Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
  1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Mitä kaikkea vaatii menestyksekäs MV kehittäminen ?

Keskustelu osiossa 'Tutoriaalit ja DIY / TSI (Tee-Se-Itse)' , aloittajana J.W.The NowHere Man, 30 Syyskuu 2010.

  1. sahe69

    sahe69 Well-Known Member

    10 251
    46
    48
    Vs: Mitä kaikkea vaatii menestyksekäs MV kehittäminen ?

    Eikös tuolle ole ihan oma kehitteensäkin?
     
  2. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Vs: Mitä kaikkea vaatii menestyksekäs MV kehittäminen ?

    On, Adoxin oma maksaa hirmuisia ja sillä kehittää 5 kinorullaa. Myydään pienenpienissä lasipurkeissa, kuten myös Spurin DSX-kehitteitä jne.

    Joku yleinen peruskehite joka tuottaa mikrofilmeistä täyssävykuvia olisi varmaan hyvä. Ei ehkä optimaallisin kaikille, mutta saisi useimmista hyvää kuvaa.
     
  3. J.Vuokko

    J.Vuokko Well-Known Member

    8 192
    62
    48
    Vs: Mitä kaikkea vaatii menestyksekäs MV kehittäminen ?

    Mulle tuli sellainen mieleen, että vaikka pimiövelhot saivat aikaan melkoista jälkeä kiinteäjyrkkyyksisilläkin niin mun mielestä nämä paikalliskontrastit jne. ovat tulleet enemmän eteen vasta digin ja photoshoppailun myötä.
    Ei niihin törmännyt harvaa esimerkkiä lukuunottamatta joskus parikytä vuotta sitten.

    Monijyrkkyyspaperihan vasta mahdollisti "helpon" paikalliskontrastin säätelyn, vaikka saahan siinäkin nähdä vaivaa.

    Totta puhuen yhdessäkään mun mv-oppikirjojen läjään kuuluvassa kirjassa ei ole halaistua sanaakaan paikalliskontrastin säädöistä kiinteäjyrkkyisillä papereilla. Ainoat siihen liittyvät esimerkit ovat sitten alasävyjen mustuman kasvatus seleenillä, pienen alueen kokonaisvaalennus heikenteellä tai vastaavasti kokonaistummennus vahvisteella.


    Jos haluaa photoshopilla simuloida peruspimiötyötä niin se perusvedostelun simulointi tapahtuisi silloin:

    - Skannaus, joko tässä vaiheessa hakee tumman ja vaalean pään kohdalleen tai sitten tekee sen photoshopissa. Kuitenkin ilman kurveja jotta vaste säilyisi kutakuinkin lineaarisena

    - Tämän jälkeen joitain keinoja voi matkia lievällä kurvin muokkaamisella...

    - Lisävalotukset ja varjostukset. Photoshopin dodge ja burn vastaavat lähinnä moniastepaperilla tehtävää paikalliskontrastin korjailua jonka voi kohdistaa ylä- tai alasävyihin. Perinteinen lisävalotus/varjostus onnistuu parhaiten photoshopissa lassoamalla haluttu alue siten että lassolla on reilu reunan häivytys (ainakin 100-150) ja sen jälkeen tekemällä levels-säätöä lassotulle alueelle.

    - Tarkat, maskeilla tehtävät varjostukset: Piirrä lasso vähän tarkemmin, muuten sama. Levelsistä vetää vaaleaa päätä keskemmälle "varjostaessa" tai tummaa päätä keskemmälle "lisävalottaessa". Tosin tämänkin emulaation heikkous on siinä ettei se kohdistu suoraan koko sävyalaan.

    Siinä kait olivat nämä perusjutut. Maskienkin käyttö vedostaessa on aika harvinaista ja kohdistuu yksittäisiin tosi hifivedoksiin.

    Ennenvanhaan ehkä vain tyydyttiin vähempään tai valotettiin paremmin koska niin monimutkaista kurvittelua ei mv-kuville tarvinnut tehdä kuin mitä nykyään photarilla väännellään. Tai sitten sellaisesta ei kukaan edes osannut unelmoida ;)

    Vai onko photaroinnin tarpeen yksi syy siinä että näytöllä kuvat vaan eivät näytä niin hyviltä kuin paperilla?


    (toki on läjäpäin lisäkikkoja paperin esivalotuksesta alkaen, mutta näiden vaikutuksen muuntaminen suoraksi photoshop-tempuksi on hankalaa. Samoin pimiössä lopputulokseen voi vaikuttaa vielä kehitteellä ja jälkikäteen niillä heikenteillä/vahventeilla ja erilaisilla sävytteillä - mutta useimmat eivät ole siinä määrin arkipäivää kuin fotari+layerit lähes joka kuvalle - kuitenkin on jotain mitä esim. mä en osaa tehdä photarilla: Vaikka vedostusvaiheen softaus sukkahousuilla, joka levittää mustia nätisti. Photarilla en keksi miten tämä tehtäisiin)


    Lisäys: tässä hyvä esimerkki siitä mitä pimiössä voi tehdä selityksineen: http://f45.com/html/tech/1.html

    Sieltä löytyy pari muutakni: http://f45.com/html/tech/index.html