Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Vastaus suomeksi tai suomalaiseen nettisivuun auttaisi ainakin minua. Jos google kertoisi, kukaan ei tänne tulisi haukuttavaksesi.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy No isonnetaan sitä aukkoa, kuten jo ensimmäisessä vastauksessani sanoin. [QUOTE> [/QUOTE] Miten korreloi? Se kenno vaan näytteistää sitä objektiivin tuottamaa analogista dataa. Pikselien määrä sitten määrittää sen, mikä on maksimitaajuus (linjaparia millille), jota saadaan talteen. [QUOTE> [/QUOTE] Tai sitten ei viitsitä alkaa kirjoittamaan sivukaupalla tekstiä, kun se on valmiiksi jo netissä. [QUOTE> [/QUOTE] Joo, vika on kysymyksessä. Määrittele kysymys jotenkin tieteellisemmin niin tulee vastausta. Kannattaa huomata se, että eksaktit vastaukset perustuvat fysiikan lakeihin ja eivät toimi kovin hyvin käytännössä, jossa olosuhteet eivät ole ideaaliset.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Anteeksi, jos kolmannen kotimaisen kielisille sivustoille linkittäminen on "haukkumista". Kameralaukku.com on keskustelufoorumi, ei help desk... siis "apu tiski".
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Tässä on hyvin paljon vastausta kysymykseen mihin optiikka pystyy erilaisilla kennoilla laskennallisesti. Muutaman sivun esitys, jossa myös diffraktioaihetta ja CA:ta. http://www.borutfurlan.com/articles/nikon_d800_en_1.html Esimerkiksi kun optiikka itsessään piirtää 100lp/mm (lens's aerial resolution 100lp/mm) niin lopputulos kennon kanssa on: D3: 37 lp/mm D4: 40 lp/mm D3X: 46 lp/mm D800: 51 lp/mm (Noissa täyskennoissahan on jo aikamoinen skaala pikselitiheyksissä, mutta silti erot jäävät näin vähään. Terävämmällä optiikalla erot kasvavat.)
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy En tee tätä työkseni enkä ole käynynyt kauppasurkeata. Jos minulla on harrastus, niin sen pitäisisi olla rentouttava. Valokuvaus kentällä on sitä, muttei bittien nyplääminen vapaa-aikana. Kaikki maksaa. Toki jos vääristymät ja vinjetointi saadaan korjattua hiiren klikkauksella, niin ok.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Täytyypä muistaa etten kysy täällä mitään, keskustelen vain.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Kysyä saa, mutta kannattaa muistaa se, että vastaajat eivät ole tuntipalkalla palvelemassa kyselijöitä, vaan ihan hyvää hyvyyttään kertovat tietojaan, joten ei kannata alkaa jeesustella turhia jos vastauksia ei ala kuulua. Lainaanpa itseäni toisesta ketjusta Markun iloksi, vastaako tämä kysymykseesi?
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Mitä tarkoitat pikselin koolla nykyisissä Bayer -kennoilla toteutetuissa kameroissa? Korrelaatio on todennäköisyyslaskennassa ja tilastotieteessä käytetty käsite, joka kuvaa kahden muuttujan välistä riippuvuutta. En varmaankaan pysty vastaamaan kysymykseesi, mutta pelkästään kysymyksen ymmärtäminen edellyttäisi että kerrot mitä (mielellään ISO) mittayksikköjä korrelaation laskemisessa pitäisi käyttää?
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Ultra-Micro-Nikkor http://www.nikon.com/about/feelnikon/recollections/r18_e/index.htm http://www.mir.com.my/rb/photography/companies/nikon/nikkoresources/RF-Nikkor/Micro_RF/index2.htm 28mm f/1.8 "up to 1.200 lines/mm resolution" Special Lenses For Nikon 'F' Mount Nikkor - Wikipedia
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Kyllä se kertoo. Fyysinen aukko määrää kulmaresoluution, mutta siitä harvemmin ollaan kiinnostuneita. Resoluutio filmillä/kennolla riippuu sitten sen linssin etäisyydestä filmitasolta, eli käytännössä polttovälistä. Käytännössä voidaan yksinkertaistaa suoraan aukkoluvuksi jos ei kovin makroiluksi mene. Laakafilmillä tietysti voidaan käyttää pienempiä aukkoja, koska filmi on fyysisesti niin iso, ettei pienempi resoluutio haittaa.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Kun tiedetään polttoväli aukon lisäksi, niin tiedetään myös aukon halkaisija. Ja polttoväli on pokkareilla helposti alle 10mm.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Valitettavasti tämä ei ole taiderupattelua, niin mukavaa kuin se olisikin.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy [QUOTE> [/QUOTE] No minä olen kai se harva poikkeus, jota kulmaresolutio kiinnostaa. Kaksoistähtien kuvauksessa se on nimenomaan määräävä tekijä, kuinka kaukana kulmaetäisyytenä toisistaan olevat komponentit saadaan kuvattua ilman että tähtien kuvat peittyvät toistensa tuottamien difraktiorenkaiden alle ja ne voidaan erottaa erillisinä kohteina. jk
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Ja tätä ei voi siellä kuvaustasolla katsella syystä että..?
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Ei kai "diffraktiopeikko" voi tietää minkä kokoinen filmi/kenno siellä aukon takana luuraa?
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Ei ole, ihan oikeassa olet, koko aiheen kysymys vit..typerä. Tunnustan en ymmärrä kaikea mitä tässä kirjoitetaan mutta sou , tykkään ottaa kuvia romuilla mitä on
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Eikai tässä kukaan semmoista väittänytkään? Käytetään pienempää aukkoa -> (teoreettinen) resoluutio tippuu, formaatista riippumatta. Jos pienellä aukolla saadaan vaikka 10 linjaparia millillä, niin se luonnollisesti antaa paljon tarkemman kuvan laakafilmillä kuin kinofilmillä, koska laakafilmillä niitä millejä on enemmän tarjolla.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy [QUOTE> [/QUOTE] Sorry, nyt en ymmärrä kysymystä. Ihan oikeasti. Kulmareso on juuri se kiinnostava osa. Ja minkälaisella välineellä se saavutetaan. Välineinä on objektiivi täydellä aukolla d=30cm (joka on tyypillisesti aukkoarvona luokkaa f4 ja kamerana jokin croppijärkkäri). jk