Vs: Märkälevy kokeilua no elinkan D-lite RX4:lla paukutin aukolla 5,6 ja teholla 4,5 20 kertaa että ei ainakaan henkilökuvaukseen välttis.
Vs: Märkälevy kokeilua tänään tuli muuten kokeiltua "Wetplate on the go" reissuvarustus pimiötelttoineen yms. Ei tota nyt ehkä yhden kuvan takia viitsi kuitenkaan pystyttää.
Vs: Märkälevy kokeilua nii ja vielä kysymys tähän perään: Mulla tuppaa toi kollodion jäämään välillä reunoille koholleen, tietenkin sen pintajännityksen takia, siis sellaiset paksuhkot reunat. Noi kai sitten helposti myös liukenee ainakin osittain hopeanitraatin joukkoon, vai mihin ne häviää. KUnka paljon siitä on hopeanitraatille haittaa? ja miten niitä vois välttää? onko vaan levyn reunat pyyhkäistävä sormella sen osalta mikä ei valu pois?
Vs: Märkälevy kokeilua Kysymys onkin paljonko salamalta vaaditaan tehoja jos meinaa saada valotettua pelkästään sillä. Veikkaan että paljon ja vähän päälle Seuraava kysymys onkin mitä malli on siitä valon määrästä mieltä.
Vs: Märkälevy kokeilua Aika mahoton määrä tarvitaan sitä valoa. Sen vuoksi valotukset on pitkiä. 3000w lanppu vaan päälle niin mallikin ruskistuu valotettaessa.
Vs: Märkälevy kokeilua Eli vaivaiset 25kpl SB900:sia kerralla Jos en ihan väärin laskenut. Tietty isoilla valoilla enemmän tehoa mut joka tapauksessa sen verran paljon ettei "instant" valotus varmaankaa oo ees järkevä tavoite. Ei sinänsä, itelle ei koskaan aiemmin oo käyny ees mielessä valoittaa märkälevyä salamalla
Vs: Märkälevy kokeilua Mulla se perustui mittaukseen. Toi mun gossen mittaa sekä vallitsean että salaman ja laskee niiden perusteella tarvittavan aukon. Sitten muutin aukon sellaiseksi kuin kameraani saan laitettua jolloin mittari kertoi tarvittavaksi välähdysten määräksi 10. Koska gossenin pienin herkkyys on 3, tuplasin määrän 20 välähdykseen (ISO3->ISO2) Olis voinut valovttaa vielä lisääkin koska tuon kollodionin herkkyys 4 min herkistyksellä on lähempänä ISO1 kuin ISO2. Pitänee seuraavaksi kokeilla ja laittaa molemmat kaksi d-liteä.
Vs: Märkälevy kokeilua Ois jännä nähä mallin ilme ku 25kpl salamavaloja rävähtäis silmille kerralla täydellä teholla
Vs: Märkälevy kokeilua Eikös sulla ollut jotkut salamat minkä takia alettiin uutta ydinvoimalaa rakentamaan
Vs: Märkälevy kokeilua Täältähän mä voin kysäistä, et onnistuuko märkälevyn kuvaaminen tuollaisilla tavallisilla 4x5 filmiperillä, jotka menee 4x5 Graflexiin tai voisiko siinä esim. käyttää 4x5 pakkafilmiadapteria? En kysy tätä nyt itselleni vaan kun mulla on myynnissä toi yks Crown Graflex ja mahdollinen ostaja haluaisi kuvata sillä märkälevyjä.
Vs: Märkälevy kokeilua tavallisella 4x5 filmikasetilla voi kuvata märkälevyä mutta se kasetti pitää modata takaa ladattavaksi. Dremelillä puoliskojen väliseinä pois ja vaikka rautalangasta kulmiin pidikekkeet joiden päälle levy pudotetaan siten että se jää samalle tasolle kuin filmi (tarkennus). Lisäksi takapuolelle pitää fiksata joku pidike jolla levy pysyy tasossaan.
Vs: Märkälevy kokeilua Tässä vielä ohje kuinka normikasetin saa modattua märkälevykäyttöön: https://www.youtube.com/watch?v=Vlb7DRo ... redirect=1"]https://www.youtube.com/watch?v=Vlb7DRoSSVI&noredirect=1
Vs: Märkälevy kokeilua Pakkafilmiadapterista saa varmaan helposti hyvän märkälevykasetin, ite funasin tota myös jossain vaiheessa. Ei se vaatis kuin jousen sinne sisään joka painais levyä. Sekä jonkun valotiivisteen, siihen mistä filkka on revitty ulos. Kätevämpiä tos puuhassa ku normi kasetit, kun ne voi ladata takaapäin.
Vs: Märkälevy kokeilua Tuota mäkin ajattelin. Ei tartteis sahata eikä mitään suurempaa askartelua vaatis. Mä tein yhdestä 6x9 pakkafilmiadapterista tähyslasiperän keskikoon palkkikameraan.
Vs: Märkälevy kokeilua Tampere Camera Fairin jälkimainingeissa ajattelin harjoitella Horseman 970:llä 6x9 kokoisien tintype -kuvien tekemistä. Keräilen tässä nyt tietoa ja tarvittavia välineitä. Jossain vaiheessa rakentelen sitten kansalaisopistolla suuremman kameran. http://www.picto.info/Etech02.html Netistä löysin maininnan että kolloidin dynaaminen viskositeetti olisi lämpimän siirapin luokkaa eli noin 150 centipoise = 0.15 Pa·s ts. vastaisi noin SAE 30 moottoriöljyä. Pitääkö tämä paikkansa noin näppituntumalta? Voiko (vaikka http://www.mamut-photo.com/eshop/en/70- ... collodions"]http://www.mamut-photo.com/eshop/en/70-premixed-collodions) kolloidin viskositeettia säätää näppärästi muuten kuin lämpötilalla? Tyypillisesti kolloidikerroksen paksuus on 1-3 um (2-3 um) (http://resources.conservation-us.org/pm ... odhart.pdf"]http://resources.conservation-us.org/pmgtopics/1989-volume-three/03_16_McCormick-Goodhart.pdf) , joka on aika lähellä optisessa litografiassa (puolijohteiden valmistusmenetelmä) käytettävän resistin paksuutta. Resisti levitetään usein spin coating -menetelmällä. Jäin miettimään että onko kukaan koittanut muuta menetelmää kolloidin levittämiseen kuin käden varassa keikuttelu?