Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

mitä luet?

Keskustelu osiossa 'Yleistä keskustelua' , aloittajana Vita, 2 Kesäkuu 2005.

  kun tuolla pahan pahan irkin puolella lätistään kirjallisuudesta, niin ajattelin aloittaa topicin tännekin :)

  itselläni on tällä hetkellä menossa umberto econ baudolino. keskiaikaan sijoittuva italialainen "veijaritarina".

  muuten lueskelen aika paljon juuri historiallisia romaaneita ja fantasiaa. robin hobb on yksi ehdottomista suosikkikirjailijoista. todella taitava kirjoittaja, jonka hahmot ja juonenkuljetus ovat ihan omaa luokkaansa. utriota lueskelen aina aika ajoin, waltaria pitäisi lukea enemmän (turms kuolematon odottaa hyllyssä).. tolkienit on kahlattu läpi, samoin kuin eddings (hirveetä pullamössöä, mutta ah, niin viihdyttävää).

  stephen kingin kirjoitustyylistä ja tarinankerronnasta pidän myös, mutta koska nykykauhu ei niin nappaa, niin kovin montaa teostaan en ole lukenut. klassinen kauhu koukuttaa paremmin: dracula, frankenstein, jne.

  sarjakuvista (joo, nekin ovat kirjallisuutta) ehdoton suosikki on goottityttö nemi :)

  että semmottia.. varmaan muutkin joskus laskevat kameran käsistään ja tarttuvat romaaniin?
   
 1. YpyCL9V

  YpyCL9V Member

  545
  1
  18
  Terry Pratchettin "Going Postal" menossa.

  Lisäys; Olihan tuossa tuo Ansel Adamsin "The Print" myös kesken.
   
 2. oijoi.. se oottaa tuolla hyllyssä kans.. ostin äijälle joululahjaksi :)
   
 3. Tällä hetkellä menossa

  D'este, Carlo : Eisenhower - Allied Supreme Commander
  Rhodes, Richard : Dark Sun - The Making Of The Hydrogen Bomb
  Ambrose, Stephen : D-Day

  noihin oon ny jämähtäny pidemmäksi aikaa ku ei oo hetkeen ollu oikeen sellasta aikaa että vois vaan istahtaa ja lukee kirjan loppuun laakista. Usein tulee sängyssä luettua muutama sivu jotain ennen nukkumaanmenoa, tollaset noin 1000 -sivuiset teokset ei lopu äkkiä sillä menolla.

  Kauhu toimii jos kirjoittajana on King. Scifiä en jaksa enää, ellen palaa vanhoihin venäjä-klassikoihin.. fantasia.. noh, Tolkien, nuff said. Historia on tosin viime aikoina ollut mulle se juttu, ja varsinkin eräs sotakonflikti joka myös nimellä toinen maailmansota tunnetaan. Seuraavaksi varmaan sit Vietnamia - noh, ehkä joku yleisopus Koreasta voisi olla paikallaan, se on minulle varsin tuntematon konflikti.

  Työn ja harrastuksen ohessa hyllystä löytyy myös reippaat 30 ohjelmointi/etc -aiheista kirjaa, joista enemmistö on tullut kahlattua jollain tasolla läpi.
   
 4. pmu

  pmu Active Member

  1 956
  13
  38
  Henry Charrierin "Vanki nimeltä Papillon" olis kesken. Aika raju kohtalo syyttömällä miehellä.

  Orwellin "vuonna 1984" oli aivan tajuton elämys ja siitä tulikin mieleen että jos teille tulisi mieleen jotain yhtä psykedeelistä matskua joltain toiselta kirjailijalta niin ehdottakaa toki!
   
 5. Kirjoja ei taida olla tällä hetkellä kesken kuin Silmarillion (toista kertaa). Yleensä luenkin kirjat ahmimalla alusta loppuun n. 300 sivun päivävauhtia. Useampi Tähdet ja avaruus, Tiede, Tieteen kuvalehti ja Planetay Report on kyllä kesken.
   
 6. sosiologisia karttalehtiä, 13.kerta ;)
   
 7. Äsken sain loppuun Grishamin Firman (suomeksi, valitettavasti). Tiistaina pitäisi Kansallisessa olla 20% kirja-alennus jolloin menen sieppaamaan sylin englanninkielisiä Discworldejä edellisten jatkoksi.
   
 8. pitänee pysyä taas poissa kaupungilta, ettei erehdy kirjakauppaan.. rahat on loppu ja kirjahyllyssäkin loppuu tila.. pratchett on kyllä kingi :)
   
 9. Papillon tuli luettua nuorna skidina monasti lapi.. hieno kirja, hienoa kerrontaa... varsin eskapistinen meininki.

  1984 on myos mainio opus joskin olen lukenut sen vain englanniksi, joskus kauan kauan sitten. Samalla linjalla Aldous Huxleyn klassikko "Brave new world", ts. "Uljas uusi maailma". Suositeltavaa luettavaa... miksei myos Bradburyn "Fahrenheit 451" :)
   
 10. Aika ei yksinkertaisesti riitä lukemiseen. Jos vuorokausi olisi edes 32 tuntinen niin helpottaisi kummasti :D mutten taitaisi sittenkään kuluttaa aikaani lukemalla kirjoja. Viimeksi olen lukenut kirjan armeijassa. Sen jälkeen olen tyytynyt vain nettiin sekä sarjakuviin =)
   
 11. Asialukemisena tällä hetkellä D.Grossman & G.DeGaetano: Stop teaching our kids to kill ja hömppälukemisena T.Clancy: Red Rabbit. Sarjakuvista Aku Ankka on ihan ykkönen...
   
 12. Ainiin, unohtui Harry Potter ja Feeniksin Kilta, joka on myös kesken :)
   
 13. ...etenkin Don Rosan piirtämänä.
   
 14. spege

  spege

  77
  0
  0
  Etupäässä 2. maailmansotaa, nyt on menossa Paul Carellin teos "Marssi Venäjälle - Barbarossa-suunnitelma", reilu 600-sivuinen pumaska. :)
   
 15. emerik

  emerik Active Member

  5 807
  10
  38
  Fantasia ja scifi tätä nykyä. Aiemmin tuli luettua tietysti lapsena sarjakuvia ja piirrettyäkin. Ne on jäänyt taka-alalle lukemisen suhteen, kirjat on vieneet miehen sydämen.

  Nyt on tulossa Franks Millerin sarjakuvasta Sin citystä leffakin, aika cool juttu. Myös tähtärin alussa näky traileri ihmenelosista, ihan veikeää. Aika pop nykyään nuo elokuvien aiheina sarjakuvat?

  Niin kirjoihin palatakseni eli kauhua tuli myös luettua eli Stephen Kingit ja Clive Barker. Sitten ikiklassikot Dracula, Frankenstein. Lovecraft oli yhteen aikaan tosi kova ja siltä Charles Dexter Wardin tapaus oli eka kirja. Yksi rankimmista kirja lukemisistani. Kuitenkin kauhusta on siirrytty pois ja en jaksa lukea niitä suuremmin enään.

  Fantasiassa on tullut AD&D aiheiset kirjat luettua (Weis & Hickman, Salvatore) ja sitten parempina fantsuina sekalaisia nimiä. Tolkie - TSH, Robert E. Howard - Conanit, Jordanin versiot Conaista on ihan ok, Robin Hobbin salamurhaaja trilogia oli jees, David Gemmelin oli viimeksi luettu fantasia kirjailija, Philip Pullman aika sellaista Potter tyylinen. Neil Gaimaniltakin tullut joitakin teoksia luettua ja ne ei iske ihan samalla tavalla. Luettavia kuitenkin. Onhan niitä kaikkea, ei vain muista äkkiseltään. Ai niin Gay Gavriel Kay - Tigana kirjat. Viltsu söikin tuon kirjan joten se on tooosi hywä.

  Scifi on sitten tosi kova juttu, eli I.A Banks heti mieleen. Aivan mieletön kirjailija. Viimeisin kirja oli hiukan pettymys tosin. Herbert - Dyyni. Olikohan se Bester joka oli kirjoittanut murskattu mies? No hyvä kuitenkin. Sitten Moorcock Michael (Myös fantasia tältä herralta), Simmosin - Hyperion on ihan tutustumisen arvoinen vaikka ei ihan kärkeen pääsekkään..

  Waltarit (Historialliset kirjat), E.A.Poe, Historia eli toinen maailmansota, vanhat sotakirjat eri ajanjaksoilta, Jules Verne (Koko tuotanto, scifiä oikeastaan), Alexander Dumas, Wells (Maailmojen sodasta tulossa taas uusiversio leffana!), Adamsin Linnunradan käsikirjakin, Maria Puzon kummisetä..

  ..eli listaa voisi jatkaa ihan pirusti. Ihan kamalasti on tullut luettua hömpökirjallisuutta kyllä ja aina joku kirja sattuu käteen kirjastosta. Itse en omista tosin kirjoja oikeastaan.

  Nyt otin kirjastosta lainaan M.John Harrisonin - Valo scifi kirjan. En muista että olenko lukenut sen aiemmin. :)

  ..ps. Reynolds Alastair - Kuilukaupunki, kaksi osaa luettu ja vielä lukematta/saamatta kaksi osaa! :p
   
 16. miten mä unohdin gaimanin.. american gods (unohdetut jumalat) on ihan loistava teos.
   
 17. sama juttu. Don Rosan piirtämät Ankat ovat tarkkoja ja niissä on aina jotain tapahtumassa, esimerkiksi hiiriä haistelemassa valaanrasvaliimaa :)
   
 18. emerik

  emerik Active Member

  5 807
  10
  38
  Se on hyvä kyllä. Oikeastaan Gaimanin vahvuus on se että tekee erilaisia ja omanlaisiaan kirjoja. Tuossa "unohdetut jumalat" teoksessa kieltämättä nerokkaasti samalla käytettiin hyväksi viikinki mytologiaa.

  Monesti noissa kirjoissa vaikuttaa myös se lukuhetki eli oikeana hetkenä luettuna joku kirja voi olla todella mieletön. Toisekseen jatko-osina tulevat kirjat yleensä kärsii siitä että niitä ei voi kerralla lukea. Harmittava juttu.
   
 19. Lukeminen on kyllä kivaa, mutta ei ole aikaa ja malttia olla paikallaan ja lukea. Viimeksi luin kevättalvella Esko Valtaojaa. Luen vain ehkä alle 5 kirjaa vuodessa. Viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana en paljon muuta ole lukenut kuin Remeksiä ja Pottereita.

  Luen kyllä, mutta ne ovat yleensä johonkin työhön liittyvää ja eivät kokonaisia kirjoja. Jotain pätkiä, mistä on - tai kuvittelen olevan - hyötyä joko toimittajan, opettajan tai valokuvaajan työssä.

  Sarjakuvia en lue - paitsi sanomalehdestä.