Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lightroomin Import

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana Olli Knuuttila, 7 Marraskuu 2018.

 1. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 154
  242
  63
  Osaisiko joku sanoa, mistä johtuu erikoinen ilmiö kuvia importatessa Lightroomiin. Kun otan kuvia suoraan piuhalla kamerasta, niinkuin olen tottunut tekemään, on nykyään toiminto tavattoman hidasta. Viime sunnuntaina esimerkiksi kamerassa oli noin 1200 kuvaa. Ryhdyin importtaamaan niitä noin klo 17 ja kello 19 oli tullut vasta noin 450 kuvaa. Siirsin loput 800 kuvaa copy/paste toiminnolla kansioon, johon Lightroomkin ne olisi laittanut ja importtasin sieltä, aikaa meni yhteensä ehkä parikymmentä minuuttia? Mistä tuo aikaero ja ylenmääräinen hitaus suoraan kamerasta importatessa johtuu?
   
 2. Est

  Est Well-Known Member

  12 492
  270
  83
  Voi olla syynä jokin miljoonista tietoteknisistä kiroista. Tuosta tuli vain mieleen itselleni ajankohtainen juttu kun taas tunkee Windowsin ja monen muun ohjelman päivityksiä väkisin, niin kone on ihan solmussa. Aina tällaista silloin kun tällä pitäisi jotain "työtäkin" tehdä.
  Raskaana tämä kone - liikaa paskaa kertynyt elektronisiin suoliinsa. Pelkkiä kuvankäsittelyohjelmiakin enemmän kuin just nyt tahdon muistaa...
  *itun nykyaika.
   
 3. Olli Knuuttila

  Olli Knuuttila Well-Known Member

  3 154
  242
  63
  Mä joku aika sitten (vuosi) asensin uuden koneen ja silloin päätin, että toimistopaketin lisäksi tohon ei tule muita ohjelmia kuin Adoben ja Nikonin setit sekä Nik-collection. Pitihän siihen sitten kolmekin scannausohjelmaa vielä laittaa, mutta niillä yritän mennä, ei yhtään mitään turhaa. Suhteellisen hyvin on pitänyt, ei ihan.
  Mutta se siis tuossa hämmentää että periaatteessa teen samat asiat, kopioin tiedostot koneelle ja tuon ne Lightroomiin, mutta teoriassa yksinkertaisempi ja mielekkäämpi versio kestää useita tunteja toisen kestäessä muutaman kymmenen minuuttia. Ei se noin ennen ollut... olisko kuitenkin Lightroomin bugi, vai olisko joku asetus Lightroomissa joka tuon tekee?
   
 4. Vinski

  Vinski Well-Known Member

  3 352
  56
  48
  Et painiskele ongelmasi kanssa yksin. Haulla löytyy sivukaupalla havaintoja kuvien latauksen hitaudesta etenkin tämän vuoden puolella tulleen Lightroomin päivityksen jälkeen. Löytyy ihan valmistajan virallistakin tietoa hidastumisesta. Tuon kuvia huomattavasti pienemmän määrän kerrallaan, joten itse en ole huomannut merkittävää hidastumista.
   
 5. mlphotic

  mlphotic Well-Known Member

  4 631
  607
  113
  Oon itse huomannut, että nopein tapa on viedä kuvat kortilta ulkoiseen ssd-muistiin aiheen/pvm:n mukaiseen kansioon ja importata tuolta lightroomiin. Toimii nopeasti eivätkä originaali kuvat täytä koneen niukkaa muistia. Mutta tapoja on monia. Mulle tuo on osoittautunut toimivaksi. Muistista otan varmuuskopion ja konetta varmuuskopioin Airport time capsuleen.

  Mutta kysymykseesi: en ole huomannut hidastumista kuvia tuotaessa, tosin tuon kerralla max joitakin satoja.
   
 6. motris

  motris Well-Known Member

  3 156
  165
  63
  Kuvat tulee aika jouhevasti kansoista LR:iin LR:ssä Import.. -kautta

  Itse en ole päässyt ajatusmaailmaan kiinni edelleenkään. En tykkää oikein mistään, mutta ehkä olen ns. newbie.
   
 7. niffe

  niffe Well-Known Member

  11 713
  110
  63
  Importissa en ole huomannut mitään, mutta exporttaus on hidastellut viimeisen päivityksen jälkeen.