Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Missä kehityttää (ja ehkä skannauttaa) kinofilmi 2018?

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana , 2 Huhtikuu 2018.

 1. ∞

  Member

  460
  0
  16
  Kuvailen epäsäännöllisen säännöllisesti digillä, viimeksi olen kuvannut filmiä ehkä 10-15 vuotta sitten. Jos tässä innostuisi kaivamaan esiin kuriositeettina satunnaiseen käyttöön vaikkapa vanha Olympus Mju II:n, niin mikä olisi nykyisin hyvä paikka kehityttää ja mahdollisesti skannauttaa filmit? En tässä vaiheessa suunnittele itse kehittäväni.

  Niin, ja mitä filmiä suosittelisitte nykyisin (maisemia, matkoilla ihmisiä, kaupunkia yms. turistikamaa)?
   
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 494
  128
  63
  Liikkeeseen tulisi ehkä suosituksia helpommin jos olisi tiedossa asuinpaikkasi. Yksi vaihtoehto on joka tapauksessa tämä: Filmien kehitys – Telefoto .
  Filmin suhteen olisi myös hyvä tietää ajatteletko mustavalkoista, värinegaa vai diaa. Jos et itse kehitä, niin yksi vaihtoehto mustavalkoisessa olisi C-41 prosessissa tehtävä Ilfordin XP-2 jonka saat kehitettyä ehkä helpommin ja nopeammin kuin perinteiset mustavalkoiset. Perinteisistä itse suosin niinikään ilfordin Fp4+:aa mikä on hyvä yleisfilmi. Edullinen ja varsin kelvollinen on niinikään Kentmere 100. Värinegan suhteen ehkä jokin Kodakin tai Agfan kaksatanen voisi olla hyvä alku. Filmit olen ostanut tuolta: macodirect DE
  Filmeistä saat varmaan monenlaisia ehdotuksia jotka todennäköisesti ovat kaikki hyviä.
   
  tykkää tästä.
 3. ∞

  Member

  460
  0
  16
  Kiitti, keegan! Asuinpaikka on Oulu/Tampere. Jos päädyn kuvaamaan, niin varmaankin värinegaa.
   
 4. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 612
  272
  83
  Viimeksi muokattu: 3 Huhtikuu 2018
 5. toanna

  toanna Member

  289
  0
  16
  Kameratorilla kehitys ja skannaus toimivat hienosti. Heillä oli ainakin talvella edullinen kolmen eri filmin setti, johon kuuluivat kehiys ja skannaus. Muistaakseni 25€

  Edit. Ei löytynyt enää tarjousta, mutta filmejä löytyy
  Filmit - Kameratori.fi
   
 6. TKa

  TKa Well-Known Member

  3 022
  184
  63
  Kameratorin palvelut, jos haluat enemmän pikseleitä ja skannit netin kautta. Jpeg ja tiff. Mv, C-41 ja HUOM E-6 (diafilmikehitys siis)! Kino- ja rullafilmikoko (6x6, 6x7 ja kaiketi 6x9). Olen teettänyt sekä kino- että rullafilmikokoja (6x6ja 6x7) Hgin toimipisteen kautta. Tampereella pääpaikka. Laatu on mielestäni hyvä.
  Kameratori Lab - Kameratori.fi

  Fotoyks, jos haluat skannit vain CD:lle. Saat myös printit halutessasi. Vain jpeg. Pikseleitä vähemmän. C-41 ja mv. Kino-, rulla- ja laakafilmikoot 4x5:een asti. Olen teettänyt kuvia Fredrikinkadun toimipisteessä. Tämäkin toimii hyvin ja laatu on ollut mielestäni hyvä.
  fotoyks.fi » Kehitykset postitse

  Värinegafilmit, mitä kaupasta saat ovat varmasti hyviä. Ne ovat valotuksen suhteen yleensä melko armeliaita. Itse tykästyin viime talvena Kodak Portra 400 -filmin värimaailmaan (Kameratorin prosessin kautta). Sattumalta silmiini osui oheinen juttu Portra 400:sta.
  This Test Reveals the Exposure Limits of Kodak Portra 400 Film
   
 7. Humminbird

  Humminbird Active Member

  341
  70
  28
  Portra 400 saa ääniä myös täältä. Erittäin miellyttävä joka paikan filmi, sellainen moderni ja raikas. Myös Portra 800 on erinomainen ja tarjoaa mahdollisuuksia myös sisäkuvaukseen riittävän nopean linssin takana.
   
 8. lunnifer

  lunnifer Member

  963
  9
  18
  Kaikki filmi on hyvää, mutta jos väriä kuvaa niin Portra on parasta :) 160 on mitä olen eniten kuvannut keskarilla maisemaa. Ei liikaa värejä, mutta sävykästä kuvaa kuitenkin. Kinolla sama matsku, 400 tai jopa 800 toimii hyvin käsivarakuvaukseen.
   
 9. Humminbird

  Humminbird Active Member

  341
  70
  28
  Tässä mallia miltä näyttää Portra 160 väripaletti tutuissa Suomi-maisemissa. Kuva viime kesältä, skannattu tänään Kameratorilla. Perusskannaus + TIFF. Mielestäni jälki on oikein hyvää huomioiden että filmi oli jo vuoden ylipäiväistä. Tänä kesänä ajattelin kuvata pari rullaa maisemia T-Max 400:lla ja ottaa niistä sen parempilaatuisen 6000x4000 skannauksen + TIFF.

   
  jja tykkää tästä.