Vs: Mikä muistikortti? Viiksivääristymään on yksi keino - objektiivin vaihto sellaiseen, joka ei vedä ihan viikseen.
Vs: Mikä muistikortti? Tilasin jo, mutta tuo lienee ainakin tunnetumpi merkki, koska tuota myydään myös Suomessa. Mä en ole varma meneekö II tyyppi samaan lokeroon, lokeron yläosan leveys on riittävä, mutta mitä estimiä syvemmällä on, en tiedä. Jos tuo kiinanihme mahtuu, on myös II tyyppiä, niin otan yhteyttä YV:llä.
Vs: Mikä muistikortti? Lohduttava vastaus Tuon Minoltan vääristymä on kyllä hyvin lähellä tynnyrivääristymää, eli sen korjaamiseen/lieventämiseen lienee jokin keino, siis muu kuin objektiivin vaihto.
Vs: Mikä muistikortti? Mulla on Panasonicin tuollainen, kysyin Panasonicin tuesta kuinka isoa SD-korttia se tukee, eivät olleet kuulletkaan tuollaisesta vermeestä, tuki ei ainakaan ole parantunut Kaukon ajoista.
Vs: Mikä muistikortti? Ajattelin että SD/SDHC/SDXC kortit syrjäyttää CF:t kokonaan, mutta esim tosta järeemmästä Canon rungosta jätetty sd kokonaan pois. Löytyy 2 CF paikkaa. Videorungossa videon tallennukseen 2 CF slotia ja SD tarkoitettu valokuville... Onhan noi nopeudet ja koot niistä ajoista pikkasen kehittynyt, kun tilattiin ulkomailta MP3 soittimia että sai kortin halvemmalla. En enää muista merkkiä/mallia, mut jossain soittimessa oli IBM 1GB CF microdrive kortti sisällä. Soitin palasiksi ja kortti kameraan. Jonkun 50 tais säästää siihen verrattuna että olisi pelkän kortin Suomesta ostanu...
Vs: Mikä muistikortti? Heh, niin se vaan on. Hankala kuvautumisvirhe on. Se CF II oli niitä miniatyyrikiintolevyjä varten. Ne olivat muuten saman kokoisia kanttiinsa, mutta tuplasti paksumpia. Niitä taisi olla ainoastaan Kodakin rungoissa silloin digijärkkärien alkutaipaleella, kun sen aikaisten tallennusmedioiden kapasiteetti ei riittänyt kovin pitkään työskentelyyn suurimmilla kuvaformaateilla ilman jatkuvaa kortinvaihtoa, tarvittiin erikoiskiintolevyjä suurempien kuvamäärien tallentamiseen.
Vs: Mikä muistikortti? Näyttäis olevan joku mahis kuitenkin: http://helpx.adobe.com/fi/photoshop/using/correcting-image-distortion-noise.html Pitääpä tutustua tuohon elements versioon joka mulla on oisko peräti siinäkin noita työkaluja.
Vs: Mikä muistikortti? Nyt on selkeesti tarve aidolle Sony tuotteelle, löytyy avaamaton pakkaus Memory Stick M2 16GB, jossa alkuperäinen Sonyn M2->Pro Duo adapteri. Nämähän ovat vissiin melko kalliita kortteja. Mutta kyllähän nyt Sonyn kameraan pitää Sonyn oma kortti laittaa 30€ postitettuna, jos tarviit, only for you, markku.
Vs: Mikä muistikortti? Viikset ovat vaikeat. Photoshopissa on Warp, jolla nuo saadaan korjattua. Ei aina täydellisesti, mutta lähes. Kapa
Vs: Mikä muistikortti? A900 pitää ensisijaisena korttina CF korttia jos sitä ei käsin muuta käyttämään tuota toista korttipaikkaa. Tilaamani 32GB kortin kanssa pärjään varmasti, joten kiitos tarjouksesta, mutta ei kiitos
Vs: Mikä muistikortti? Menee ne SD-kortitkin rikki. Mulla on tuollainen ikuisen takuun SanDisk nytkin pöydällä. Halkeama osillaan auki saumasta.. Ikuinen takuu tarkoittaa sitä, että harvalla on kuitti tallessa ja / tai riittävästi intoa lähteä pari vuotta vanhaa korttia takuuseen palauttamaan. Toisaalta SD kyllä kestää. Järvessä pari päivää uinut halpis transend antoi hyvin kuvat ulos ja toimii yhä vaikkei siihen uskalla enää luottaa. Videon nopeustarvetta vähän liioitellaan. Video on kevyttä verrattuna reippaaseen sarjaan RAW -kuvia (pl. Raw-videot. Pakkaamaton 1080-videokin on vain 60mb/s luokkaa. 6 ruutua sekunnissa 24mpix rawia on 160+ MB/s) Nopeutta tarvitsee, jos riittävän usein tulee eteen tilanne, jossa puskuri täyttyy pahasti ja menettää pulitzer-kuvan kortille kirjoitusta odottaessa. Toki jotkut kamerat antavat kuvata hissukseen myös puskurin purkamisen aikana.. Hitaammilla SD-korteilla voi puskurin saada täyteen myös ilman sarjaa kuvatessa tiuhaan yksittäiskuvia. Toki jälleen riippuu siitä kuinka fiksusti kamerassa on puskurin tyhjennys toteutettu.Hitaus vaikuttaa tietysti myös puskurin täyttymiseen. Hitaalla kortilla se täyttyy nopeammin. Nopeimmat SD-kortit vetävät jo aika haipakkaa - mikäli kamera sisältää tuen niille. Esim. Aiemmin mainittu 5d mk iii kirjoittaa SDle maksimissaan sen noin 45 MB/s kun ei osaa UH-1 nopeuksia. CF on aina nopeampi kuin SD johtuen suunnittelusta. Siinä data menee rinnakkain (siksi pinnejäkin on paljon), SD:lle kaikki pitää kirjoittaa sarjassa.Toki tekniikka kehittyy, kuten kovalevyjenkin siirtyminen rinnakkaisesta sarjalliseen liitäntään osoittaa. Lienee kuitenkin harvalla oikeasti tarve 600x tai 1000x CF-korttiin..
Vs: Mikä muistikortti? Kokeiles Capture Onen kirkkaan pään säätöä ja ylläty. Ei interpoloi osin puhkinaiselle alueelle artifaktia kuten LR...Muutenkin jäävät kirkkaan (esim. Taivas) ja vähemmän valottuneen (vaikka metsä tai oksa) rajapinta ilman artefakteja. Myös silloin kun säätää esim. Taivaan tummuutta.
Vs: Mikä muistikortti? Ei mikään noista softista korjaa - ainakaan suoraan. Ne korjaavat tynnyri- ja tyynyvääristymää. Viiksivääristymän kanssa päässee väläyttelemään "photoshop-magic-taitoja", koska viiksivääristymä tarkoittaa sitä, että joko pysty- tai vaakalinjat ovat kuin juosten kustuja.
Vs: Mikä muistikortti? Magic Lanternin kaltaisten ohjelmistojen avulla otetaan kaikki irti kameran CF interfacesta ja silloin 1000x tai nopeampi on ajankohtainen. Muuten sillä ei juuri ole käytännön väliä kumpaa korttipaikkaa suositaan. Se 45 Mb/s riittää tavalliseen humppaan ihan hyvin.
Vs: Mikä muistikortti? Ainakin PT:n esittelykuvissa oli juurikin viiksivääristymistä kyse, eli tyynyn ja tynnyrin yhdistelmä.
Vs: Mikä muistikortti? Tämä onkin hauska asia. Kameralaukussahan aina valitetaan kun nykyaikaisessa objektiivissa on rehtiä tynnyrivääristymää. Tosiasia on kuitenkin, ettei yksinkertaisesta vääristymästä ole juuri mitään haittaa digikuvauksessa. Se korjautuu melkein missä tahansa softassa yleensä yhdellä klikkauksella - ellei peräti automaattisesti kamerassa. Lightroomin objektiiviprofiilit korjaavat mielestäni viiksimäistä vääristymääkin kohtuullisesti, mutta eihän se tulos koskaan täydellinen ole. Ja riippuu objektiivipofiilistakin, noitahan voi tehdä vaikka itse. Joskus kun on oikein vaikeaa, olen tuunannut objektiiviprofiilin jälkeä vielä manuaalisilla säädöillä. Jälleen kerran, tulos ei yleensä ole täydellinen, mutta onnistumisen aste on yleensä suorassa suhteessa käytettyyn aikaan.
Vs: Mikä muistikortti? No ei tynnyri- tai tyynyvääristymä ole suorituskertoimeltaan mikään kovin ihmeellinen. Oikein paha viikseenveto on. Kapa tuossa jo mainitsikin, että warppaustyökaluilla voisi kokeilla oikomista. Haiskahtaa aika työläältä hommalta, joten itse ainakin kiertäisin kaukaa nuo mallit, joissa on viiksivirhettä.