Tervetuloa kameralaukkuun!

Pääset mukaan keskusteluihin rekisteröitymällä.
Register Now
 1. Tämä sivusto käyttää evästeitä. Jatkamalla tämän sivustoa käyttöä, hyväksyt evästeidemme käytön. Lue lisää.

Lightroom import

Keskustelu osiossa 'Kuvankäsittelynurkkaus' , aloittajana tonilehto, 18 Tammikuu 2020.

 1. tonilehto

  tonilehto Member

  213
  2
  18
  Terve

  Käytön opastusta tarvitsisin pienesti.
  Olen käsittelemässä hää kuvia Lightroomilla ja jouduin yhtä kuvaa käyttämään photoshopissa jotta sain leikattua ylimääräistä skeidaa kuvasta.
  No tähän asti minulla on ollut se kuvasarja siinä näytön alaosassa josta olen järjestyksessä kuvia käsitellyt. Nyt kun toin uudestaan photosopissa käytetyn kuvan on listalla enään yksi kuva. Jos yritän hakea vaikka previous import en saa takaisin juuri niitöä kuvia mitä haluan kuva nauhalla pittää. Voinko jotenkin vapaasti valita mitä kuvia siinä alla olevalla listalla näkyy kun ongelma on aina se että jos haluan importata kuvia niin se luo uuden nauhan enkä voi vain viakka lisätä kuvia siihen jonon jatkoksi. Toivottavasti ymmärrätte ongelmani
   
 2. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 742
  286
  83
  Kun import-toiminnolla tuon LR:iin kuvia, näyttää se kuvien tuonnin loputtua _vain_ tuomasi kuvat. Vasemmassa laidassa on englanninkielisessä ohjelmassa valikko Catalog. Sen alla on All Photographs, All Synced Photographs, Quick Collection ja Previous Import. Tuonnin päätyttyä valittuna (siis ohjelman valitsemana) on tuo Previous Import. Silloin siis näkyvissä on vain tuo viimeisin tuonti, myös siellä. Kun haluat katsoa ja käsitellä muita kuvia kuin sen viimeisen tuonnin valitse sieltä vasemmalta vaikka Folders-osioista joku hakemisto. Auttoiko yhtään?
   
 3. Miksi Photarissa käytetty kuva pitää tuoda erikseen? Kun olet siellä saanut käsiteltyä mieleiseksesi kuvan, niin Save-käsky tuo sen samointein Lightroomiin ja tällää DNG:n viereen.
   
  sahe69 ja paraneva tykkäävät tästä.
 4. niffe

  niffe Well-Known Member

  12 070
  196
  63
  Se edellyttää, että Photoshop on määritelty ulkoiseksi editoriksi ja kuva avataan Lightroomin kautta Photarissa Ctrl+E. Lightroomin import-työkalussa on todennäköisesti joku bugi, kun en itsekään saa välillä kuvia esiin hakemistossa tehtyjen muutosten jälkeen kansion synkronoinnilla.
   
 5. keegan

  keegan Well-Known Member

  6 742
  286
  83
  Tarkoitin kameralta / muistikortilta LR:iin tuontia. Anteeksi epäselvä ilmaus.