Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana jus_si, 21 Toukokuu 2008.

 1. jus_si

  jus_si Active Member

  3 150
  0
  36
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Päivän saldo: yksi nikonin salaman pöytäjalusta.
   
 2. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Kun tuota kuikuria ei näy tässä threadissa mailla halmeilla, uskaltaa panna tän hajoituskuvan: Ahvenistolla pääsuoran jälkeisessä mutkassa oli jarrut vähän ylikuumat ja ei haukanneet kiinni niin kun olis pitänyt, sitten vaan 160 lasissa rengasvallin sisään ja katon kautta ympäri. Onneksi oli suojeluisenkelit mukana ja auto meni tolta pelkääjän puolelta konepellin tasalle, Ois tullut toisella puolella aika ahdasta.
   
 3. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Olipa kerran vappu, Yashica-Mat ja huonosti suljettu olkalaukku. Ko. kamera otti lähituntumaa katuun, sillä seurauksella että tarkennuksen akselin pää vääntyi ja myöhemmin katkesi. Kyseessä on sama kamera kuin tämän ketjun sivulla neljä. Kameran edullisuudesta johtuen päätin joko korjata tai lopullisesti tuhota sen itse. Uuden tarkennuksenn akselin (cam shaft) sain ostettua Mark Hamalta hintaan 15 USD posteineen. Vaihto edellytti käytännössä koko kameran purkua, koska ne tarkennuksen epäkeskokiekot ovat piilossa siellä filmin kelauksen, laskurin ja muiden alla.

  Tossa liitteenä olevassa kehnossa kuvassa on se kamera pisimmälle purettuna. Huomatkaa erinomainen purkujärjestyksen mukainen osien sijoittelu pizzalaatikossa... Tuli vähän ravisteltua. Se vaihdettu osa on siinä rungon vieressä. Laitoin samalla tuoreet voiteluaineet ja puhdistin peilin, mattalasin ja fresnelin. Jos jollain on vastaavan tyyppisiä projekteja edessä, niin multa saa räjäytyskaaviot jotka joskus löysin netistä. Ovat 124 malliin, mutta aika paljon niissä on samaa vanhoissakin.
   
 4. Drinkkeri

  Drinkkeri Member

  410
  0
  16
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Parisen viikkoa sitten kävi sama homma Pentax K10D:n kanssa, sateelta varjelin laukkua (en runkoa) ja runko livahti avautuneen nepparin takia nasselaukusta katukivelle.

  Seurauksena kuoren raottuminen ylänäytön alapuolelta ja valotuksen lukitusnapin toiminnan loppuminen. Linssinsuojakin paukahti kolmevitosesta halki, mutta itse linssille ei käynyt kuinkaan.


  Vitutti, vituttaa, heinäkuussa uutta runkoa.
   
 5. jus_si

  jus_si Active Member

  3 150
  0
  36
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Lisää havaittuja vaurioita.

  Sb800 seisoo hieman vinosti. Höh.. samoin sen patterikannesta puuttuu pieni toinen sarana pala. Sb600:ssa naarmut katossa, mutta eipä muuten mitään väliä,kun huolettuna pelaa nätisti.

  Yksi kolmesta sateenvarjosta on jo aikansa elänyt, samoin yksi sateenvarjon pidike sanoi poks.

  Kamera nyt alkaa hajoilemaan käsiin muutenkin, mutta menkööt niin kauan kuin tekniikka pelaa.
   
 6. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Hieman myöhässä, mutta kuitenkin...

  Vappu aattona sai ihastuttava Ixus kyytiä ja hiekkakylpyä siihen malliin ettei enää toimi ollenkaan.
  Nyt vtuttaa.

  Kuva ilmestyy kohta puoliin...
   
 7. mikkowe

  mikkowe Member

  90
  0
  6
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Viime perjantaina.

  D3+24-70 F2.8
  Otin reppua autosta ja ote lipsahti. Reppu liukui tila-auton n.30cm korkeudelta asfalttiin.
  Tulos objektiivin bajonetti repesi irti, joku tanko naarmutti linssejä. Runko herjaa fEE error eli kontaktinastat saaneet kipeää.

  Laukku Löwepron slingshot.

  Ihmettelen edelleen huonoa tuuriani kun noin paljon tuhoa tuolta korkeudelta, eikä edes pudonnut vaan liukui.
   
 8. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Toistaseks suurin tappio on Sigman 24-70/2.8:n etulinssin korkki. Jätin sillä oman ekolokisen jalanjälen Jurmon satama-altaasee. Sain kyl uudenvanhan melkee samantien sen tilalle.
   
 9. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Pieni ja hento ote. Muuta ei tarvittu siihen, että 21mm VC:n viewfinder kolahti sormista pöytään. Jalka rikki, ei voi korjata. Melko kallista.
   
 10. Keni

  Keni Well-Known Member

  6 037
  1 113
  113
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Olin onnekkaampi kuin mikkowe. Pari vuotta sitten vaimo pudotti sylistä uudenveroisen Leica M6 TTL + Summicron M 35/2 ASPH suoraan asfalttiin Mitsubishi Pajeron istumakorkeudesta. Pudotuskorkeus tasan metri, mittasin. Olin ratissa ja vaimo piti sillä aikaa kamera sylissään. No, kamera unohtui syliin ja kun hän nousi autosta kuului ikävä ääni kun metalli kohtasi asfaltin...

  Noin vuoden päivät harmitti vietävästi, vaikka ostinkin heti insidentin jälkeen kostoksi ja lohdutukseksi Hasselblad-linssin johon ei oikeasti juuri silloin olisi ollut varaa. ;-)

  Summa summarum: ainoa jälki joka pudotuksesta jäi on tämä kuvassa näkyvä. Linssi ei saanut naarmuakaan, ilmeisesti vvs:n ja sen kumisuojuksen ansiosta. Kaikki toimi heti aivan normaalisti. Aika lujaa tekoa! Ja jos nyt jotain positiivistä haluaa asiassa nähdä, on se että nyt kun Leica ikään kuin on korkattu, sitä ei tarvitse enää niin varoa.
   
 11. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Sulla oli onnea Keni, jos olis tippunut etsimen puolelle, olis ollut Solmsin reissu edessä.
   
 12. Keni

  Keni Well-Known Member

  6 037
  1 113
  113
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  ...ja avioero. ;-)
   
 13. Ihmemies

  Ihmemies Member

  439
  1
  18
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Nikkor 50/1.8 AF-D putos asfaltille. Tarkennuksessa alkoi sen jälkeen olla jotain häikkää, ja vajaan vuoden kuluttua leikkasi kiinni sit lopullisesti. Purin kakkulan atomeihin mutta en löytänyt mitään näkyvää syytä jumitukselle. Tarkennus vain oli ihan niin perhanan jäykkä.

  Ostin ensiksi NIPPON KOGAKU NIKKOR-S 5cm f:5cm 1:2 :n, mutta sepä ei mennyt kiinni F4:een, enkä alkanut jaksaa niin hienosta yksilöstä alkaa viilata peltiä pois. Loppujen lopuksi päädyin uuteen 50/1.4 afd:hen.
   
 14. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 225
  53
  48
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Päivitystä mun pudotustilastoon. Helmi-maaliskuun vaihteessa lensi Nikon FE2 vauhdilla katukivetykseen...

  Oltiin Kamakurassa Japanissa, sellaisella korkealla kukkulalla olevalla temppelillä hörppimässä sake-keittoa, laitoin kameran siihen penkille viereen. Sitten kun nousin ylös ja nappasin kameran käteen niin kaulahihna tietysti meni penkin kulman alle ja nostaessa toimi aikamoisena stopparina kesken liikkeen ja kiskasi kameran vauhdilla maahan...

  Osumaa otti pahiten laukaisija, jonka johdosta sieltä vääntyi mm. vivut joiden kautta laukaisimen varmistin toimii, samoin alkuun meni pitkään ennenkuin peili palautui jumitus-asennosta ja suljin lähti toimimaan. Mutta lähti se, ja suomessa M&L:n hoivan jälkeen kaikki muukin tuli kuntoon.
  Kuvassa näkyy aika hyvin noi laukaisimen ympäristön skraidut. Oli melkoinen kolahdus kyllä.


  Ja toinen pudotus, Huhtikuu ja Bryssel: Salakuvasin lonkalta XA:lla semmosta kadunvarsi-maalaria, sitten tein yhdellä kädellä viritysliikettä niin eikös kamera singonnut kädestä pois mukulakivetykselle, suoraan ko. maalarin eteen... Irti lähti ja maata kiertävälle radalle sinkos laukasinnappi, muuten tuntuu yhä pelittävän. Nyt vaan laukasu pitää tehdä vähän epä-ergonomisemmin.

  Tässä enemmän riepoo tapahtuman nolous, ensin silleen toosi huomaamatta asemiin, varovainen salakuvaus ja sen jälkeen kamera "heittäen" suoraan kohteen eteen maahan niin että se säikähtää ja alkaa pälättää ranskaksi jotain :D


  ps. vanhoista pudotuksista muistin, niiden aikaisempien filtteri ym. juttujen lisäksihän olen pudottanut Nikon SB-25 -salaman, siitä hajosi se pehmennin ja lens pois integroitu heijastinläpyskä. Korjasin ostamalla siihen omni-bouncerin...
   
 15. jus_si

  jus_si Active Member

  3 150
  0
  36
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Heijastava 85cm elinkan varjo taittui 3 kohtaa kun jalusta kaatui. Sain siis tarkan heijastimen. SB28 ei edes huomannut tiputusta.

  Jotain lajusta painoja.. tuo oli jo toinen varjo :D
  Tosin puomi olisi todella pop..
   
 16. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 729
  433
  83
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Aallon Jussin studioflassin (kompastuin jalkaan - alkoholilla oli osuutta),
  pari uv-suodinta (objektiivin etulinssit ei räjähtäneet, eikä vaurioituneet, ehkä säästyivät vammoilta toisin kuin vääräuskoiset pelottelevat), pari kappaletta kasettien (120) suojalevyä), Yhden Gitzon järeän jalustan (taisi olla lentokenttähenkilökunnan varkaus), pari polaroid-kalvoa poltettu punapäillä, monia valmiita kuvia. Kännykkäkamera putosi Eestin puolella mereen, kun keräsin kiviä vesirajasta. Ei saa pitää kännykkää rintataskussa!

  Nuo nyt tuli pikaisesti mieleen. Ja takaisin alakertaan. Imuroitu on, nyt pitäisi mopata :(

  kapa
   
 17. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Sikman 24-70/2.8EX ei kestäny käyttöö. <SIZE size="40"]Lähinnä mun alkoholinkäyttöö.</SIZE>
  Mut se on korjattu taas!!
   
 18. Keni

  Keni Well-Known Member

  6 037
  1 113
  113
  Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  XPanin vvs halkesi rinkassa Ruotsin Sarekissa. Onneksi on toinen samanlainen ja rikkinäisen sai helposti liimattua seuraavaa rinkkareissua varten.
   
 19. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Mä kaaduin Jenkeissä oman 4kk vanhan kamerani putken kuvanvakaimen paskaks... Onneks oli vakuutus joka korvas korjauksen...
   
 20. Vs: Mitä olette hukanneet/hajoittaneet?

  Itsellä samantyyppinen tapaus Kistassa viime talvena.
  Pistin kameran sellaiselle penkille jossa oli kolme lautaa istumena. Nostaessani kameraa taas ylös, oli kaulahihna jäänyt keskimmäisen laudan ympärille.
  Kamera ei onneksi pudonnut maahan, vaan vain takaisin penkille. Vastavalosuojaa ei ollut paikoillaan, ja sen kierteen päästä sellaisesta muovireuksesta lohkesi pala.
  Ei muuta vahinkoa, palakin liimasin kotona takaisin paikalleen.