikään muu ei enää auta, ja väittely on auttamatta hävitty, voi vielä yrittää yhtä konstia. Aina voi yrittää toisen keskustelija henkilöön siirtyvää kommenttia, jospa hän siitä hämääntyisi ja unohtaisi käsillä olevan asian. - Harvoinhan se onnistuu, mutta aina kannattaa yrittää... No ei, ei aina. (Svhopenhauer esittää 32 fiksumpaa keinoa ennen tuota vihoviimeistä, sinun ainoaasi...) Edellä esitit mielipiteen: "Vähätuloiset subventoivat hyvätuloisten opiskelua". Vaikka esititkin sen muka faktana, on yleinen tietous kuitenkin päinvastaisella kannalla: tulonsiirrot yhteiskunnassa kulkevat toiseen suuntaan, hyvätuloisilta pienituloisille montaa eri väylää. Näkemystäsi et pysty perustelemaan mitenkään (eihän se olisi mahdollistakaan, tarvittaisiin Väyrynen selittämään mustaa valkoiseksi). Niinpä turvaudut vakiokeinoosi, toisen kommentoijan mollaamiseen. Menettelyssä on sama vika kuin pokerissa bluffaamisessa: usein käytettynä se ei enää toimi. Aina sitten joku katsoo ne kortit. Ja kourassasi on vain hantteja. Selkosuomella: jollet osaa, pysty, kykene mitenkään (no, asiassa pysyen ja rationaalisen argumentoinnin keinoin) perustella lausumaasi.... PUHUT PASKAA.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Empaattista myötäsattumista? Ihan kaikkea ei kannata edes sääliä... [QUOTE> [/QUOTE] [QUOTE> [/QUOTE]
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? En ymmärrä. Mun lapsi saa osansa eläke"leikkauksista", joita tässä on jo pidemmän aikaa ollut. Käytännössä jo viimeisen kuuden vuoden aikana on jäänyt jälkeen normikehityksestä. Tän voi kääntää myös vastaankin. Mutta. Ne on maksettu. Sinähän se tiedät, mitä käy kun palkat jätetään maksamatta . Ja mun lapsi on sun - just sun- mielestä hyvätuloinen. Ja kuitenkin jo tähän ikäänsä maksanut valtion (Suomen ja toisen EU valtion) kassaan varmasti enemmän kuin sinä (jos veroja ei lasketa). Miksi siis mun pitäisi? Oi, kerro.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Nyt kun saattaa seuraava talouskriisi olla ovella, eikä Suomi kerennyt mukaan ollenkaan nousuun, niin se suurin perusongelma joka koskee koko Eurooppaa, eli työn ulkoistaminen Aasiaan ja sen tuoman aukon paikkaaminen laina rahalla, ei ole poistunut mihinkään. Nyt siirrellään pilkkua ja yritetään saada täysin olemattoman kokoista työmarkkinasopimusta aikaa, jolloin vain siirretään välttämätöntä vain pidemmälle tulevaisuuteen. Eli ainoa tapa selvitä ja säilyttää edes hyvinvoinnin rippeet olisi saada työtä tänne takaisin mahdollisimman nopeasti, tässä tapauksessa noin 10-20v päästä. Tämä tarkoittaa sitä että meidän ja Aasian palkkatason tulee osittain kohdata ja mitä pidemmälle automaatio menee sitä vaikeampi on saada cappiä kiinni. On pelkkää toiveajattelua että me täällä hoidetaan vaan suunnittelu millä rahoitetaan loppu yhteiskunta ja Aasian maat tyytyy vaan tekemään sen ikävän valmistamisen. Aasian yliopistoista valmistuu puolta nopeammin kuin Euroopasta ja monin kymmenkertainen määrä osaajia kokoajan, yliopistoissa noissa yliopistoissa on eurooppalaiset huippu opettajat ja Kiina ostaa jatkuvasti yrityksiä joilla on heiltä puuttuvaa osaamista. Tässä vain odotellaan että palkat Aasiassa nousee ja meillä laskee kunnes ne kohtaa, vasta silloin piina on ohi. Fakta on se että 20-40% kansasta kykenee vain suorittavaan työhön, eikä heistä voi mitenkään kouluttaa niitä tulevaisuuden erityisosaajia vaikka laitettaisiin mitenpaljon tahansa koulutukseen.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? "Fakta on se että 20-40% kansasta kykenee vain suorittavaan työhön, eikä heistä voi mitenkään kouluttaa niitä tulevaisuuden erityisosaajia vaikka laitettaisiin mitenpaljon tahansa koulutukseen." Vai että ihan fakta. Mistähän se on lähtöisin? Ja siis suorittavaa työtä tekevä ei voi olla erityisosaaja. Mielenkiintoista. Mutta juu, anna nyt toki lähde tuohon faktaan. Ihan tiedoksi, tosiasia ja mielipide ovat sitten eri asioita.
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Toi on nyt ihan yleistietoa ja koskee kaikkia yhteiskuntia. Erityisosaajilla tarkoitan tietysti osaamista mitä ei muka olisi Aasiassa. Suorittava työ on lähtökohtaisesti sellaista mitä voidaan opettaa läheskenelle tahansa, eikä sen omaksumiseen tarvita lahjakkuutta tai älykkyyttä ja kiistaton totuus on että keskiarvo määrittelee/se määritetään sen yllä ja alla olevien mukaan. Todellisuus tulee potkimaan Eurooppaa munille ihan muutamassa vuodessa suunnittelukin siirtyy Aasiaan suurilta osilta. Koko eurooppa on vetelehtinyt lainaamansa rahan turvin kohta kaksikymmentä vuotta ja kasvukivut tulevat olemaan kovia, kun on taas selkä kastettavan hiestä;-)
Vs: Mitä tulevan hallituksen pitäisi tehdä? Miten itse otat osaa talouden uudistamiseen ja tehostukseen?