Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Sigma 17-35 EX Aspheric 2.8-4.0 on hyvä esimerkki, eikä suotta...
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Joo, muistin väärin, joskus menee canikonit sekaisin, mulla kun ei ole kummastakaan ihmeemmin omia kokemuksia ) Mutta ydinkysymys ei olekaan siitä mikä on noiden "normaalirekisterietäisyyden" järkkäreiden rekisterietäisyyksien järjestys, vaan siitä, että niille tehdyt vanhatkin objektiivit toimivat yllättävän hyvin myös FF kennojen kanssa jos kennot on tehty myös suunnilleen samoille rekisterietäisyyksille ja ehkä jopa Sonyn seiskasarjalaisten kanssa.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Mamiya? Ehdottomasti kyllä! omatekoisessa 6 x 12 kamerassani on Mamiya 75mm/5,8 Seikon keskussulkimella varustettuna. Luotettava, huipputarkka kylmälläkin toimiva. Kuvaaja hyytyy ensin.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Ei kai ihan legendaarinen, mutta Minolta AF 500mm peiliobjektiivi taitaa olla ainoa FF peiliobjektiivi joka on automaattitarkenteinen. Optisestikin se on loistava, joten onnistumisprosentti teräviin kuviin lienee selkeästi korkeampi kuin MF peileillä, varsinkin jos ne ei ole edes optisesti yhtä hyviä. Peiliobjektiivin yksi suurin murhe on se, ettei sen syvyysterävyysaluetta voi himmentämällä laajentaa, joten tarkka tarkennus on arvossa arvaamattomassa.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Ilman muuta! Taitaa kaikki Mamiya 6 ja 7 mittaetsinkameroille tehdyt objektiivit olla klassikkoainesta. Lisäksi tulee mieleen Ricohin GR objektiivit ja niillä varustetut pokkarit. Ja vaikka Konican M-Hexanon 50/1.2, UC-Hexanon 35/2 ja LTM Hexanon 60/1.2. Tosin vähän pienemmän piirin tavaraahan nämä kuin Nikkorin SLR opiskat. Lukuisista Canon FD objektiiveista ovat jääneet päällimmäisinä mieleen omistamani FDn 100/2 ja 85/1.2 Aspherical. Upeita objektiiveja. Aika ajoin harmittaa ettei tullut sinniteltyä tuon järjestelmän parissa niin että olisi ehtinyt vielä omistaa 55/1.2 ja 24/1.4 Asphericalit. Muttei kyllä enää kolmatta kertaa... eihän?
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) (Olisipa keino nähdä se jotenkin ennen kuvan ottamista.)
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Valovoima f/8 rajoitti kyllä hippasen sen ainoan keinovalikoiman mahdollisuuksia.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Jossain joku mainitsi Nikkorin 43-86mm F3,5:en mainioksi objektiiviksi, sitä se ei kai koskaan ole ollut, ensimmäinen laatuaan kylläkin, mutta halvalla tehty ja aluksi ilman mitään pinnoitteita, hinnan takia sitä myytiin paljon, josko siitä se legenda olisi kummunnut? Viimeinen versio joka syntyi vuonna 1976, oli jo optisestikin muutettu, ja siitä huolimatta sen arvostus on aika alhaalla: http://www.kameratori.fi/viewitem/5292 Mutta niinhän se on, että muistot kultaa todellisuuden, olihan se näppärän kokoinen, eka zoomi jossa oli syvyysterävyys merkinnät ja nätti kaikin puolin, mutta maineikas...,no sekin on monimuotoinen sanonta. Nyt nukkumaan, lapsilla on aikaisin aamulla joulujuhlat, kukahan hemmetti on senkin idean keksinyt, että opet saavat yhden ylimääräisen duunipäivän kun pidetään joulujuhlat lauantai aamulla 7:45, että on typerää. Natinati.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Legenda? ??? Joku jossain? ??? Olen huomannut pelkästään negatiivista mainetta tuosta, joten nämä juttusi todella yllättivät. Jopa tuossa wikipedian historiikissä: For example, Nippon Kogaku always apologetically acknowledged that Takashi Higuchi's Zoom-Nikkor Auto 43-86mm f/3.5, the first popular zoom lens, did not meet its normal image quality standards http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_photographic_lens_design#The_zoom_lens_comes_of_age
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Minä mainitsin sen. En maininnut "mainioksi" vaan otsikon mukaisesti "maineikkaaksi". Sitä pidetään maineeltaan Nikonin huonoimpana opiskana. Esim. Nikon's 10 Worst Lenses "The original Nikon 43-86mm is the worst lens Nikon has ever made. It's worse than the worst, because not only is it terrible by itself, it was so awful that it has tainted the reputation of all other zoom lenses to this day." On hyödyllistä tunnistaa myös huonon maineen omaavia opiskoja.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Suomea ymmärtävät tietävät, että se ei ole "maineikas", vaan kenties "surullisenkuuluisa".
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Ai, ai, ai... tämä on taas näitä puolitotuuksia... Eikös edes Kivikaivo tiedä, että kyseisen optiikan rakenne muutettiin radikaalisti 1976 (versio 3). Aikaisempi 9 linssiä 7 ryhmässä vaihtui 11 linssiin 8 ryhmässä ja suorituskyky parani. Sarjanumerot alkavat 774071 lähtien. Seuraavana vuonna tuli AI-versio.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Aivan, vähän niin kuin sieniopasta on hyvä plarata molemmista päistä, kun on lähdössä sienimetsälle...
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Tuosta markku55:n linkistä kameratorille, voi opiskan mainetta tuntematon helposti vetää johtopäätöksen, että sillä saa teknisesti laadukkaita valokuvia koska "optinen kunto ****" (neljä tähteä viidestä).
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) "The original Nikon 43-86mm... ...The 43-86mm came in two versions. This first horrible version has the lettering inside the filter ring. The later version (1975-1982) is a completely different lens, and is just fine"
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) PL Nikon mutta kun ei ole maineikas niin hyvin otsakkeeseen uppoaa.
Vs: Maineikkaat japani-objektiivit (pl. Nikon) Off topic, mutta aivan pakko. Sieniopas: "Ennen sienimetsälle menoa on syytä opetella myrkkysienet". Sama opas myöhemmin: "Kerää vain ne sienet, mitkä varmasti tunnistat".