Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Miltä kotipimiösi näyttää?

Keskustelu osiossa 'Filmikuvaus' , aloittajana Keni, 24 Marraskuu 2008.

 1. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 967
  1 018
  113
  Omani näyttää tältä.

  Kierros vasemmalta oikealle: Töytasolle mahtuu kuusi 30x40 allasta, eli yksi liian vähän. Ajanotto Patersonin triple timer -kellolla sekä kahdella vanhalla pimiökellolla. pöydän alla vasemmalla Patersonin arkistopesuri. Kulmassa, Eirin laatikoston päällä Sprint baryyttipaperirumpukuivaaja. Matalaksi sahatun vanhan sohvapöydän päällä suurennuskone Leitz Focomat IIc ja Ilford Multigrade 500 -järjestelmä. Seuraavaksi filminkuivauskaappi, malli matala, josta olen poistanut koneiston että kinofilkatkin mahtuvat roikkumaan. Valopöytä ehkä hieman ylimitoitettu, mutta kun halvalla sai. Hyllyllä mm. negojen säilytyslaatikot sekä stereot. Mummon vanhan linavaatekaapin toinen puoli on varattu kameroille, toinen puoli paperille ja kemikaaleille.

  Lisätkää ketjuun kuvia omista pimiöistänne, mukava nähdä missä vietätte aikaanne. Ehkä saa hyviä sisustusvinkkejäkin. ;-)
   
 2. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 012
  720
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Oikein hienot on puitteet,suorastaan monelle saavuttamattomat, jo tilan puolesta,ei tähän kehtaa omaa versiota juuri levitellä,mutta kuvaa syntyy 4x5 koneella ja tarvittavalla pimiövarustuksella,ehkä kuvakin joskus.edit mhalusitko näyttää kaapin ovet kiinni ja auki??
   
 3. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 967
  1 018
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Laita kuvia vaan, pimiö mikä pimiö. Laitteet ja luovat ratkaisut ovat kiinnostavinta. Mulla nyt vaan sattumoisin on tällainen varastohuone käytettävissä. Runsas vuosi sitten pimiöni sijaitsi kellarikerroksen rappujen vieressä, eikä ollut läheskään näin tilava. Rapuissa ravaaminen aiheutti sen että pölyä lenteli jatkuvasti ympäri huoneessa niin että meinasi tulla hulluksi kun ei millään saanut negoja pysymään puhtaina. Sitten kerran sain tarpeeksi ja ryhdyin siirtelemään tavaroita.

  Kyllä ne molemmat kaappikuvat ihan tarkoituksella olivat mukana. Sen ovet kiinni -kuvan olisi tietysti voinut jättää pois. Mutta olkoon nyt siinä kun tuli laitettua.
   
 4. Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  ...niin että khyyl sitä mustavalkofilmiä pystyy ihan kotioloissakin kehittään, ei tarvi viedä erikoismiehille liikkeeseen...

  Hienot olet tilat laittanut, hatunnosto. Prosessi se tieten, sieltä portaiden alta tuohon pisteeseen missä olet, on. Ilmastointia ja juoksevaa vettä en hahmottanut, mutta kai niitä kantaa sen verran astiassakin mitä tarvii? Vai oletko huomannut kaipaavasi kumpaistakaan?
   
 5. Mirrored

  Mirrored Well-Known Member

  20 939
  312
  83
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Minulla nämä asiat ovat ensimmäisiä ja juuri sattumalta tällä hetkellä vasta ainoita esittelyn arvoisia. Vettä pystyy läträämään niin, että huuhtelee vaikka metripaperia.  On kokonaan vaiheessa, mutta laitan lähipäivinä jotain kuvaa.  Hyvä ketju, käytän sitä hyväkseni myös itseni potkimiseen asiassa liikkeelle!
   
 6. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 967
  1 018
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Vesihana löyty heti työtason vasemmalla puolella (eka kuva). Vesi menee hanasta suoraan arkistopesuriin ja sieltä lattiakaivoon. Pieni vessa sekä kylpyhuone löytyvät myöskin alakerrasta, siellä  voi pestä ja huuhdella kippoja.

  Negojen kehittämiseen tai vedokstamiseen tarvittavan veden hoidan yleensä siten että täytän hanallisen vesikanisterin kylmällä vedellä edellisenä iltana. Kun se seisoo pimiön lattialla vuorokauden, se on aika lähellä tarvittavaa 20°.

  Koneellista ilmastointia tilassa ei ole, mutta kiinni oleva ovi vie suoraan ulos ja se on niin huonosti tiivistetty, että ei ole toistaiseksi ollut ongelmia ilmanvaihdon kanssa. Lisäksi voin pitää verhoa oviaukon edessä, jolloin ilma kiertää paremmin.
   
 7. Keni

  Keni Well-Known Member

  5 967
  1 018
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Juuri näin, aina löytyy parannettavaa. Muiden hyviä oivalluksia ja ratkaisuja pystyy sitten kopiomaan itselleen. Se on tämän ketjun tarkoitus.
   
 8. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 223
  50
  48
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Kotipimiö. Eli wc näyttää tältä. Ei ole paljoa juppeilemisen aihetta, 6x9 kokoon saakka kuitenkin muoviprosessi sujuu hienosti. Filmikehitys ongelmitta. Toonaukset jne onnistuvat.

  Kuituprosessia en tuolla lähde yrittämään. Teoriassa sitä ei mikään estä, mutta mutta... Menee jo liialliseksi kylppärin varaamiseksi pitkine pesuineen.

  Ja ehkä pian on mahis kunnon pimiöön, joskaan sekään ei neliöiltään ole kuin 8m² Eli oikeastaan tosi pieni.
   
 9. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 012
  720
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  hei,laitan pari kuvaa,tää on jo nähty jossain osiossa ,mutta yksi uusikin on mukana.Rakensin väliseinän isoon sisävarastoon johon tuli kuvassa oleva kuivapuoli,siinä mahtuu hyvin valottamaan kuvan,kuvan kannan valotiivillä"välinkulku"kotelolla märkäpuolelle,joka on n, .5 m päässä,tilaa sieltä löytyy reilusti,n.6 m2 kaakeloitu pesuhuone,toinen kuva on todellinen kuivapuoli,eli laitan kuivat kuvani tältä jakkaralta...  hienosti tuo laajakantti väntää mun Omegan vinoon.....
   
 10. RDahl

  RDahl Ylläpidon jäsen

  7 873
  82
  48
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Jep, kunhan ensi kesä tulee ja saan laajennuspaprut rakennusvirastossa hyväksytettyä, niin aion laajentaa nykyistä pimiötä (ex. autotalli), vetää sinne vedet ja viemäröinnin, samalla aion rakentaa sellaisen lämpimän varaston, jotta saadaan sieltä vuosi sitten rakentamastani työhuoneesta rojut hemmettiin ja sen alkuperäiseen käyttöön. Tänään voisin ottaa muutamia kuvia illemmalla pimiöstä ja ns. työhuoneesta. Hyvä ketju tämä.
   
 11. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 720
  426
  83
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Hieman ihmetytti tuollainen ketjun aloittajan ratkaisu, että samassa tilassa märkä ja kuiva puoli. Ei hyvä.

  Jo pelkästään negojen (ja taisi tuolla diojakin olla) säilymisen kannalta.

  Sitä huippuimuria suosittelen kaikille, jos vain on mahdollista laittaa. Imu siten, että imee altaista, mutta ei nosta
  myrkkyjä hengitykseen, kun altaitten äärellä työskentelee.


  kapa
   
 12. Frank

  Frank Active Member

  7 255
  0
  36
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Kuinka paljon nykyisistä tavallisimmista pimiöprosesseista todella vapautuu "myrkkyjä"? Taitavat olla aikas turvallisia. Lähinnä mukavuussyistä se ilmanvaihto on kiva.
   
 13. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 223
  50
  48
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Yleensä ei nyt kovin paljoa. Juohan sitä jotkut alkoholia ja jotkut imevät tupakansavua posket lommollaan... Kumpi lienee enemmän myrkkyä, röökinsavu vai normaalin pimiön ilma?

  Varoituksia tietysti on kaikkialla, osin jo siitä syystä ettei valmistava/myyjä taho joutuisi mitenkään vastuuseen jos ainetta käytetään väärin.

  Ja onhan useat aineet esim. silmille vaaraksi jos roiskeita pääsee. Mutta niin ovat monet aineet pimiön ulkopuolellakin.

  Kuinkas moni on tutkituttanut asuntonsa ilman pienhiukkas/homepitoisuuden? Sekin yksi asia josta ehkä kannattaa huolestua aikaisemmin kuin pimiön ilmankierrosta - ellei sitten vedosta kuvia leipätyökseen tyyliin 40 tuntia viikossa.
   
 14. Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  tai otetaan pimiö kempsujen verokiksi astiantiskikoneen pesuaine, aika montaa voikin käyttää tällöin vaikka partavetenä.
   
 15. J.Vuokko

  J.Vuokko Well-Known Member

  8 223
  50
  48
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Josta aasinsiltaa pitkin... Kukas muistaa kun markkinoille tuotiin 80-luvun lopulla tai 90-luvun alussa rodinalin(?) tuoksuinen partavesi vai olikohan se dödö?
  Ja vieläkö tuota saa :D


  Ja tosiaan, onhan pimiö-aineissa myrkkyjä. Mutta noin yleensä ilmassa on reipasta liioittelua leijumassa. Bentseeni-yhdisteitä saattaa ilmassa leijua - vaan sama se käy vaikka öljyväreillä maalatessa tärpätintuoksuisessa huoneessa.

  Ja voivathan jotkut liemet olla väärin käytettynä todella vaarallisia (kemiallisen reaktion tuloksena voi syntyä vaikka tappavaa kaasua jos sopiva sävyte kaatuu happamaan kiinnitteeseen).

  Syannotypiassa käytetään syanidia :D Toisaalta sinihappoa on myös omenan siemenissä. Siksihän omenenan kotaa+siemeniä ei koskaan saisi syödä.

  Eli maailma on täynnä vaarallisia aineita. Siksi noista pimiö-litkuista on mielestäni turha pitää liian suurta haloota. Toki ilmastoitu tila on mukavampi ja parempi, mutta kun suhteuttaa todellisen riskin kaikkeen muuhun mitä voi tapahtua niin ei kyse ole vakavasta uhkasta.
   
 16. mvuori

  mvuori Well-Known Member

  10 784
  138
  63
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Epähedelmällistä logiikkaa. Vähän kuin sanoisi, että maailmassa murhataan päivittäin ihmisiä, joten on turha käyttää suojatietä.

  Myrkyissä on aina kyse altistuksesta: haitallisuus kertaa pitoisuus kertaa aika. Omenan kodasta ei ole haittaa, jos sitä ei syö. Siksi omenan kotien olemassaolo ei riitä perusteluksi sille, että kannattaisi hengittää myrkkyjä.

  Ja jos myrkkyjä jostain syytä nauttii muuten kovin paljon, ei annostusta ainakaan pitäisi lisätä, vaan päinvastoin vähentää siellä missä voi.

  Hometalot eivät ole pimiömyrkkyjä suurempi kansallinen ongelma siksi, että home olisi välttämättä haitallisempaa, vaan siksi, että sille altistuu paljon suurempi määrä ihmisiä, ja vielä tahtomattaan.
   
 17. ∞

  Member

  460
  0
  16
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Pimiö?
   
 18. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 012
  720
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  laita vaan punavalo päälle ,ei tarvitse olla ihan pimeässä.
   
 19. Kimo

  Kimo Well-Known Member

  12 012
  720
  113
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  laitatko mVuori kuvan kotipimiöstä,onko sinulla?
   
 20. simos

  simos Ylläpidon jäsen

  8 588
  359
  83
  Vs: Miltä kotipimiösi näyttää?

  Aika vähän kohisee toi 'kuvan' tumma pää... millä otettu tai jos filkalle (aiheeseen sopivasti) niin millä skannattu ?  8)
  <SIZE size="50"]... meinaan aika noloa laittaa musta läpyskä esille, ilman sitä pimiöööö.</SIZE>