Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Maaliskuun F5.6XK1-klubi: Taikuutta ja Trikkejä

Keskustelu osiossa 'Kuvaustapahtumat & valokuvanäyttelyt' , aloittajana F5.6-klubi, 6 Maaliskuu 2023.

  Maaliskuun F5.6XK1-klubi sukeltaa taikuuden ja trikkikuvien maailmaan. Illana aiheena on kuvamanipulaatio eli valokuvan muokkaaminen tietokoneella tai muulla laitteella siten, ettei kuvan sisältö vastaa kuvanottohetkellä vallinneita todellisia olosuhteita.

  Uutismedioille journalistisen kuvan aitous on lähes pyhä asia. Kuvien manipulointi on kiellettyä ja kiinnijääminen voi katkaista uran. Kun uutistoimisto Reutersille työskennellyt kuvaaja lisäsi vuonna 2006 savupilviä pommitetun Beirutin ylle, seurasi tästä kuvaajan erottaminen ja Reutersin tarkat ohjeet siitä, miten kuvaa saa käsitellä.

  Klubi-illan aikana peto on irti, kun pitkän linjan kuvankäsittelyvelho Jomppe Vaarakallio taikoo esiin kaikkea sitä, mikä on kuvajournalistille kiellettyä, mutta mainos- ja muotimaailmassa sallittua ja toivottua. Tästä näemme esimerkkejä usein erilaisin tekniikoin, mukaanluettuna tekoälyn tuottamat kuvat.
  Kuulemme myös Vaarakallion urapolusta läpi alan teknisen kehityksen historian – jonka kulku jatkuu luotijunan lailla.
  F5.6 X K1-klubit järjestetään Valokuvataiteen museon K1n ja The Glass-ravintolan tiloissa Kämp gallerian pohjakerroksessa (Mikonkatu 1). VAPAA PÄÄSY.
  –––
  Jomppe Vaarakalliolla on takana jo kolmekymmentäkuusi vuotta kuvantekijänä ja -muokkaajana, erikoisalana luova tuotekuva. Hän on yhä ammatin pauloissa, poikamaisesti kaikesta uudesta innostuen.
  Ura alkoi skannerikuskina reprossa ja vei sittemmin mainostoimistoon, yrittäjäksi ja tehtäviin 3D:n parissa. Asiakkaina ovat olleen monet suuret yritykset Fazerista Finnariin, Ikeaan ja Valioon.
  Vaarakallio tekee perinteistä kuvankäsittelyä, 3D -kuvaa, Photogrammetriaa ja AI -kuvaa, sekä tulosteita suurkokotulostimella.
  Hän on siitä onnellinen että on löytänyt työn, joka on samalla myös harrastus.

  Kuva: Jomppe Vaarakallio
  F5.6maaliskuu_Odotus_Notext.jpg
   
 1. SakkeM

  SakkeM Well-Known Member

  22 625
  3 164
  113
  Olisko ajasta tietoa, noin kuukautta hieman tarkemmin?
   
 2. Jaahas oli jäänyt päivämäärä pois
  - sori siitä.