Hyi helvetti mitä kumia! Aivan käsittämätöntä että tuollaista voidaan myydä kuluttajille 'aurajuustona'. Tuo on vieläkin pahempaa kuin kevyt-oltermanni, joka tunnetaankin paremmin nimellä hiekkapaperi. Oli kyllä viimeinen kerta kun kevyt-tuotteisiin sorrun, oli nimittäin sen verran hirvittävä kokemus. Varokaa!
Kevytjuustojakin voi kuvata, vaikka syöminen onkin hankalaa. Runsaan valkkarin kanssa voi koittaa nieleskellä.
Kait se johtuu siitä, että ne on Valiolla varmaan siitäkin napannu pari prosenttia pois. Joka tapauksessa sitä sentään pystyy syömään, toisin kuin Eldoradon vastaavaa viritelmää. Ei auta itku markkinoilla, täytyy ilmeisesti siirtyä johonkin import aurajuustoon. Onko kenelläkään mitään suosituksia? Maku saisi melkein olla tuhdimpi kuin tuossa Valion aurassa.
edelpilz on ainakin kivan makuinen valko/sinihomejuusto... mukavan maukas/suolainen ja sulaa nätisti kastikkeisiin yms, jos tarvetta on... erittäin hieno vaihtoehto auralle, eikä hintakaan päätä huimaa ainakaan porin sokoksen juustohyllyllä.
"Pakko" vastata, kun juuri tänäehtoona otin 1. kontaktin tuohon 17%:een. -Eipä juuri todempia sanoja voisi olla. Ihme kumia. - Ulkomaisista sinihomejuustoista kokemukseni vähäiset ja huonot. Hintaa vielä enemmän kuin Aurassa, ja maku saatu aikaan useimmiten mielestäni pelkästään hirvittävällä suolpitoisuudella. Ei sovi meikäläisen makuaistille. - Pitäis tuota normaaliauraa koettaa ostaa vähän varttuneempana, niin makua enemmän.
Itseasiassa en ole vähään aikaan Goldia maistellut. Täytynee ostaa testipakkaus. Jotain voimakasta mutta samalla silti pehmeää makua etsin. Ei muutakuin stokkalle huomenna maistelemaan.
Tuota 17% Auraa en olekaan vielä maistanut. Yleensä kyllä syön lähes pelkästään 17% tai kevyempiä. Ne on parantuneet paljon viime vuuosina, ja äkkiä niihin tottuu. Ei täysrasvaiset ole niin paljon parempia, että niiden takia viitsisi paljon nuorempana kuolla.
Muuten kyllä kevyttä juu, mutta juusto ei maistu miltään, no korkeintaan kumilta, kevytversiona. Eivätkä todella ole parantuneet. Rasvaton maito ja kevytlevite ovat olleet vuosikaudet valiossani, noin niin kuin selityksenä. Mutta juustot--ihan eri asia. Ihan. Absoluuttisen. Miksi helevetissä söisin kevytjuustoa, sitä pitää vuolla 10-kertainen määrä, jotta esim leivän päällä sen huomaisi. Ei mitään makua. Eikö silloin ole järkevämpää jättää kokonaan syömättä? -Itse en koe järkevänä mättää 17% rasvaa sisääni, 0% hyödyllä eli maulla. Mieluummin sitten vähemmän, ja 45%:sta. Kas kun rasvaa se on 17%:kin, niin miksi ihmeessä esim joisin vettä, jossa on 17% rasvaa? Kun se silti ei sen paremmalta tai kummemmelta maistuisi kuin vesi yleensäkään. Eikä maistu kevytkumitkaan.
Vettä, jossa on 17% rasvaa, kutsutaan kevytsalaatinkastikkeeksi 17% juustoissa on jo montakin ihan hyvää. Riitan herkun Gouda on paras. Valion Punaleimaemmentalia syön myös paljon. Ihan hiljakkoin on jo tullut kelvollisia 5% juustoja, Valion Polar ja Arlan Delite.
joo ja kommentoitava... pitkäst aikaa nappasin goudaa sittarista.. ja omatunnon kolkuttamana juuri riitan kevyttä. Lopputulos: taisi vieläpä maksaa enemmän, eikä ollut kunnon aromia. Suuri pettymys ja petetyksi tulemisen tuntu. Vieläkin olen sitä mieltä, että vähemmän ja väkevämpää. Ei se prosentti tapa, vaan grammat.
No okei, lisäkaneetti: voi se riitta 17-%:sta ollakin paras. Oli sentään ehdottomasti jotain makua, joskin oikeaan nähden olikin pettymys.
Samaanhan toki pääsee, kun pistää leivälle vain yhden siivun juustoa ja juo sen kanssa lasillisen rasvatonta maitoa. Minä mieluummin otan kaksi juustosiivua ja jätän maidon juomatta. Kevyet juustot ovat erilaisia, mutta makuaisti tottuu äkkiä. Ei ne minusta maistu enää huonommalta. Sama juttu, kun aikoinaan luulin, ettei teetä voi juoda ilman sokeria. Mutta kun oli pakko jättää se sokeri pois, niin ei siinä monta mukillista mennyt tottuessa. Nyt ei tulisi mieleenkään sotkea sokeria siihen sekaan.
Kaikkeen tietenkin tottuu, mutta juustojen osalla on meillä tehty periaatepäätös... Ei kevyt versioita. Kalori/energiamäärissä on todella pieni ero verrattuna oikeaa "rasvaista" juustoa kevytjuustoihin. Rasvaa tietty on se mitä luvataan, ja tilalle on tungettu vettä. Samoinkuin muissakin kevytrasvatuotteissa. Määrä on ratkaisevin asia, otatko viipaleen makua vai kaksi kumimaisuutta. Valion Mustaleima, leikattuna tahkosta. (Tahkobiitissä on _iso_ ero siihen palapakattuun minkä saat valmistiskistä). Oud Brygge, Hollantilainen väh. 9 kk kypsytetty gouda. Lapsille sitten oltermannia ja nuorempaa guodaa, esim. amsterdam. Ja tuohon kevyt Auraan... phyi Auraa ostetaan sillontällön esim. pitsan tekoa ajatellen, muuten jos haluaa sinihometta syödä, niin sit AuraGold.
Mulla on jotain ihme kevytjuustoa jääkaapissa. Mukavasti on yhdistetty kengänpohjan sitkeys ja hikisen sukan maku. Jännittävä eikä niin toimiva yhdistelmä.
Itse asiassa syön kuitenkin arkijuustona noita arlan kevyt juustoja, magrea sun muuta ja ne on mun mielestä ihan hyviä. Mutta kun aletaan puhumaan juuston nauttimisesta niin silloin ei kyllä passaa prosenteissa pihistellä.