Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Vähän eri juttu, kylläkin, mutta tuli mieleen. Polymeerigravyyrin painolevyhän on pinnoitettua peltiä; siihen valotetaan rasteri ja kuva UV-valolla. Kehitetään vedellä - ei ainakaan myrkyllisiä kemikaaleja. Yleensähän sitten levyyn hierotaan väriä, ja se taas sitten siirretään paperille grafiikkaprässissä. Mutta mikäpä estäisi levyn käyttöä sellaisenaan.... antaa värin kuivua, fiksatiivia päälle ja ei kun kehyksiin. Ainakin ainutlaatuista taidetta. Heli, sinä varmaankin pitäisit fotogravyyreistä, kuvasikin ovat hiukan siihen suuntaan, että ne sopisivat hyvin originaaleiksi. http://www.taidegraafikot.fi/taidegrafiikka_3.html
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Hieno linkki, kiitos! Ja siellähän on vedoksien signeerauksesta ja numeroinnistakin juttua. Eikös se sama päde valokuvienkin signeeraamiseen?
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Fotogravyyri/helioravyyri on sen verran konstikas menetelmä, että suosittelen kurssia. Grafiikanpaja Himmelblausta Tampereelta voipi udella, josko joskus järjestävät. Polymeerioppia voi lukaista tuolta: Gravyyrioppi. Syväpainotyötä valokuvaajille ja taidegraafikoille. Taneli Eskola ja Kari Holopainen. (1995) Musta taide ISBN 951-9384-73-1 Polymer Photogravure- A New Method for Photographers and Graphic Artists Taneli Eskola and Kari Holopainen. (1996) Taideteollinen korkeakoulu ISBN 951-558-001-3 Sama kirja, mutta eri kielillä. Varoituksen sanana, että polymeerilevy on nykyisin sikahintaista. Meillä Jyväskylässä Grafiikan pajallakin on noita kursseja pidetty useapiakin. kapa
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Eikös nuo juu voida samalla tavalla tehdä. Näin valokuvaajana vaan hirvittäisi tehdä mitätöintivedos ja vetää ruksi negan päälle.
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Jos tekisit, sanotaan vaikka 20 kuvan sarjan ja saisit niistä alkaen 3000 e/kpl, niin hirvittäisikö? Ei minua. Kapa, mulla onkin tuo Gravyyrioppi-kirja ja on ihan mielenkiintoinen. En vaan ole ehtinyt syventyä vielä siihen.
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Olisivatpahan harvinaisia ja tietäis, ettei lisää tule .
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Tuo polymeerigravyyri ei tosiaan onnistu kotioloissa ihan helposti. Valotukseen tarvitaan imuraami, koska se tehdään pinnakkaisena, ja filkan on oltava tiukasti kiinni. Tavallisella suurennuskoneen imuttimella se kyllä onnistuu. Valotus käy esim. kirpparilta hankitulla solariumilla. Mustesuihkarilla voi tehdä kalvoja originaaleiksi, mutta parempi tulee kunnon valottimella reprossa. Vanha filmioriginaali + rasterikalvo tietty toimii edelleen, mutta vaatii kaksi valotusta. Kuten Kapa sanoi, kurssilla pääsee asiaan kiinni paljon paremmin. - Pitäneekin korjata ne vanhat levyt autotallin lattialta parempaan talteen, jos niiden hinta on noussut....
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin On niin paljon kaikkee kivaa, mitä pitäis kokeilla vaan ku kaikkee ei nythetijapian ennätä. Ekaks mulla menee kokeiluun tuo metallilevylle (tai jollekin muulle hauskalle matskulle) vedostaminen. Sain jo ohjeita muualtakin , kiitos Kapalle.
Vs: Metallilevylle vedostaminen ja vähän pohjustuskysymystäkin Tämä menetelmä kiinnostaa minuakin. Millaisia tuloksia sait?