Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Märkälevykuvauksen työpaja Helsingissä 2,5pv 21-23.9

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana RDahl, 14 Elokuu 2018.

 1. RDahl

  RDahl Ylläpidon jäsen

  7 901
  110
  63
  Se olisi taas aika pitää märkälevy kollodion työpaja, nyt pidemmällä varoitusajalla, sekä kurssin kestolla, alkaen perjantai iltapäivästä.

  Kurssin voi ostaa ostaa osoitteessa: Hopeaajavaloa.net verkkokauppa (Holvi)

  Märkälevy tekniikka syrjäytti muut tekniikat 1850-luvulla. Tämä tekniikka vaati tekijältään huolellisuutta ja kemian tuntemusta, sekä rajoitti työskentelyä ateljeen ulkopuolella, toki jotkut kuvaajat myös tuolloin selvisivät myös kenttäolosuhteissa, kuten nyt vaikka Yhdysvaltain sisällissodan aikaan, jolloin paljon kuvia otettiin ihan sota olosuhteissa. Tehdasvalmisteiset emulsiopinnoitetut kuivalevyt korvasivat tämän hitaan ja vaivalloisen tekniikan 1880-luvun alussa. Työpajassa opetettava menetelmä on märkälevy kollodion ja kuva valotetaan mustalle alumiinilevylle.

  TYÖPAJALLA ET TARVITSE OMAA KAMERAA!

  Alla on suuntaa-antava kurssiohjelma, josta ilmenee alkamis- ja päätösajankohdat, kaikkea muuta voidaan kurssin kuluessa muuttaa tarpeen mukaan.

  Kurssin aikataulu: 21-23.9
  Opettaja: Valokuvaaja Raimo Dahl
  Opetuspaikka: Helsinki, Tapaus Ry, Viertolantie 2
  Päivä ja kello: Pe: 16.00-19.00 (Teoria: työnkulku, kemiat/turvallisuus/kuvaus)
  La: 10.00-18.00 (Teoria / työpaja: työnkulku, kemiat/turvallisuus/kuvaus)
  Su: 10.00-18.00 (Työpaja, kuvien jälkikäsittely)

  Lauantaina ja Sunnuntaina pidetään tunnin lounastauko, lähellä on muutamia ruokapaikkoja joista on mahdollisuus ostaa ruokaa, kuten pari pizzeriaa ja ravintola China-Man, joka tarjoaa kiinalais-tyyppistä ruokaa.

  Myös omia eväitä on mahdollista nauttia yhdistyksen tiloissa. Jääkaappeja löytyy muutama, joihin omat eväät voi laittaa, samoin mikroaaltouuneja löytyy kaksi kappaletta, joissa lämmittää omia eväitä.

  Työpajan oppimateriaalin lähde: Eri lähteitä. Jaetaan kurssilla henkilökohtaisesti. Kurssimaksu: 250€/hlö, osallistujamäärä max.6 hlö/kurssi (sis. ALV 24%)

  Sis. Opetus, materiaalikulu + käytettävät kemiat, tuloksena 2kpl 13x18cm kokoista alumiinista kuvaa vernissattuna. Työpajan aikana mahdollisuus tarvittaessa maksaa lisä-materiaalista, jos haluaa ottaa useamman kuvan, 20€/kuva (13x18cm kuvakoko).

  Myös kaikkien tarvittavien kemioiden osto mahdollisuus kurssin jälkeen. Pyydän ilmoittamaan etukäteen mahdollisesta kemiatarpeesta, jotta osaan varautua. Huomaathan että hopeanitraatti on sotkevaa, eli työpajalle sellaiset vaatteet joiden sotkeutuminen ei haittaa. Suojaavat hanskat (nitrilli) tulevat kurssin järjestäjältä. Kurssilla käydään läpi myös kollodionin sekoitus lauantaina aamupäivän aikana käytännössä.