Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Käy lukaisemassa täältä, niin ei tarvitse kaivaa historiankirjoja. http://gmpphoto.blogspot.fi/2013/11/leica-maker-of-first-ever-slr-autofocus.html Kannattanee huomioida, että Leica on pieni tehdas. Se ei kelaa rahaa koppareista ja mustesuihkutulostimista tai muista toimistotarvikkeista. 70-luvulla Canonin kameratuotanto piti Canonia yllä ja rahoitti aloittelevan kopparituotannon, 80-luvusta lähtien tilanne on ollut toisin päin. Olympus tuottaa, kuten Nikonkin mm. mikroskooppeja ja hyvin erikoistunutta tavaraa teollisuuden tuotantotarpeisiin. Leica Camera AG ei saa erinomaisten Leican mikroskooppien tuotannosta yhtään mitään, sillä ne ovat tiukasti eri yhtiöitä. Lainaus: "(....) Leica Camera AG (pronounced [ˈlaɪka]),[1] a German optics company, manufactures Leica cameras. The predecessor of the company, formerly known as Ernst Leitz GmbH, is now three companies: Leica Camera AG, Leica Geosystems AG, and Leica Microsystems GmbH, which manufacture cameras, geosurvey equipment, and microscopes, respectively. Leica Microsystems AG owns the Leica brand and licences the sister companies to use it.(....)"
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tarkoittiko tuo siis, että Leica Camera ei omista edes omaa nimeään?
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Oikeesti, nyt meni ihan yli hilseen, kerrotko hieman tarkemmin mitä oikein tavoittelet? Jos suoraan sanon, niin menit taas hieman liikaa meikäläisen "keholle", voisitko mitenkään välttää tuollaista vihjailua? Jos olen tyhmyyksissäni kertonut mitä duunikseni teen, niin sitä en toivo sinun tai kenenkään muunkaan käyttävän lyömäaseena, varsinkaan kun olen saanut duunistani fudut! Voihan vitalis!!!
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tarkoittaa. Kaikki ovat tulleet samasta puljusta, Ernst Leitz Optische Werke. Myöhemmin Ernst Leitz GmbH.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tuohon liittyen niin mun subjektiivinen suhtautuminen tuohon historiaan että Leica, siis Leitz Camera tietyllä tapaa kuoli 80-luvun loppupuolen omistajavaihdoksissa, jolloin kameroiden teko siirtyi pois Wetzlarista.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Lainaus linkistäsi: Unfortunately Leica never marketed their autofocus cameras thus missing out on having been the first company to do so. That honor goes to Minolta, who introduced the Minolta 7000 in 1980. Tuo 1980m0n vaan väärä vuosi, oikea vuosi oli 1985.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Saman tapainen mutta rajumpi oli kehitys Voigtländer, Zeiss, Contax ja Rollei tuotemerkeillä, sillä erotuksella että ainakin osa alkuperäisistä Leizin työkaluista, patenteista, suunnitelmista, piirrustuksista ja työntekijöistä siirtyi pesän mukana uusille rahoittajille.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Olisihan tuohon lainaukseen sopinut viimeinenkin lause, jossa todetaan Minoltan perustaneen 7000-koneensa tarkennusjärjestelmän Leizillä tehtyyn tuotekehittelytyöhön.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tavoittelen sitä mitä kirjoituksessani mainitsin. Miksi sä yrität asetella vastakkain tietoisesti manuaaliseksi tehtyä mittaetsinkameraa ja "sähköistä" peilikameraa? Alatko sä ravintolassa meuhkaamaan, koska ruoan saamisessa kestää kauemmin kuin McDonaldsissa ja jälkimmäisen ranskalaisissa ei ole kuorta niin kuin teidän lohkoperunoissa?
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Oletko sitä mieltä, että Leica on edistyksellinen kameravalmistaja? Minä ennustan, että Leica ei voisi elää nykyisillä tuotteilla ilman helvetinmoista imagoa ja laatumielikuvaa, ja kun se ei enää riitä, niin loppu on nopea, ei nyt, ei vielä ensi vuonna, mutta jossain vaiheessa ennen kuin joku nykyaikaisen kameravalmistajan kuolema koittaa.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys On matkalla takaisin sinne. Netistä löytyy kuvia uudesta tehtaasta, jonka rakentaminen alkoi virallisesti 28.4.2012. No, tosin Solms on niin Wetzlarin lähellä, että on ihan sama onko tehtaita Espoossa vai Helsingissä Täältä löytyy paljon luettavaa - etenkin jos jaksaa kelata sivua alaspäin lähes loppumattomiin.... leica.overgaard.dk - Thorsten Overgaard's Leica Pages - The Leica History - Page 1 EDIT: Markkukin voisi päivittää käsityksiään ajan tasalle.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Et taida mitenkään ymmärtää, että minun ammatilla ei ole mitään tekemistä kameralaukun keskusteluissa, joten älä enää vihjaa siihen mitä olen tehnyt ennen potkujani, kiitos!!!
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Miten tässä sun työuraa on sivuttu, muutoin kuin vertaamalla mopoja polkupyöriin?
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Minun mielipiteelläni ei ole mitään väliä tässä asiassa. Toivon että monopolimainen yhden sallitun tuotteen malli ei toteudu. Olisiko ainoa sallittu tuote Canon? Jos Leica kuolee merkkina, se tarkoittaa vain sitä että tuotantoon sijoitettu pääoma ei ole tuottanut omistajilleen riittävästi ja he ovat etsineet rahalleen muun sijoituskohteen. Entiset asiakkaat hakeutuvat muiden valmistajien asiakkaiksi, jos katsovat tarvitsevansa niiden palveluja.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Kiitos linkistä, kelasin hartaasti koko linkin läpi, en löytänyt yhtään vihjettä innovatiivisemmasta tulevaisuudesta, 99% jutusta oli vanhan hehkutusta, valitettavasti. Jonkun 40v vanhan Portugalin tehtaan laajennus ei kauheasti innostanut, ja historian KAIKKI hienot ideat on jääneet ideoiksi. Mutta voin vapaasti myöntää, että mittaetsinrunko on ihan toinen juttu kuin SLR runko, pitää vaan ymmärtää rajoitteet ja jos niiden kanssa voi elää, niin se on sitten varmaan siinä. Omat Minolta viittaukseni eivät tarkoita, että Minoltan edelläkävijätoteutukset olisi tarpeen kaikille, mutta ne vaan osoittaa, että jotkut ei vain katso peruutuspeiliin ja luota siihen mitä ollaan saavutettu, vaan halutaan löytää jotain uutta ja kuvaajaa helpottavaa toimintaa myös runkoihin. Leica on ehdottomasti m sarjallaan edelläkävijä mittaetsinrunkojen osalta, sitä ei voine kukaan kiistää. Minoltan tekemä CL sarja ei vähennä Leican merkitystä. On kai kuitenkin täysin selvää, että jos on tarve laajikseen tai teleobjektiiviin tai zoomiin jota Leican M runko ei pysty käsittelemään. niin silloin Leican M ei vaan riitä. Oman kiinnostukseni perusteella voisin kertoa, että mm tuo R3 runko ei kiinnosta, koska se on sama kuin XE-1 Minolta, toisaalta kaikki nuo electroniset R rungot on kuulemma herkkiä sähköisille ongelmille, SL rungot taas edellyttää himmennettynä mittaamista (onko näin?), joten ainoa vaihtoehto lie R6 tai uudempi R6.2. Mutta sitten meni jo finanssilaskenta miinukselle, joten ehkä, jos jotain haluan kokeilla, hankin Leican 75-200mm F4,5 zoomin ja sille sovitteen Sony Alfalle
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Olen suunnitellut kaikki Helkaman mopot ja pyörät sitten 1974, jos et sattunut tietämään
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Tuo on totta, eli olemme samaa mieltä.
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Leicaflex SL ja SL2 mittaavat kyllä ihan normaalisti täydellä aukolla. Etsin on erittäin hyvä näin pokapäisellekin. Mekaanisesti vaativa huollettava, joten huolto voi maksaa. Pullea muotoilu ja sangen painava. Monet eivät pidä. Minusta yksi hienoimmista rungoista. Taisit skipata kokonaan Wetzlarin uuden tehtaan kuvat ja tiedot siitä Valikoivaa lukemista...
Vs: Leicakuva-lörpöttelyketju: erilaiset kuvaketjut ja niiden mielekkyys Voi olla valikoivaa lukemista, en kuitenkaan nähnyt mitään vihjettä tulevaisuuden suunnitelmista, kaikki perustui historiaan, minusta hieno asia, mutta toisaalta aika surullinen juttu tuo historiaan perustaminen. Taas jotain opin, eli en kuvitellut vanhojen runkojen toimivan täyden aukon mittauksella, koska objektiivien osalta puhuttiin osin vain himmennettynä mittaamisesta. Mikä on siis oikeasti tilanne, kuinka monta mekaanista lirpukkaa vaaditaan, jotta voidaan mitata aukkoa himmentämättä. Muistaakseni vaihtoehtoja oli 1-3, no ainakin. Nyt on kyse jo oikeasti kiinnostuksesta, joten ei vinoilua, please. Edit: Leican SL runkoja saa jopa "edullisesti" noin vähän yli R3:sen hinnan, eli 120+€, mutta SL2 maksaakin jo yli kolme kertaa niin paljon, eli kysyn, mikä helkkari tekee tuon hintaeron??