Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Metsässä

Keskustelu osiossa 'Kuvat ja galleriat' , aloittajana mlphotic, 14 Heinäkuu 2019.

 1. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 041
  1 003
  113
  tupsahti tyttö vastaan Johanna5_.jpg
   
  riekkosak, Seppo R ja kebax tykkäävät tästä.
 2. Kasimir

  Kasimir Well-Known Member

  9 695
  399
  83
  Yläviistosta kuvaus tälläisessa jotenkin tökkii. Alistaa ihmistä.

  kapa
   
  kebax tykkää tästä.
 3. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 041
  1 003
  113
  Mää oon niin pitkä ja polviin laitetaan keinonivelet vasta elokuun lopulla. Sitte kyä kelpaa kyykkäillä. Makaankaa ei voi mennä, ku ei pääse ylös omin voimin. Assariin ei oo rahaa. Ei tässä oikein ketää oo tarvetta alistaa, eikä pystyiskää.

  Mutta kiitos huomiosta.
   
  kebax tykkää tästä.
 4. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 386
  361
  83
  On se noinkin. Toisaalta sitten; maa sammalpeitteineen pään takana on rauhallinen ja tasasävyinen. Alempaa kuvatessa saa puskaa pään taustalle, risuja korvista ja tolppia päälaesta. Suo siellä...

  Seppo Saves nuorena lehtikuvaajana kuvasi ihmiset pääsääntöisesti maata vasten - juuri kuin aloituskuvassa. Joskus kun asiasta kysyttiin, kielsi ehdottomasti niin tehneensä - hassu kiisto, kun lehtien vuosikerrat olivat tulvillaan hänen kuvareportaasejaan.
   
 5. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 386
  361
  83
  Minua taas enemmänkin tökkii tuollaisessa satunnaisessa paikassa kuvatessa se, että valo tulee pystystä ylhäältä, ja silmäkuopat jäävät varjoon. Tuo ns. "mustanaamioefekti" on vältettävissä vain hakemalla paikka, jossa on avointa maastoa mallin edessä.
   
 6. motris

  motris Well-Known Member

  3 256
  254
  83
  Suo siellä vetelä täällä aina. Katsoin ensin, että kiva, mutta kuvan kokonaan skrollatessa tuo yläviistosta häiritsee. Puun rankako heittää mittasuhteet vielä jotenkin omituisiksi. Risujen kanssa on taas vähän niin ja näin, mikä häiritsee. Aina niitä on. Siinä on oikeastaan kaksi vaihtoehtoa; ottaa risu tms. elementiksi tai käyttää syväterävyyttä. Eikä lie iso homma nykyisin kloonata poiskaan. Mäkihän näyttäisi nousevan 45 asteessa vastapäivään. Ja vastaavasti aurinko kajastavan jostain noin 45 asteessa myötäpäivään. Mutta mistäs näitä tietää. Kunhan sanoin, mitä mieleen tuli.
   
 7. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 386
  361
  83
  Kamera (ja horisontti samalla) on kuvatessa aina jollakin korkeudella. (Fakta: jossakinhan sen pitää olla :) )

  Sillä on aina puolensa. Henkilökuvissa mm. kasvojen toistuminen. Ihminen, ainakaan naisoletettu, ei yleensä ole edustavimmillaan leuan alta kuvattuna. Tämän huomaa helposti, kun katselee vaikkapa niitä vanhoja lehtikuvia. Rollikalla kuvatessa oli ns. napaperspektiivi yleinen, kamera oli kuvaajan navan korkeudella. Kasvojen mittasuhteet näyttävät oudoilta navan korkeudelta kuvattuina - ehkä osin siitä syystä, että tavallisimmin katselemme toisia ihmisiä silmiemme korkeudelta (fakta myös... :) )
   
  iikkoo, Seppo R ja mlphotic tykkäävät tästä.
 8. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  5 041
  1 003
  113
  Joo, mun mielestäni toi on oikeasti aika kiva kuva. En sitä muuten olisi laittanut esillekään. Tässä nillitys alistamisesta meni multa kyllä vähän ohi ja lausujan besserwisseriyden piikkiin (mikä on eri asia kuin vittuilu). Sinänsä keskustelu tuosta kuvauspisteestä on kyllä paikallaan.
   
 9. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 443
  80
  48
  Tuollaistahan se luontaisesti (?) uudistuneessa kuusimetsässä on. Valo siilautuu korkealta ylhäältä kuusten latvustoista. Tunnelma on hieman alisteinen isojen puiden äärellä.
   
 10. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  17 386
  361
  83
  Se Saveksen juttu oli aika hupaisa. Jossain tilaisuudessa Saves kertoili elämäntyöstään ja näytti kuvia matkan varrelta. Sitten lopussa, kun yleisö sai kysyä, eturivin nuori punatukkainen nainen (kuinkas muuten) kysyi, että miksi ihmiset on pääsääntöisesti kuvattu yläviistosta. Saves oikein hätkähti ja hiukka sekaantui sanoissaan. "Ei kai, eihän semmoista..." Mutta juu, niin se oli. En usko, että mikään alistamisen tai vähäpätöistämisen halu oli mukana, vaikka joskus semmoinen siirtomaa-ajan henki kuvissa olikin (Papuan kivikautiset alkuasukkaat v.s. Suuri Valkoinen Fotojournalisti). Se vain on niin, että sekavan taustan paikoissa, missä ihmisiä ei sijoitella ja asetella, on rauhallinen taka-ala helpointa löytää nousemalla hiukan ylös.