Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Miksi typeriä mainoksia?

Keskustelu osiossa 'Palaute & ylläpidon tiedotteet' , aloittajana Johannes, 11 Joulukuu 2017.

 1. Johannes

  Johannes Active Member

  1 402
  9
  38
  Esimerkki typerästä mainoksesta.
   

  Liitetyt tiedostot:

 2. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 674
  74
  48
  Nuo tulevat automaattisesti sen perusteella millä sivuilla on kone /käyttäjä käynyt tai joissain tapauksissa sivun kontekstin (sivulta löytyvän tekstin) perusteella. Pudottelen noita älyttömimpiä pois manuaalisesti kun niitä näkyy. Tai oikeastaan pudottelisin, jos työkalu olisi toiminnassa tuolla Googlen hallintapaneelissa...
   
 3. motris

  motris Well-Known Member

  3 177
  194
  63
  Joo. Tosiaan noi mainokset pitäisi tulla pääasiassa sen perusteella, mikä ketäkin itseä kiinnostaa. Eli myös selaamansa kulloisenkin sivuston mukaan. Saisi tulla enemmän sivuston mukaan..

  Mullakin kyllä jostain syystä tullut pari, joita ei olisi pitänyt tulla. Tai en ymmärrä, muista tjsp. (-_-;)

  Vinkkinä niille, jotka kokevat mainoksen häiritsevänä/vääränä: Mainoksen voi sulkea, jolloin kysytään pari lisäkysymystä. Noin voi päästä ko. mainoksesta eroon, oli kohdennettu kuinka vain.

  Ja jos sitten taas kohdennettu mainostus häiritsee liiaksi, niin kannattaa selvittää eri vaihtoehtoja tarkemmin.
   

  Liitetyt tiedostot:

 4. Johannes

  Johannes Active Member

  1 402
  9
  38
  Juuri nyt minulle tarjotaan tuhansittain viehkeitä arabisinkkunaisia. Johtunee siitä, että VPN on asetettu Tukholmaan. Mainoksen sulkeminen ei ratkaise mitään pysyvästi. Aiemmin olin paid subscriber eli palkattu tilaaja (vaikka en palkkaa saanutkaan, päinvastoin). Voisikohan saman käytännön ottaa taas käyttöön?
   
 5. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 674
  74
  48
  Todennäköisimmin saman VPN:n kautta muut selaavat ties millä sivuilla ja tuosta johtuen sinulle näytetään ainakin alussa niihin liittyviä mainoksia. Mainosalgoritmeille kaikkien käyttäjien liikenne tulee samasta ip-osoitteesta.

  Toisaalta, kyllähän nuo algoritmit tuntuvat oppivan ja ainakin minulta on pudonnut oudoimmat mainokset pois.

  Niin ja kyllä tähänkin joku ratkaisu tulee todennäköisesti lauantaina. Tämä softa millä laukku on pyörinyt kuvat.fi:n toimesta ei oikein taivu kaikkeen.
   
 6. D300

  D300 Member

  449
  1
  18
  Heti ensimmäiseksi lävähti eteen mainos minkälaisesta en todellakaan ole kiinnostunut/en ole kyseisen tuotesegmenttiin liittyvillä saiteilla käynyt.
  Ainoat sivut missä käyn, liittyvät valokuvaukseen, high endiin, puhtaisiin elintarvikkeisiin (luomu) + raakaruokiin, urheiluun, viihde-elektroniikkaan (tv, eli Gigantin, ym. vst. tarjonta), Face, ym. vst. itseäni kiinnostavat sivustot niin näin ei pitäisi olla että joudun katselemaan kaikenmaailman idioottimaisia mainoksia.
  Miksi nyt esim. minulle kaupataan jotain naisten kelloja ???

  Ehdottomasti mainokset POIS. Alkaa samantien henk.koht. bänni tälle foorumille jos sama mainostaminen jatkuu =(
   
 7. J.A.K.

  J.A.K. Active Member

  2 618
  24
  38
  Mainokset ja sivujen avaukset ovat foorumeiden elinehto. Ilmaista lounasta ei ole.

  Mainostajat maksavat serveri ym. kustannukset sen mukaan paljonko sivuilla on klikkauksia. Sivuston ylläpito ei ole pelkkä harrastus. Siitäkin pitää saada vaivan palkka.

  Ei mainoksia -> ei foorumia. Yksinkertaista.
   
 8. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 674
  74
  48
  Aika pitkälti näin, mutta toisaalta ymmärrän hyvin että täysin kontekstista ohi menevät mainokset ärsyttävät. Olen noita aiemmin pystynyt pudottelemaan pois, mutta Googlen uudistusten jälkeen tuo heidän työkalu tarjoilee vain tuota liitteen mukaista virheilmoitusta. Eli tällä hetkellä mainosten sisältö on täysin poissa omasta hallinnasta.

  Mutta: Palailen tähän vielä lähiaikoina. Pitää vähän selvitellä mitä optioita tässä on.
   

  Liitetyt tiedostot:

 9. motris

  motris Well-Known Member

  3 177
  194
  63
  Joo, käyttäjien tulisi olla itse suht aktiivisia mainosten valikoinnin suhteen.

  Googlen mahtia vastaan voi tietenkin taistella vaikka olemalla anonyymi koko netissä, jos siltä tuntuu. Mutta toisaalta veikkaisin myös, että jos on joku sivusto, jossa suuri osa käyttäjistä käyttää nettiä anonyyminä, niin mainokset kohdennetaan myös sen mukaan. Ja silloin osa on random-mainoksia näistä ihmisen perustarpeista. Eli ruksia sellaiselle mainokselle. Helpottaa muitakin.
   
 10. Teemu Laine

  Teemu Laine Ylläpitäjä Ylläpidon jäsen

  4 674
  74
  48
  Katsoin tuossa hieman statistiikkaa ja karkeasti heitettynä n. 70% mainoksista on suoraan käyttäjälle kohdennettuja ja loput sivujen kontekstisidonnaisia. Kohdennetujen mainosten osalta Google (tämän saitin mainosten jakeluverkon omistaja) ei jaa tarkempaa tietoa esim. kohdennusalgoritmiensa toiminnasta, mutta nuo perustuvat osittain ainakin siihen minkälaisilla sivuilla käyttäjä pyörii. Esimerkkinä omat mainokset jotka näyttävät tällä hetkellä pääasiassa remonttifirmojen ja vesisuodatinyhtiöiden mainoksia, kun kotona pyörivän kylpyhuoneremontin johdosta noita on joutunut tutkimaan netissä. Työkoneella taas näytetään pääasiassa töihin liittyvien työkalujen ja palveluiden mainoksia, koska työkoneella ei juuri tule muuta kuin töitä tehtyä.

  Omien havaintojeni mukaan näitä mainoksia kohdennetaan myös sen mukaan mitä muut taloudessa olevat ja saman IP:n takana netissä pyörivät tekevät, eli jos niitä naisten kellojen mainoksia näytetään, niin taustalla voi olla se että joku taloudessa asuva on sattunut niitä googlettelemaan tai pyörimään kellofirmojen sivuilla. Olihan täällä muutama vuosi sitten tapaus jossa käyttäjä oli hakenut joululahjaa x netistä ja tämän jälkeen muille perheenjäsenille oli näytetty mainoksia näistä tuotteista joka ilmeisesti vesitti hyvin sen yllätysmomentin.

  Kuten viikolla oli puhetta, tämä uusi alusta mahdollistaa myös sen, että käyttäjä voi hankkiutua hyvin mielin eroon mainoksista:

  >>> https://foorumi.kameralaukku.com/account/upgrades <<<