Vs: Mitä luet? Art and Illusion /E. H. Gombrich (Vihdoin ja viimein.) + Los más bellos Cuentos Zen /Henri Brunel
Vs: Mitä luet? Juuri lopettelemassa Dan Brownin Meteoriittia ja Madventures ois seuraavana. Kuulemma pitäis matkakuume nousta ekan luvun aikana.
Vs: Mitä luet? Aloittelin Ken Follettin Taivaan pilarit ja hyllyssä odottaa jatko osa tälle eli Maailma vailla loppua. Taitaa olla kevät talvi pitkällä kun nämä saan luettua?
Vs: Mitä luet? Vois ensiviikolla koettaa hakea itsekkin jonkun Ken Folletin kirjan, riippuen nyt mitä on tarjolla kirjastossa. Hurinin lasten tarina tuli luettua ja oli hiukan erilainen kyllä se kirjoitustyyli mitä odotin. No perusjuoni kyllä tosiaan oli aika traaginen ja tuosta saisi kyllä aika synkän tarinan elokuvaksi. Kirja oli visuaalisesti kyllä nätisti tehty kun oli kuvia seassa. Parissa vuorokaudessa tuon luki ettei sikäli paljoa lukemista ollut. Banks kirja kanssa tuli luettua ja se oli ehkä keskinkertainen kyseisen kirjailijan teoksista. Loppu fiilistely oli aika samantekevä mutta kirja oli sujuvasti kirjoitettu ja se oli helppo ahmia vaikka erittäin paksu teos olikin. Ihan kuitenkin ostamisen arvoinen kirja vaikka epäilen ettei ihan sitä tulekkaan luettua uudestaan.
Vs: Mitä luet? Pilarit meni jo ja maailma vailla loppua menossa. Sen lisäksi pojalle luen iltasatuna Potteria
Vs: Mitä luet? Luin juuri joululahjaksi saamani Iain M. Banksin Matterin. Hieno kirja, parasta Dan Simmonsin Hyperion sarjan jälkeen lukemaani scifiä. Nyt pitääkin varmaan lukea kaikki Banksin Culture sarjan kirjat, joista tuo lukemani on uusin.
Vs: Mitä luet? Paul Theroux "The Great Railway Bazaar". Paul matkailee junalla -70-luvun keskivaihella Lontoosta Istanbulin ja Iranin kautta Intiaan ja CCCP:n läpi takaisin. Luin kirjan joskus kauan sitten. Kiva lukea uudestaan ja fiilistellä -70-lukua. Ja junalla matkustelua noin yleensä kannatan kovasti. Äijä on sittemmin tehnyt uuden reissun samoissa maisemissa ja kirjoittanut kirjan myös siitä, joten tämä toimii mukavana esilukemisena uudelle versiolle. --# Mablo
Vs: Mitä luet? Ehdottomasti kannattaa. Myös nuo Alastair Reynolds kirjat kannattaa katsella. Ne on ihan luettavia myöskin. Tässä tuli luettua Alastairin uusin Jäänpuskijat ja se oli varsin sujuvaa luettavaa. Tarina oli oikeastaan idealtaan erinomainen. Se keskittyi yhdellä tasolla kahden ihmisen väliseen ystävyyteen ja vihaan joiden seuraukset oli suuret. Ja toisella tasolla sitten keskityttiin valtaviin mittakaavoihin kasvavaan scifiin. Kumpikin taso oli loistavasti nivottu yhteen. Ei kuitenkaan mikään klassikko mutta hyvä kuitenkin. Myös tuli luettua Margaret Weis & Tracy Hickman Kääpiökuilujen lohikäärmeet. Joka on näin jälkeenpäin kirjoitettu Syyshämärän, Talviyön lohikäärmeet kirjojen välisiin tapahtumiin. Kyseiset kirjat julkaistiin 90-luvun alussa suomessa ja ne tuli silloin ahmittua. Ja nyt sitten pienessä nostalgian humussa tämä teos otin luennan alle. Kieltämättä aika on ohitse ajanut ja teos ei toiminut. Tietyllä tapaa kliseisyys ja ennalta arvattavuus iskee niin pahasti silmään. Nuoremmalle lukijalle joka ensimmäisiä fantasia kirjoja lukee niin se voi hyvin toimia jos luennan alle ottaa noiden kahden teoksen välissä. Nyt lyhyen ajan sisällä tullut luettua tiivisti kirjoja ja ihan sikäli hyvä homma kun oli niin pitkään lukematta. Seuraava kirja onkin vaikeampi minkä ottaa luennan alle mutta eiköhän sieltä jotain löydy.
Vs: Mitä luet? Täytyy ottaa luettavien listalle. Nyt onkin jo varmaan tälle vuodelle kirjoja jonossa jos luen ensin ne loput seitsemän(!) Banksia ja sitten noita Reynoldsin kirjoja. Taitaa lähteä iso tilaus Amazoniin...
Vs: Mitä luet? Richard Morgan kirjoittama "muuntohiili" kirja sain tässä toissapäivänä luetuksi. Oikeastaan päällimmäiseksi ajatukseksi tulee että tälle ei näillä näkymin ole tulossa jatkoa suomennoksien osalta. Eli sen verran hyvä ja räväkkä teos oli. Ehdottomasti jos scifi ja cyberpunkkiin vivahtava tyyli kiinnostaa niin tässä on erinomainen dekkari jossa tapahtuu ja sattuu. Hyvä kirja kyllä.
Vs: Mitä luet? Nuoruuteni ällöt elämykset - kirjoittanut mä. Edit: Ihan tosi: Päiväkirjojani, kuvituksineen, 1980-1994. - E
Vs: Mitä luet? Viime yönä luin pitkästä aikaa. Luin Henning Mankellin Italialaiset kengät. Kummallinen kirja, en osaa sanoa oliko hyvä, ainakaan huono ei ollut. Varmaan ihan hyvä, kun itkettikin välillä. Kauheen tavallinen ja surullinen kirja, kuvailtakoon nyt näin.
Vs: Mitä luet? Pienkameramies FM Vilho Setälän Valokuvaus (Otava 1940). Yli 500 sivua tarkkaa asiaa kuvaamisesta ja kuvausvälineistä. Kaikki kaavat johdettu! Kohtalainen reseptikokoelma, ym. Saa aika hyvin divareista. Omani sain leikkaamattomana (=lukemattomana) ja sitten sidotutin. Sitomoitakin on onneksi vielä jokunen Helsingissä. T. Kerkko.
Vs: Mitä luet? Pannaanpa vähän kevyempää: Rakkaudella, Hynynen Eli 'pissa-kakka-nainen on vaikea' äijä huumoria pakinan muodossa. Osa jutuista on ihan hyviä. Pari-kolme illassa saa duuni jutut mukavasti pois mielestä. Harmittaa etten ostanut äänikirjana, olis Hynysen itse lukemana Ennen sitä: Long Way Down by Ewan McGregor and Charley Boorman
Vs: Mitä luet? No nyt on saman kirjoittajan uudempi matkakirja työn alla. Kirja on nimeltään "Ghost Train To The Eastern Star" (2008). Kuten 33 vuotta aiemminkin Paul matkailee junalla Euroopasta Aasiaan ja takaisin ja kirjoittaa ajatuksistaan ja kokemuksistaan. Jos Paulin aiempi, 33-vuotiaana tekemä matkakuvaus tuntuu välillä angstiselta suorittamiselta Madventures-tyyliin niin nyt 66-vuotiaana hän osaa nauttia matkailusta paljon enemmän. Mukavaa lueskeltavaa - ainakin tällaiselle ikuiselle eskapistille. --# mablo
Vs: Mitä luet? Menossa Petri Tamminen : Mitä onni on Laittaa hyvin tuon sisäisen taiteilijan omalle paikalleen. Suosittelen kanssa herran lyhyitä juttuja sisältävän kirjan Elämiä. Nää on tärkeitä kirjoja.
Vs: Mitä luet? Tämä Peter Von Baghin Aki Kaurismäki (WSOY 2006) on kyl täynnä niin hyvää dokumentaatiota että hui. Malla Hukkasta taitaa olla kuvista kiittäminen.