Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now

Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana 4x5, 6 Maaliskuu 2008.

  1. juhaa

    juhaa Active Member

    8 059
    2
    38
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Lidlin 4 juuston pizza terästettynä Italian valkosipuli-chili mausteella ja Lidlin tankosalamilla. Lasissa Primitivoa. Pitää sitä nyt lirppu juhlistaa, kun hain Vespan tänään talvisäilöstä. Olipa kiva pärryytellä taas pitkästä aikaa!
     
  2. Pan

    Pan Well-Known Member

    2 607
    1 321
    113
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Kölshiä (2 dl) perinteisen Kölnin bierstuben pikalounaan kostukkeeksi. Nam.
     
  3. mvuori

    mvuori Well-Known Member

    10 669
    132
    63
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    ...
     
  4. juhaa

    juhaa Active Member

    8 059
    2
    38
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Eikö tuossa annoksessa ole hieman liioiteltu noiden koristevihannesten kanssa, jos traditionaalista germaanista oluen kyytipoika-ateriaa muistelen? Syödä noita ei kyllä kannata, saattavat olla myrkyllisiä. Muuten herkullisen näköinen annos.
     
  5. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Tänään testattiin tätä duo-keitintä.
     
  6. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    taitaa olla Alessin humalapäivän tuotantoa. aika Camp...
     
  7. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 276
    47
    48
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Epäilen maan huomioonottaen että Pan tilasi kasvisaterian ja sai tuon.
     
  8. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Pitääpäs mainita tämäkin:

    Meeko juotiin vaan italiankaffeetta reisus ni ku mä join töis kaksi kuppiva suomalaista ekan kerran kuukauteen, ni olin ihan duracelpupuna loppupäivän. Tässä suomalaisessa on aika tavalla enemp kofeiiniva.
     
  9. simos

    simos Ylläpidon jäsen

    8 444
    442
    83
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Italialainen korkeapaahtoinen papu on vähäkofeiinista ja siten terveellisempää, ei niin vatsahappoja polttavaa. Jos espresso tuntuu äkkiseltään kireeltä, niin ei oo saanu hyvin valutettua mokkaa laisinkaan. Parhaillaan, pehmeä, lievästi suklainen maku hivelee kitalakea ;)

    Nii ja pöperöö. Ekat 'uudet' potut tänään kalan kaa, ja vihree salaatti siin sivussa. hyvvee...
     
  10. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Illystä ei saa paha millään, mutta heikompiki essu paranoo kun laittaa lieden pienemällä tehulla puhaltamaan. Ainoo ettei saa pintaan sitä vaahtua näill liesipannuil.
     
  11. simos

    simos Ylläpidon jäsen

    8 444
    442
    83
    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Suosiolla jättää noi mokapodit välin ja hommaa kunnon keittimen. Ei tartte miettiä lämpöjä. Ja Illy...hmm. Onkohan sitä papuina täälläpäin, ni vois pikkupussin kokeilla. Punanen Mokaflor on kyl hyvää...
     
  12. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Noo, onhan noissa kalliimmissakin härveleissä vääriä paineita ja -lämpötiloja. Ei mulla oo mitään pikkupannuja vastaan. Mutta toki voisin hommata joskus isonkin härvelin, jonka pitäisi olla hieno, mikä yleensä tarkoittaa=kallis ;-)

    Vähintään tuontapainen

    tai mielummin vaikka tämmöinen

    ...mutta jos joku kysyy että menisinkö Italiaan vai ostaisiko kahvinkeittimen, niin lähden mielummin Italiaan ;-)

    ...Katseltuani lisää, näyttää tämäkin hauskalta:
     
  13. simos

    simos Ylläpidon jäsen

    8 444
    442
    83
  14. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Aika ammattimaisen näköinen vehje, mutta ei omaa wanhanajan fiilistä. Tosin eipä noi kaupalliset kahvipaikatkaan millään retrovehkeillä pelaa vaan nmenomaan tämmöisien teollisuuskoneiden näköisten härveleiden kanssa...

    Kiitoksia vinkistä, eipä tuo ihan mahdottomia maksa.

    Löytyy suht-samaan hintaan Suomestakin:

    http://www.cafetoria.fi/onlineshop/index.php?main_page=product_info&cPath=12&products_id=8
     
  15. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Kyl mul on se käsitys että se juju on siinä maidossa, sen kiehauttamisessa ja vaahdottamisessa. ihan tavallisesta zanzibarista ne italiaanotkin näyttää täräyttävän noi mokkansa. sit kahveista vetää pisimmän korrenRobert pauligin "espresso cafe BRUTAL", se on sen mustinta kamaa. robben, koska se on skabaridiggari, jos enzo ferrari busais kahvia, sitä sitten tiätty...ei se lavazzakaan mitään ihan paskaa ole sekään. tulee vähän halvemmaks kun noi pillerit.
     
  16. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Mä en juo mitään latteja tai kapusiineja, espressoa vaan. Ja kyllä siihenkin pintaan vaahto tulee koneella. Minusta valmisjauhoista Illy vie Lavazzaa n.6,76 - 1.
     
  17. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Itse tehtyjä sämpylöitä ja välissä jauhelipihvi, tomaatti ja salaatinlehti, sinappia.
    T Jukka
     
  18. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    -Supparisoppaa tuli pusattua, oikein ruskistetuilla jauhoilla suurustettuna. Vuorokauden muhineena se oli muhennosta, mutta kermalla taas keittoa -kummassakin moodissa hyvvöö ;-)
     
  19. Jukkis71

    Jukkis71 Active Member

    Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Illalla tulee vieraita viikonlopuksi.
    Alkupalaksi tomaattikeittoa, pääruoaksi valkosipuliperunoita, jotain hyvää kastiketta, naudan sisäfilettä, raikas salaatti, punaviiniä.
    Jälkiruoaksi vaniljajäätelöä mansikoilla ja mustikoilla.
    Palan painikkeeksi terävä paukku.
    T Jukka
     
  20. Vs: Mitä pöperöä tänään - minkälaisia ovat mielipiteesi??

    Tänään tehdään perusruokaaa. Jotain. Vaikka jauhelihakastike...hmm.

    Itse teen kastikkeen näin:

    Ensin valurautapannu kunnolla kuumaksi, sitten reilu klöntti Flooraa pannulle, se sulaa sihisten ja alkaa välittömästi ruskistua, toisessa kädessä vispilä ja toisessa jauhopussi kaadan pannulle jauhoja ja aloitan välitömästi sotkotuksen. Vispilän kuuluu olla sellainen vaakamalli, ei sellalisella pystymallilla tee tässä hommassa mitään. Jauho/rasvasuhde on sellainen, että ruskistuksen aikana jauhot ovat jauhoja -eivät kittiä tai velliä. Vispilällä saa tästä suht kuivasta jauhosta hyvän hallinnan, eikä mitään klönttisyyttä tule, myöskin pannun pohjasta saa vispilällä pidettyä homman irti hyvin, mutta ahkeralla, jatkuvalla sotkotuksella. Viereisellä levyllä on kastikekattila, jossa kiehuvaa vettä. Kun tummuus on hyvä, itse ruskistan melko tummaksi, aletaan kaataa jauhoja kattilaan, vähän kerrallaan ja vispilällä auttaen ja siirretään heti kattilaan sama vispilä ja reipasta sotkotusta. Näin ei tässäkään vaiheessa tule paakkuja. Nyt kraanasta hieman tyhjään paistinpannuun vettä ja taas tämä kattilaan. Tässä vaiheessa on pakko sanoa että ruskistetun jauhon määrä verrattuna kattilassa olevaan veteen ei tietenkään aina osu, joten jos kastike kattilassa vaikuttaa koovin paksulta, voi loput ruskistetut jauhot vipata tiskialtaaseen. Nyt pannu takasin liedelle, lisää rasvaa ja annetaan hieman ruskistua ja nyt aletaan paistaa, jos jotain paistettavaa mukaan on ajateltuna; jauhelihaa, suikalelihaa, sipulia tms. Yleensä kaiken paistamisen idea on paistaminen, ei siis keitetä jauhelihaa rasvassa, tai pahimmillaan siitä valuvassa vedessä. Pannu siis ensin kuumaksi. Ja kun tavara on paistettua ja kaadettu mukaan kastikkeeseen, taas vettä pannulle ja maut tarkkaan talteen mukaan kastikkeeseen. Ja lopuksi hieman öljyä pannulle ja levitetään se vaikka talouspaperilla ja pannu kaappiin odottamaan seuraavaa hommaa.
    Takaisin kastikkeeseen: kastike maustetaan rouhitulla mustallapippurilla ja suolalla, mahdollisesti valkosipulilla -kastiketta sotkotetaan aluksi vähintään minuutin välein, jotta nähdään mahdollinen lisänesteen tarve. Lisäksi kattilain laadusta riippuen sillä voi olla taipumusta tarttua pohjaan, tässä pohjantutkiskelussakin se vispilä on oiva peli. Kastiketta keitetään niin kauan kuin mahdollista, maku paranee koko ajan. alle 45 min. ei kannata jauhokastiketta edes tehdä. Parasta kastike on vasta huomenna, kun se lämmitetään uudestaan.