Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Sivusta seuraten olenkin odottanut sitä keskustelun käännettä kun aletaan objektiivi-kenno yhdistelmän kokonaispiirtokykyä. Siinä riittänee nettipuuhastelua joulun pyhien yli. Ja tämä siis bayer-kennolla, foveonilla ja monocrome Leicassa erikseen
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy No johan sitäkin käsiteltiin noin viikko sitten edellä ja erilaisia laskentakaavoja esitettiin. Ja tuohan oli alkuperäisen kysymyksenkin tarkempi aihe! Yksi kaava sivulla 3 ja siitä eteenpäin lisää.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Aha. No sitten joulunpyhinä täytyy pitäytyä sen jokaisesta kamerasta nykyisin löytyvän ei-bayer kennon ominaisuuksien ihmettelyyn.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Onhan niitä muitakin värisuotimien rakenteita kuin Bayer. Wikin listassa on 8: Color filter array - Wikipedia Kait Bayer on se tavallisin, muita lienee käytössä vähän. Fujilla taisi olla joku viritys ainakin järkkäreissään, muistaakseni joissakin isommissa kiinteäobjektiivisissakin.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Niin ja onhan Fujilla tälläkin hetkellä uusien kameroiden vetonaulana x-trans kenno.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Niin juu. Siinähän tosiaan on ihan erilainen rakenne kuin Bayerissä.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Jos obiska piirtää yli puolet kennon näytteistystaajuudesta niin syntyy laskostumista, siksi kennojen edessä tuppaa olemaan alipäästösuodatin.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Tuota edellä esitettyä ongelmaa, valon säde osuu vain yhteen kennolementtiin, on useimmissa kamerarakenteissa yritetty välttää antialiasingsuotimella. Kaikissahan sitä ei ole, mm. isoja digiperiä taitaa olla ilman. Harrastajille tutummissa kameroissa kai vain D800E on sellainen, josta se puuttuu. Muissa semmoinen "säde osuu vain punaiseen pikseliin" ei ole käytännössä mahdollinen. Minulla itse asiassa on kaksi identtistä kameraa (D70s), joista toisesta on Bayer-suodatin poistettu ja korvattu IR-suotimella. Jos oikein pitkästyn pyhinä, niin pitääpä testata, onko kuva terävämpi ilman Bayeria vai ei.... edit: JMies kirjoittelikin samaa asiaa samaan aikaan
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Pentax K-5 II s on tullut hiljattain markkinoille, siinäkään ei ole.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Ja sama ajatus myös Fujin x-trans kennoisissa peilittömissä järkkäreissä.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy No minä kun luin että 800E:ssä on kyllä samaa tehtävää suorittava suodatin ja verraten 800 malliin sen vaikuitus on hiukan lievempi. Ero on vähäinen - voimakas ei ole suodatin perusmallissakaan.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy http://4.static.img-dpreview.com/review ... png?v=1876"]http://4.static.img-dpreview.com/reviews/Nikon-D800-D800e/images/d800e-olpf-001.png?v=1876
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Edit: Otin tämän kokonaan pois, koska jotenkin se ongelma liittyi isoihin kennoihin, jotka ylittävät reilusti objektiivin suorituskyvyn ja siihen suodatukseen tai ennemminkin sen puutteeseen.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Borut puhuu modifioidusta AA-suotimesta. Viittaa myös sen rakenteessa Nikonin sivuun - liekö sitten Nikonin tekstit tavaamalla perusteltua tai ei: http://www.borutfurlan.com/articles/nikon_d800_en_5.html Leica M9.stä ainakin sanotaan ettei olisi AA-suodinta.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Jossain epäiltiin, että D800E:n suodatin on valmistusteknisistä syistä päältä samanlainen kuin perusmallin. Ei tarvitse tehdä tuotannossa mitään eri tavalla.
Vs: Mihin optiikka loppujen lopuksi pystyy Mihin E:ssä tarvitaan kahteen jakavaa ensimmäistä suodinta , sen jälkeistä "optista elementtiä", sekä jaon takaisin yhdistävää toista suodinta? Re: The D800E has a low pass filter (link to diagram included): Nikon FX SLR (DF, D1-D5, D600-D850) Talk Forum: Digital Photography Review Ihan mielenkiintoista että moirea saadaan esiin myös perusmallissa. Ei ole filtterin suttaava (blur) vaikutus suuren suuri sitten siinäkään.